STYLE

Αυτό είναι το χρώμα του φορέματος που προκάλεσε “διχασμό” στο διαδίκτυο

Όλο το απόγευμα, τα κορίτσια στο γραφείο τσακωνόμασταν για το τι χρώμα έχει αυτό το περιβότητο φόρεμα που έπκανε το γύρω του διαδικτύου.

Οι μισές υποστήριζαν ότι ήταν λευκό με χρυσό και οι υπόλοιπες (μεταξύ αυτών κι εγώ) ότι ήταν μπλε με μαύρο.

“Καλά βρε Μαμάη δε βλέπεις ότι είναι λευκό με χρυσό;”, μου είπε η Μάριον (Παλιούρα) και επέμεινα ότι ήταν μπλε με μαύρο. Τα αγόρια μπήκαν στη συζήτηση με τον Γρηγόρη να τάσσεται στο μέρος μου.

Τελικά, τόσο εγώ όσο και ο Γρηγόρης δικαιωθήκαμε.

Αλλά ας γίνω πιο συγκεκριμένη σε περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες όλο το διαδίκτυο ασχολείται με ένα φόρεμα το οποίο άλλοι το βλέπουν μπλε και μαύρο και άλλοι λευκό και χρυσό.

Την αρχή έκανε η 21χρονη τραγουδίστρια από τη Σκωτία, Caitlin McNeill, η οποία ανέβασε στο Twitter τη συγκεκριμένη φωτογραφία αφού διαπίστωσε ότι η παρέα της ήταν σε αυτό το δίλημμα. Τη φωτογραφία, ωστόσο, είχε τραβήξει η Cecilia Bleasdale η οποία αναρωτιόταν τι ρούχο να φορέσει στο γάμο της κόρης της.

Ακολούθησαν debate χρηστών του διαδικτύου όπου τσακώνονταν για το ποιο είναι το πραγματικό χρώμα του φορέματος.

Ακόμη και celebrities ”μπήκαν” σε αυτό το παιχνίδι.

 

Παράλληλα, το hashtag #TheDress no1 στα παγκόσμια top trendings του Twitter με περίπου 1 εκατομμύριο tweets να περιλαμβάνουν αυτή τη λέξη.

Ξαφνικά, ένα φόρεμα έγινε διάσημο στο διαδίκτυο και τα νέα έφτασαν και στο ζευγάρι το οποίο είναι σε ταξίδι του μέλιτος στη Τζαμάικα.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί επιστήμονες έσπευσαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο, λέγοντας ότι έχει σχέση με τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί τα μάτια και ο εγκέφαλός μας ώστε να βλέπουμε το χρώμα σε ένα ευήλιο κόσμο.

Η απάντηση τελικά δόθηκε από μια άλλη φωτογραφία που κυκλοφόρησε και δείχνει τη μητέρα Cecelia Bleasdale να φορά το επίμαχο φόρεμα το οποίο είναι όντως μπλε και μαύρο.

Ένα από τα αστεία της υπόθεσης είναι ότι πολλές επώνυμες έχουν φορέσει το συγκεκριμένο ρούχο και δε θυμούνται το χρώμα. Για σένα το λέω Kim!