LIFE

10 ταινίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την πρεμιέρα της ταινίας "Wild" στο εξωτερικό, που πρωταγωνιστεί η Reese Witherspoon και ήδη πολλοί κάνουν λόγο για πιθανότητα να βρεθεί στη λίστα υποψηφιοτήτων για Όσκαρ.

Η ταινία αφορά την απόφαση της Cheryl Strayed το 1994 να περπατήσει περισσότερα από 100 μίλια μόνη της, ώστε να μπορέσει να θεραπευτεί, να ξεπεράσει το διαζύγιο της, το θάνατο της 45χρονης μητέρας της από καρκίνο και τα χρόνια που είχε απερίσκεπτη και καταστροφική συμπεριφορά.

Το ταξίδι της, που διήρκησε 35 ημέρες, είχε αφετηρία την Καλιφόρνια και τερματισμό την Ουάσινγκτον. Το περιγράφει η ίδια η Cheryl Strayed στο ομόνυμο βιβλίο της που μπήκε στη λίστα New York Times Best Sellers και αγαπήθηκε από την Oprah Winfrey.

Στην Ελλάδα δεν αναμένεται να προβληθεί άμεσα. Όμως, για σένα που θες να δεις κάτι παρόμοιο που έχει να κάνει με γυναίκες που αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή, βρήκαμε 10 αντίστοιχες ταινίες. Δυνατές ιστορίες, υπέροχες ερμηνείες που θα σε κάνουν να πιστέψεις στη δύναμη σου.

Η επίλεκτη (1997)

H Jordan O’ Neil δουλεύει για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υψηλόβαθμοι κρατικοί παράγοντες θεωρούν ότι δε μπορεί να βγάλει εις πέρας μια γυναίκα.  Κανείς δεν είναι με το μέρος της αλλά τα καταφέρνει και αποδεικνύει ότι έκαναν λάθος.

Έριν Μπρόκοβιτς (2000)

 

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία διηγείται την ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς, μιας άνεργης, διαζευγμένης μητέρας τριών παιδιών που πιάνει δουλειά σε δικηγορικό γραφείο. Η πρωταγωνίστρια ξεκινά να ερευνά μια υπόθεση που πέφτει κατά λάθος υπόψη της. Ξεκινά δικαστικό αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρίας Pacific Gas and Electric Company για μόλυνση νερού σε περιοχή της Καλιφόρνια. Οι κάτοικοι που εκπροσωπεί κερδίζουν και τους μοιράζεται το ποσό που έδωσε η εταιρεία για συμβιβασμό.

Συγγραφείς της ελευθερίας (2007)

Η φιλόλογος Erin Gruwell καλείται να διδάξει για πρώτη της φορά σε μια τάξη που θεωρείται “χαμένη” υπόθεση. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, καταφέρνει χωρίς κανέναν σύμμαχο, να διδάξει τους μαθητές της και να τους βοηθήσει να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Η τυφλή πλευρά (2009)

Πρόκειται για μια ταινία που αφηγείται την ιστορία του αστέρα του φούτμπολ Michael Oher. Ως άστεγος αφροαμερικανός έφηβος, λόγω των σωματικών και αθλητικών του ικανοτήτων, καταφέρνει να φοιτήσει σε γυμνάσιο του Μέμφις. Εκεί γνωρίζει την Leigh Anne  και τα υπόλοιπα οικογενειακά μέλη της, που σταδιακά θα αποτελέσουν τηννέα οικογένειά του και θα του προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες να αναπτύξει το ταλέντο και τα ενδιαφέροντά του.

Μονάκριβη (2009)

Όταν στα 16 της, η Precious μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει, ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά της. Ένας κόσμος όπου, επιτέλους, μπορεί να μιλήσει, να εξομολογηθεί όσα την πνίγουν. Ένας κόσμος όπου όλα τα κορίτσια μπορούν να είναι όμορφα, δυνατά, ανεξάρτητα. Σαν την Precious.

Eat, Pray, Love (2010)

 

Καταλαβαίνοντας ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν τυπικό γάμο, η Elizabeth αποφασίζει να χωρίσει και να ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι στον κόσμο, προκειμένου να βρει την εσωτερική ισορροπία και τον πραγματικό εαυτό της.

Τα μυθικά πλάσματα του Νότου (2012)

 

Στην άκρη μιας απομονωμένης, πλημμυρισμένες λωρίδας γης στους βάλτους της Νέας Ορλεάνης η εξάχρονη Hushpuppy μεγαλώνει σε ένα χαμόσπιτο με τον κυκλοθυμικό και βαριά άρρωστο πατέρα της.

Frances Ha (2013)

Η Frances ζει στη Νέα Υόρκη αλλά δεν έχει διαμέρισμα. Διδάσκει σε μια ακαδημία χορού αλλά δεν είναι χορεύτρια. Έχει μια καλή φίλη αλλά δεν μιλάνε μεταξύ τους. Δεν είναι ούτε κορίτσι ούτε γυναίκα. Όταν οι φίλοι της την προδίδουν επώδυνα οι σχέσεις της καταρρέουν τα όνειρα της ξεθωριάζουν και τα οικονομικά περιθώρια γύρω της στενεύουν “πέφτει” αλλά σηκώνεται με μιας και συνεχίζει στον ίδιο ορμητικό ρυθμό.

Maidentrip (2013)

H Laura Dekker στα 14 της γίνεται το νεαρότερο άτομο που ταξιδεύει τον κόσμο με το σκάφος της. Μαζί της παίρνει και μια κάμερα και το ντοκιμαντέρ “Maidentrip” γίνεται πραγματικότητα.

Tracks (2013)

 

Η Robyn Davidson αφήνει την ζωή στην Αυστραλία και διασχίσει την έκταση 2700 χιλιομέτρων έρημο, με μόνη παρέα το σκυλί της και 4 καμήλες. Την γυναίκα αυτή που ξεπέρασε τα όρια της και έγραψε ιστορία, υποδύετασι η Mia Wasikowska.

*Πηγή: Self.com

Κι άλλες ταινίες στο Ladylike:

Οι πραγματικοί λόγοι που ήρωες θανατώθηκαν στα σήριαλ

15 κινούμενα σχέδια του Walt Disney που επιβάλλεται να δεις