HARVEY WEINSTEIN

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου διέγραψε από μέλος της τον Harvey Weinstein

Το σκάνδαλο Weinstein έγινε αφορμή για να ανοίξει (επιτέλους) για τα καλά η συζήτηση στο Hollywood σχετικά με την αντιμετώπιση των γυναικών από τους άντρες του χώρου.

Ο Harvey Weinstein έχει κατηγορηθεί (έως τώρα) για σεξουαλική παρενόχληση από ηθοποιούς, βοηθούς και γραμματείς- συνολικά 34 είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν τον παραγωγό.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή από δεκάδες επαγγελματίες του χώρου, σειρά είχε η αντίδραση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ. Ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την διαγραφή του από μέλος ”Με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων που απαιτείται από τον κανονισμό”, όπως έλεγε η επίσημη ανακοίνωση.

Το 54μελές συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Steven Spielberg, Tom Hanks, Kathleen Kennedy και Whoopi Goldberg ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσής του, μια πρωτοφανής κίνηση από την Ακαδημία, που αποδεικνύει ότι ο Weinstein δεν έχει πια θέση στο Hollywood.

”Ψηφίσαμε τη διαγραφή του Weinstein, όχι μόνο γιατί παίρνουμε αποστάσεις από κάποιον που δεν δικαιούται τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά για να στείλουμε και ένα μήνυμα και να τονίσουμε ότι έλαβε τέλος η εποχή της εσκεμμένης άγνοιας και της επονείδιστης συνενοχής απέναντι σε συμπεριφορές σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας στη βιομηχανία μας” έλεγε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP, File