LIFE

20 αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές “ομορφιάς”

Οι κινηματογραφικοί χαρακτήρες και το στιλ τους διαμορφώνουν τη μόδα σε μαλλιά, ρούχα και μακιγιάζ. Είναι λοιπόν τεράστιας σημασίας πόσο καλά αποδίδεται κάθε φορά ο ρόλος που ενσαρκώνει ο ηθοποιός. Πέρα από το ταλέντο, αυτό που μας κερδίζει ή μας αποθαρρύνει με την πρώτη ματιά είναι η εμφάνιση.

Οι σκηνές που έχουν να κάνουν με την ομορφιά είναι πολύ σημαντικές στον κινηματογράφο, ειδικά σε ταινίες των οποίων η θεματολογία είναι η μόδα, η ομορφιά και η γυναίκα εν γένει. Τις περισσότερες φορές μπορεί να ξεχνάμε κάποιες ατάκες, αλλά η εικόνα ορισμένων πρωταγωνιστικών χαρακτήρων είναι πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας.

Συγκεντρώσαμε τις σκηνές εκείνες που θα χαρακτήριζε κανείς “υπερπαραγωγή”. Μουσική, χορός, χρώματα, κοστούμια, περούκες, μακιγιάζ, όλα δουλεμένα υπέροχα, συνθέτουν μερικές από τις πιο εικονικές κινηματογραφικές στιγμές που παρακολουθήσαμε καθηλωμένοι μπροστά από την οθόνη χωρίς να φάμε ούτε ένα ποπ κορν για μερικά δευτερόλεπτα.

 

Roman Holiday

 

Ο κομμωτής που όλες θα θέλαμε βάζει το χεράκι του και κάνει πραγματικότητα την παρόρμηση της στιγμής για την Audrey Hepburn. Όταν μια καθώς πρέπει κυρία κουρεύει τα μακριά μαλλιά που είναι και το σήμα κατατεθέν της και υποστηρίζει τόσο καλά το νέο της κοντοκουρεμένο προφίλ, τότε όλοι πιστεύουμε πως είναι “modella”!

 

Pulp Fiction

 

“Θα πάω στο μπάνιο να πουδράρω τη μύτη μου” λέει η Uma Thurman στον John Travolta και πηγαίνει στην τουαλέτα όπου και κάνει χρήση κοκαϊνης. Οι άλλες γυναίκες γύρω της σουλουπώνονται αδιαφορώντας για ό,τι συμβαίνει και η Uma Thurman ερμηνεύει τον πιο σέξι γυναικείο ρόλο της.

 

Pretty Woman

 

O οίκτος που νιώσαμε όλες για την Julia Roberts όταν οι ψηλομύτες πωλήτριες την έδιωξαν από το μαγαζί και η δικαίωση της επόμενης μέρας όταν τις ξαναεπισκέφθηκε ως σικάτη κυρία με πολλά λεφτά και τους έτριψε τις πανάκριβες σακούλες τους στη μούρη ήταν απολαυστικά συναισθήματα. Το κορίτσι του δρόμου που έγινε κυρία, δε θα το ξεχάσουμε ποτέ.

 

Star Wars

 

H πριγκίπισσα Leia και οι τεράστιοι κότσοι της αριστερά και δεξιά από το κεφάλι θα ήταν σίγουρα τεράστιο Trend αν η ταινία προβαλλόταν σήμερα. Αλλά για μισό λεπτό, η πριγκίπισσα Leia είναι ούτως ή άλλος από τις πιο εικονικές κινηματογραφικές φιγούρες.

 

H Εκδίκηση της Ξανθιάς

 

Η απενοχοποίηση του ροζ και η δικαίωση για την γυναίκα και ειδικά την ξανθιά. Οι φαινομενικά άχρηστες πληροφορίες για την περμανάντ οδηγούν τη Reese Witherspoon στη λύση ενός εγκλήματος και στην φυλάκιση της πραγματικής δολοφόνου. Όλες χειροκροτήσαμε όταν η Elle από το “Legally Blonde” μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανες που φροντίζουμε τον εαυτό μας και απέδειξε ότι είμαστε κάτι παραπάνω από γυναικουλες που ασχολούνται μόνο με τα νύχια τους.

 

Grease

 

Η Frenchie ήταν πολύ μπροστά με το ροζ μαλλί τριάντα χρόνια πριν. Το “Beauty School Drop out” δε μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, αν και ολόκληρο το έπος που ονομάζεται “Grease” θα έπρεπε να ενώνει συχνά πυκνά τα μέλη μιας οικογένειας και να το παρακολουθούν όλοι μαζι έτσι σαν φόρο τιμής στο vintage και τα λατρεμένα 80’s.

 

American Hustle

 

H Amy Adams φοράει τα ρόλλεϊ για να διατηρήσει τις υπέροχες μπούκλες της και παίρνει τηλέφωνο τον Bradley Cooper. Δε γνωρίζει όμως ότι στην άλλη άκρη της γραμμής ο Richard βρίσκεται σε πολύ παρόμοια κατάσταση στην προσπάθειά του να συντηρήσει τα δικά του απαίσια μπουκλάκια ακμαία. Η απομυθοποίηση του άντρακλα σε όλο της το μεγαλείο.

 

The Breakfast Club

 

Αν δεν ξέρεις πώς να βάζεις κραγιόν, η Molly Ringwald θα σου δείξει έναν ανορθόδοξο τρόπο, που όμως πετυχαίνει και τραβάει και τα βλέμματα!

 

Edward Scissorhands

O Ψαλιδοχέρης και οι εξαιρετικές του ικανότητες στα περίτεχνα κουρέματα είναι η επιτομή της συνεργασίας των Johnny Depp και Tim Burton και παράλληλα μια ωδή στη σημασία της κώμης για την ψυχολογία του ανθρώπου. Σ’ αυτή την ταινία η κομμωτική είναι σχεδόν γλυπτική.

 

To ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας

 

Η Αnne Hathaway έγινε ευρέως γνωστή από αυτές της εφηβικές ταινίες – ρομαντικές κομεντί, όπου είναι ένα ασχημόπαπο που μεταμορφώνεται σε πριγκίπισσα. Η σκηνή αυτού του extreme make over με τον Πάολο να συμμορφώνει την “άσχημη” Μία, είναι το όνειρο κάθε έφηβου που βλέπει τον εαυτό του σαν “μαύρο πρόβατο” δίπλα στις δημοφιλείς κοπέλες του σχολείου του.

 

Ο Διάβολος φορούσε Prada

 

H πιο επική ταινία για όλες όσες αγαπάμε τη μόδα. Το μάτι κάνει καρδούλες παντού και ξεφυσάμε σε κάθε πλάνο από τα ρούχα και τα παπούτσια που παρελαύνουν μπροστά μας. Η κακιά αφεντικίνα που “στρώνει” την “ατσούμπαλη” βοηθό της και το δίλημμα καριέρα ή προσωπική ζωή δε θα μπορούσαν να συνυπάρξουν καλύτερα με τη μόδα και την ομορφιά απ’ ότι στο Devil Wears Prada.

 

Miss με το ζόρι

 

Η Sandra Bullock ως miss Congeniality μας έκανε να γελάσουμε και να “ρουθουνίσουμε” πολύ. Η αδέξια γυναίκα που δεν ξέρει πόσο όμορφη είναι, αναγνωρίζει την πραγματική της δύναμη μόνο όταν έχει gel στα μαλλιά της και φορά το σέξι μπλε φορεμά της.

 

Saturday Night Fever

 

Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να ξεχάσει από αυτή την ταινία. Σίγουρα όμως θα θυμόμαστε για πάντα τον John Travolta να ντύνεται. Ο τρόπος που ανεβάζει το φερμουάρ του ψηλόμεσου παντελονιού του, κουμπώνει το φλοράλ πουκάμισο και κοιτάζεται στον καθρέφτη είναι απολαυστικός.

 

Όσα παίρνει ο άνεμος

 

Η Scarlett ετοιμάζεται για το Barbecue και παραδίδει στις επόμενες γενιές έναν ολόκληρο οδηγό ομορφιάς της εποχής. Οι κορσέδες, τα φορέματα, τα μαλλιά, το μακιγιάζ, ολόκληρη η ετοιμασία της βγαλμένη από μια περίοδο κατά την οποία η γυναίκα ντύνοταν όσο μεγαλόπρεπα ήθελε. Τι πάει να πει μίνιμαλ;

 

10

 

H Bo Derek τρέχει στην παραλία και τα ράστα κοτσιδάκια κινούνται πάνω κάτω στους ώμους τους. Ίσως είναι και η μοναδική γυναίκα πάνω στον κόσμο που έδειχνε τόσο σέξι με αυτά τα μαλλιά.

 

Cleopatra

 

H Κλεοπάτρα, το μεγαλείο και τα μυστικά ομορφιάς της ορίζουν τη γυναικεία οντότητα για πολλά χρόνια τώρα. Το χαρακτηριστικό eyeliner, τα περίτεχνα ρούχα και κοσμήματα, το κούρεμά της και οι αφέλειες που είναι τόσο στη μόδα ακόμα και σήμερα δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα, ειδικά με το πρόσωπο της Elisabeth Taylor.

 

The Virgin Suicides

 

H Sofia Coppola παρουσιάζει μέσα από ένα ρομαντικό δράμα μια διαφορετική εκδοχή της ξανθιάς ομορφιάς από αυτή που είδαμε στην “Legally Blonde”. Οι “Αυτόχειρες Παρθενοι” μαγεύουν τους πάντες με την αγνότητα και τα αγγελικά τους πρόσωπα. Ένας πρόγονος του Normcore ήταν οι στιλιστικές επιλογές αυτής της ταινίας.

 

Mrs Doubtfire

 

H κυρία Doubtfire ήταν μακράν η πιο αξέχαστη μεταμόρφωση κι αυτό γιατί δεν επρόκειτο απλά για έναν άντρα που θα έκανε γυναίκα, αλλά επειδή ο Robin Williams ήταν ένας ηθοποιός με μοναδικό ταλέντο. Το πώς ενσάρκωσε με τέτοια επιτυχία τη μεσήλικη νοικοκυρά είναι ακόμα άξιο απορίας.

 

Τootsie

 

Όταν ο Dustin Hoffman από την άλλη, αποφασίζει να ντυθεί γυναίκα, το αποτέλεσμα είναι τρομακτικό. Aν και μπορώ να πω ότι αγχώθηκα με το με πόσο μεγάλη επιτυχία βάζει κραγιόν και βάφει τα νύχια του.

 

Hairspray

 

Η ταινία που ευθύνεται για τη δημιουργία της τρύπας του όζοντος και για τα συνθήματα “John Travolta δε χορταίνουμε να σε βλέπουμε να χορεύεις” είναι μια ωδή στην αποδοχή του εαυτού μας γεμάτη ρυθμό, funk και χρώματα!

 

Περισσότερος κινηματογράφος στο LadyLike:

Οι 20 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το φθινόπωρο

Μια κριτική, αλλά όχι ακριβώς για το “Μεγαλώνοντας”