LIFE

Το #TheDress είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό συνέβη στο ίντερνετ τελευταία

Ανάμεσα σε εκατοντάδες σημαντικές ειδήσεις, τα μεγαλύτερα Μέσα αυτού του κόσμου που ζούμε, συμπεριέλαβαν τις τελευταίες ώρες εκτενή κείμενα σχετικά με ένα παγκόσμιο online debate που αφορά το χρώμα ενός φορέματος.

“Εσείς τι χρώμα το βλέπετε;” ρωτούσαν μεταξύ άλλων Μέσων, CNN, Independent, Telegraph, Elpais, Liberation, τους αναγνώστες τους. Η επίμαχη φωτογραφία ήταν η ακόλουθη και προφανώς πριν τεθεί το θέμα από τους συντάκτες, είχε ήδη γίνει χαμός στο ίντερνετ και σχετικοί καβγάδες στις επιμέρους συντακτικές ομάδες των εν λόγω ενημερωτικών Μέσων.

 

Και σε εμάς εδώ το ίδιο συνέβη. Άλλες το έβλεπαν χρυσό και λευκό άλλες μαύρο μπλε, συνοδεία γουρλωμένων ματιών και πολλών “αποκλείεται”.

Σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει τουλάχιστον γελοίο να μας “καίει” η απόχρωση ενός ρούχου. Δηλαδή, έως και μας θυμώνει το γεγονός ότι για κάτι τέτοιο ασχολήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι εκφράζοντας άποψη ενώ ταυτόχρονα μένουν “βουβοί” σε άλλες περιστάσεις.

Σε δεύτερη ανάγνωση όμως, το φόρεμα που κυκλοφορεί στο ίντερνετ τις τελευταίες ώρες και διχάζει τον κόσμο στους “χρυσό λευκό” και “μπλε μαύρο” έχει μια απίστευτη ομορφιά.

Το #TheDress μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να μας φέρει αστραπιαία αντιμέτωπους με την αλήθεια ότι είμαστε διασκεδαστικά περίπλοκα όντα.

Η φωτογραφία της 21χρονης Caitlin McNeill μας υπενθύμισε ότι ο κόσμος όπως τον βλέπουμε εμείς, δεν είναι ο ίδιος με τον κόσμο όπως τον βλέπει ο διπλανός μας. Αν το πάμε και λίγο παραπέρα, εκτός από την όραση, όλες οι αισθήσεις μας δε μπορούν να συγκριθούν με των απέναντι μας.

Πως ακριβώς να εξηγήσεις τη γεύση της φράουλας στον φίλο σου ή το πως φτάνει ένας αγαπημένος ήχος στα αυτιά σου, για παράδειγμα; Δε μπορείς πολύ εύκολα και με ακρίβεια και αυτό ακριβώς είναι το ωραίο.

Το φόρεμα, μπορεί να μην είναι τίποτα το σημαντικό και σε λίγο καιρό προφανώς θα ξεχαστεί. Όμως, κατάφερε αρχικά να δείξει για ακόμα μια φορά την τεράστια δύναμη του ίντερνετ και να αποδείξει πως ακόμα και το πιο μικρό πρόβλημα σου, μπορεί να γίνει γρίφος για τους ανθρώπους του κόσμου όλου. Παράλληλα, έφερε χαμόγελα στις παρέες, καθώς μετατράπηκε σε ένα πολύ απλό παιχνίδι.

Το φόρεμα  Roman Orginals αποδεδειγμένα ήταν μπλε μαύρο. Η εταιρεία βέβαια το πουλάει σήμερα και σε λευκό μαύρο, μπαίνοντας στο παιχνίδι και αυτή. Ας κρατήσουμε τα θετικά αυτού του viral γρίφου, ας γελάσουμε με το κεφάλι μας και ας έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν κι άλλες οφθαλμαπάτες που μπορούν να μας τρελάνουν. 

5 οφθαλμαπάτες

1. Η περιστρεφόμενη γυναίκα

Προς τα που γυρίζει η γυναίκα;

2. Το χρώμα των τετραγώνων

Σου έχουμε νέα! Το τετράγωνο Β είναι το ίδιο χρώμα με το Α.

3. O ανύπαρκτος κύκλος

Δεν υπάρχει κύκλος χρώματος ανοικτού μπλε σε αυτή την εικόνα.

4. Διπλός ρόλος

Πάπια ή κουνέλι;

5. Κυκλάκια

 

Δεν υπάρχει πράσινος κύκλος.