WATCHLIST

16 διάσημες σκηνές από ταινίες που ήταν εκτός σεναρίου

Υπάρχουν 2 είδη ταινιών, αυτές που δεν μένουν στην ιστορία και αυτές που, εξαιτίας μιας ατάκας ή μιας σκηνής μετατρέπονται σε κλασσικές, αποκτούν τεράστια φήμη και θαυμαστές και τις θυμόμαστε όλοι. Εντάξει, τώρα που διαβάζω ξανά αυτή την πρόταση δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι ισχύει, αλλά στην προκειμένη εξυπηρετεί πολύ σωστά τη λίστα που ακολουθεί με τις επικές στιγμές/ σκηνές/ ατάκες που ήταν εκτός σεναρίου, οπότε θα την αφήσω εδώ να υπάρχει.

1. Η υποδοχή του Willy Wonka στην ταινία ”Willy Wonka and the chocolate factory”

Ο Gene Wilder δέχτηκε το ρόλο του Willy Wonka υπό την προϋπόθεση να κάνει τη διάσημη πια τούμπα στην σκηνή της υποδοχής. Μάλιστα είχε γράψει και γράμμα στον σκηνοθέτη του εξηγώντας ότι θέλει να το κάνει γιατί έτσι κανείς δεν θα ξέρει αν πρέπει να πάρει στα σοβαρά ή όχι τον Willy Wonka.

 

2. Η σκηνή με την αποτρίχωση στην ταινία ”40 year old virgin”

Όλη αυτή η σκηνή που είδες ήταν πραγματική και καθόλου στημένη, μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που ο Steve Carell βίωνε τον πόνο της αποτρίχωσης και κάθε βρισιά που βγήκε από το στόμα του δεν ήταν στο σενάριο.

3. Η σκηνή στο αυτοκίνητο στην ταινία ”Dumb and dumber”

Ένας από τους σκηνοθέτες της ταινίας είχε δηλώσει ότι αρκετές σκηνές ήταν αυτοσχεδιασμός του Jim Carey και του Jeff Daniels, όπως και εκείνη στο αυτοκίνητο.

4. Το κλείσιμο του κουτιού με το κολιέ στην ταινία ”Pretty Woman”

Η αντίδραση της Julia Roberts στη σκηνή που της πιάνει τα δάχτυλα στο κουτί ο Richard Gere είναι αυθεντική, καθώς δεν ήταν γραμμένη στο σενάριο, ήταν κάτι που αποφάσισε να κάνει ο ηθοποιός εκείνη τη στιγμή.

 

5. Η κραυγή του Aragorn στην ταινία ”The lord of the rings: The fellowship of the ring”

Όταν ο Viggo Mortensen έπεσε στα γόνατα βγάζοντας μια ανατριχιαστική κραυγή το έκανε γιατί είχε σπάσει δύο δάχτυλα στο πόδι του όταν κλώτσησε το κράνος και όχι γιατί ήταν γραμμένο στο σενάριο

6. Η απορία του μπαμπά Weasly σχετικά με τις πλαστικές πάπιες στην ταινία ”Harry Potter and the chamber of secrets”

Σε κάθε λήψη αυτής της σκηνής ο ηθοποιός Mark Williams ρωτούσε και κάτι διαφορετικό τον Harry Potter κάνοντας τους υπόλοιπους να ξεκαρδίζονται στα γέλια.

6

7. Ο μονόλογος του Voldemort στην τελευταία ταινία του Harry Potter

Ο Ralph Fiennes άλλαζε το λόγο του σε κάθε πρόβα που έκαναν ώστε οι αντιδράσεις των ηθοποιών να είναι αυθεντικά σοκαρισμένες.

8. Η ατάκα ”Keeping it real” στην ταινία ”Clueless”

Αυτή η διάσημη πια ατάκα (”Το κρατάω αληθινό” ελληνιστί), που βλέπεις σε quotes στο instagram ήταν αυτοσχεδιασμός του Donald Faison, ο οποίος την άκουσε από ένα γείτονά του και σκέφτηκε ότι θα ταίριαζε στο ρόλο του.

9. Η σκηνή στο τέλος της ταινίας ”Fast & Furious 6” με την ατάκα ”Big- ass forehead”

Ο Ludacris είχε πει σε συνέντευξή του ότι η σκηνή που φτύνει την μπύρα του όταν ακούει την ατάκα ”Big- ass forehead” είναι πραγματική, γιατί είχε ζητήσει για πλάκα από τον The Rock να την πει στον Tyrese.

10. Η σκηνή με την επική ατάκα ”You’re gonna need a bigger boat” στην ταινία ”Jaws”

Αυτή η ατάκα δεν ήταν στο σενάριο, αλλά είναι αυτή που έγραψε ιστορία και λέγεται ακόμα.

11. Η απορία του Ben Stiller στην ταινία ”Zoolander”

Όταν ο Zoolander ρώτησε με μεγάλη απορία ”Why male models” το έκανε απλά γιατί είχε ξεχάσει τι έπρεπε να πει μετά τον μονόλογο του David Duchovny.

12. Η σκηνή όπου ο Dustin Hoffman φωνάζει σε ταξιτζή στην ταινία ”Midnight Cowboy”

”I’m walking here” φώναξε έξαλλος ο Dustin Hoffman στον ταξιτζή που πήγε να τον πατήσει και δεν το έκανε εξαιτίας του σεναρίου. ”Είπα Περπατάμε εδώ, εννοώντας ότι γυρνάμε σκηνή και όχι τίποτα άλλο ήταν η πρώτη φορά που την κάναμε σωστά και εμφανίστηκε ο ταξιτζής και μας τα χάλασε όλα” είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός.

13. Η πιο διάσημη ατάκα του Robert De Niro στην ταινία ”Taxi Driver”

Η οδηγία που είχε ο Robert De Niro για τον μονόλογό του στην ταινία ”Taxi Driver” έλεγε ότι μιλούσε απλά στον καθρέφτη, κανείς δεν του ζήτησε να πει ”You talkin’ to me”, που να ήξεραν ότι τόσα χρόνια μετά θα είναι μια από τις πιο διάσημες ατάκες της pop κουλτούρας.

14. Η σκηνή με το νυφικό στο δρόμο στην ταινία ”Bridesmaids”

Η άβολη σκηνή όπου η Maya Rudolph κάνει την ανάγκη της στο δρόμο ενώ φοράει το νυφικό δεν ήταν στο αρχικό σενάριο και ήταν κάτι που αποφάσισε να κάνει η ίδια.

15. Η ατάκα του Jack Nicholson τη στιγμή που σπάει την πόρτα στην ταινία ”The Shining”

Όπως είχε πει και ο ίδιος η ατάκα ”Here’s Johnny” δεν ήταν στο σενάριο, αλλά μια ατάκα που είχε δανειστεί από την εκπομπή ”The tonight show starring Johnny Carson”.

16. Ο δακρύβρεχτος μονόλογος στην ταινία ”Blade Runner”