HARLEY QUINN

“Αρπακτικά Πτηνά”: Η Harley Quinn χώρισε τον Joker, έφτιαξε γυναικεία συμμορία και το trailer είναι fantabulous

H Ηarley Quinn έχει μόλις χωρίσει από τον Joker και επιστρέφει 3 χρόνια μετά το "Suicide Squad". O ολόκληρος τίτλος της ταινίας είναι "Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of Harley Quinn" που μεταφράζεται ως «Αρπακτικά και η Φανταστική Χειραφέτηση της Harley Quinn» και φυσικά βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της DC.

Περί αυτού πρόκειται ακριβώς. Παρακολουθούμε τη μεταμόρφωση της Harley, από κορίτσι του Joker σε ηγέτη μίας γυναικείας συμμορίας που είναι badass αλλά και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική.  H Margot Robbie είναι όπως πάντα πολύχρωμη, σε άλλο κόσμο και μία χρωματιστή και fun εκδοχή του Joker. Κορυφαία στιγμή του trailer είναι η στιγμή που υιοθετεί μία ύαινα και στη συνέχεια μοιράζεται ζαχαρωτό μαζί της ενώ στο background παίζει Edith Piaf.

Δες κι αυτό: Δόκτωρ Ύπνος: Η συνέχεια της “Λάμψης” σε ένα trailer που κόβει την ανάσα με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor

«Ξέρετε τι είναι ένας αρλεκίνος; Ο ρόλος του είναι να υπηρετεί. Είναι ένα τίποτα χωρίς αφέντη. Κανείς δε δίνει δεκάρα για το τι είμαστε πέρα από αυτό», ακούγεται voiceover η φωνή της Harley. «Εγώ κι ο Joker χωρίσαμε. Ήθελα να κάνω μία νέα αρχή. Αλλά όπως απεδείχθη, δεν ήμουν η μόνη κυρία στο Gotham που ήθελε να χειραφετηθεί».

 

Πράγματι, η συμμορία της αποτελείται από άλλες 3 κυρίες: τη Huntress (Elizabeth Winstead), την Black Canary (Jurnee Smollet-Bell) και τη Renee Montoya (Rosie Perez). Δεν μπορούμε φυσικά να αγνοήσουμε τη συμμετοχή της απίθανης κωμικού Ali Wong αλλά και του υπέροχου Ewan McGregor ως Black Mask, τον άρχοντα του εγκλήματος του Gotham City, o οποίος στρατολογεί τη συμμορία (με τη σκωτσέζικη προφορά του ελπίζω).

 

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται επίσης γυναίκα, η Cathy Yan ενώ η ταινία θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο του 2020. “I’m tired of clowns” μας λέει η Harley κι εμείς συμφωνούμε και επαυξάνουμε.