OPINIONS

Οι 12 χωρισμοί που με συγκλόνισαν

Έτσι τα φέρνει η ζωή, η μοίρα, τα αστρα, τα ζώδια, τα εμπόδια και οι άνθρωποι που αγάπηθηκαν πολύ διαλέγουν ξεχωριστούς δρόμους, τελικά. Κι εκεί που νομίζεις πως όλα είναι τέλεια, έρχονται και σου ανακοινώνουν πως πέφτουν οι υπογραφές της λήξης.

Και ευαίσθητη δε με λες, αλλά είναι κάποιοι χωρισμοί που σου χτυπούν μία χορδή κάπου εκεί μέσα και λες ”δε γίνεται αυτοί οι δύο να χώρισαν”. Αλλαγή πορείας, αλλαγή ζωής, μία διαφορετική επιλογή που δεν περιλαμβάνει πια εκείνον που κάποτε ήταν η προτεραιότητα.

Μη νομίζεις. Οι δικοί μου χωρισμοί ήταν συναισθηματικά αναίμακτοι, για τους υπόλοιπους πονώ. Εντάξει, δεν πόνεσα ακριβώς. Έκπληκτη θα με χαρακτήριζα. Σε άψογα ελληνικά θα με έλεγες και σπίτσλες.

 

Είναι που από κάποιους δεν το περιμένεις, που θέλεις να μείνουν για πάντα μαζί, γιατί εσύ έτσι το έχεις στο κεφάλι σου.

Έλα όμως που οι άνθρωποι λυγίζουν και τελικά το κάνουν το βήμα τους ορμώμενοι είτε από κουτσουκέλα που πλανάται στην ατμόσφαιρα, είτε από τον κύκλο που έκλεισε και κάποιος από τους δύο έμεινε απ’έξω.

Όλα ξεκίνησαν από την είδηση του διαζυγίου του Ben Affleck και της Jennifer Garner. Για να καταλάβεις, εγώ πίστευα πως αυτά τα δύο παιδιά θα φτάσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα αγκαλιά. Άσε που είχα και τον Ben πολύ ψηλά. Με ρωτούσαν για οικογενειάρχη και πατέρα και googl-αρα τη φωτογραφία του για να δείξω το υπόδειγμα.

Θα χρησιμοποιούσα τη διάσημη φράση που λήγει με εννιάμερα αλλά θα κρατήσω το επίπεδο παρά την απογοήτευση.

Έκανα τις καλοκαιρινές μου διακοπές και καθισμένη σε ένα εξαιρετικό μπαλκονάκι με θέα τη χώρα της Πάτμου άκουσα τη φίλη μου να φωνάζει: ”Το περίμενες εσύ αυτό;” Πάει είπα, θυμήθηκε τον πρώην της και θα έχουμε δράματα.

Πήρα το ύφος εξομολογητή, κούνησα και την έτερη καρέκλα για να θυμίζει ντιβανάκι ψυχανάλυσης και ρώτησα: ”Για ποιους λες;”.

”Για τον Ben παιδί μου. Μα με την νταντά; Δεν ντράπηκε;” Τελικά το θέμα έχει αγγίξει πολύ κόσμο. Για να ξέχασε τα δικά της και να λυπάται την Jennifer, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Πάντα με θέα το κάστρο της Πάτμου, σκέφτομαι όλους εκείνους τους χωρισμούς που συγκλόνισαν ακριβώς γιατί δεν τους περίμενα.

Ben Affleck – Jennifer Garner

 

Έπρεπε να τον έχω καταλάβει από την ”λοπέζια” εποχή. Εκείνη στα πατώματα για χάρη του, να περιμένει τα παρανυφάκια για πρόβα στο σπίτι κι εκείνος να την παρατά στα κρύα του λουτρού. Βρήκε μετά την Garner, έκανε γάμο και παιδιά και μου έριξε στάχτη στα μάτια. Σοβαρός έλεγα, κρατά το σπίτι του παρά την ομορφιά και τους δεδομένους πειρασμούς. Κυκλοφορούσαν όλοι μαζί, έκαναν βόλτες και μία ημέρα των ημερών μάθαμε τα χαίρια του. Με την νταντά των παιδιών; Με την νταντά; Χάθηκαν οι γυναίκες; Η απιστία παραμένει απιστία, αλλά πονά περισσότερο εξαιτίας της επιλογής του τρίτου προσώπου. Ο Ben μπήκε στη μαύρη λίστα μου.

Gwen Stefani – Gavin Rossdale

 

Άλλο κακό μεγάλο. Δεν πρόλαβε να βάλει στις πάνω ντουλάπες τα ρούχα εγκυμοσύνης και ανακοινώθηκε το διαζύγιό τους. Τι έγινε βρε Gwen μου; Παντρεμένοι απο το 2002, είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα 7 χρόνιας φαγούρας αλλά τελικά τα σχέδια παντοτινής συμβίωσης ανατράπηκαν από μία κοινή ανακοίνωση κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. ”Όταν δυο άνθρωποι φτάνουν στην κοινή απόφαση ότι δεν μπορούν να είναι πια παντρεμένοι, παραμένουν γονείς και είναι υποχρεωμένοι να μεγαλώσουν τα τρία παιδιά τους σε ένα χαρούμενο και υγιές περιβάλλον”. Πάει και αυτό το ζευγάρι. Και ταίριαζαν τόσο πολύ.

Monica Bellucci – Vincent Cassel

 

Την είχα εκτιμήσει γιατί ούσα καρακουκλάρα επέλεξε έναν άνδρα που της τάραζε το μυαλό κι όχι τα μάτια. Είχα εκτιμήσει και τον Vincent γιατί ποτέ δε φάνηκε ”λίγος” δίπλα της. Είχε τον τρόπο του και έτσι πέρασαν 14 χρόνια. Εσύ δε θα πίστευες πως η Monica θα κάνει ρυτίδες στο πλάι του; Δεν ήταν και στην πρώτη νεότητα οπότε το θεωρούσα πιο δύσκολο. Κοινή ανακοίνωση αυτοί, από τα σύννεφα πεσμένη εγώ. ”Οι ζωές μας απομάκρυναν τον έναν από τον άλλο. Ο έρωτας, όμως, θα μείνει για πάντα”. Μετά είναι να απορεί κανείς με την καρδιά τους που αντέχει να πονά.

Jennifer Aniston – Brad Pitt

 

Τον σιχάθηκα. Ήταν το τέλειο ζευγάρι. Βάζω και ξαναβάζω το επεισόδιο που έπαιξε μαζί της στα Φιλαράκια. Θάλασσα τα έκανε. Σαν την τρίχα από το ζυμάρι πετάχτηκε η Γενοβέφα μας και έκανε για να το ξεπεράσει 10 ολόκληρα χρόνια. Ιανουάριος 2005. Ανακοινώνεται το τέλος. Είχαν προηγηθεί τα γυρίσματα του ”Mr and Mrs Smith” αλλά πιστεύαμε πως είναι κύριος, πως θα στεκόταν στο ύψος του και δε θα πάθαινε κοκομπλόκο από την Angelina. Έρωτα έπαθε και τα τίναξε όλα στον αέρα. Παιδιά, γατιά, σκυλιά. Όλα για την Angelina. Περιττό να σου πω πως ακόμα λυπάμαι την Jen. Τα καλύτερα χρόνια της έφαγε. Τώρα έκανε γάμο με γυαλιά πρεσβυωπίας.

Melanie Griffith – Antonio Banderas

 

Ένα τατουάζ καρδιά με το όνομά του από εδώ μέχρι απέναντι. Έλεγα Melanie+Antonio=L.F.E.A.E.U.D. Διάψευση. ”Μετά από πολλή σκέψη και προσοχή, αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στον σχεδόν εικοσαετή γάμο μας με τρόπο φιλικό και γεμάτο αγάπη για να τιμήσουμε και να σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, την οικογένεια και τους φίλους μας αλλά και τα όμορφα χρόνια που περάσαμε μαζί.” 20 χρόνια κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο και τώρα παίρνουν διαζύγιο; Έσβησε και το tattoo από το μπράτσο της Melanie, λες και πέρασε γόμα.

Johnny Depp – Vanessa Paradis

 

Συμπλήρωναν ο ένας τον άλλο με τρομακτική ακρίβεια. Η Paradis φαινόταν να ισορροπεί την παλαβομάρα του Depp κι εκείνος να την ταράζει γλυκά τα ήρεμα νερά της. Ο παράδεισος του Depp έφερνε περισσότερο σε καζάνι κόλασης. Εκ των υστέρων, νομίζω πως την έπρηξε. Δώσε βάση στις δηλώσεις του λίγο μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου. ”Ο χωρισμός όταν υπάρχουν παιδιά είναι δύσκολος. Οι σχέσεις είναι πολύ δύσκολες. Ειδικά όταν λείπεις μεγάλα χρονικά διαστήματα. Δεν ήταν εύκολο για εκείνη. Δεν ήταν εύκολο για εμένα. Δεν ήταν εύκολο για τα παιδιά. Έτσι το ένα φέρνει το άλλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεσαι για τον άλλο, άλλωστε είναι η μητέρα των δύο παιδιών μου, και πάντα θα είναι ο ένας στη ζωή του άλλου εξαιτίας των παιδιών.”

Μιμή Ντενίση – Σωτήρης Πολύζος

 

Σεπτέμβριος του 2008. Οι προετοιμασίες για το γάμο της χρονιάς πρέπει να είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά. Αγάπες, λουλούδια, διάσημοι κουμπάροι, επώνυμοι καλεσμένοι και η τελετή σε στενό οικογενειακό κύκλο. Το ζευγάρι, οι γονείς, η Μαριτίνα και ο παπάς στον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη. Υπέρλαμπρη η Μιμή αγκαζέ με τον Σωτήρη. Σε μεγάλη ηλικία έκαναν το βήμα, θα ήταν συνειδητοποιήμενοι. Θα είχε δουλευτεί η ιδέα μέσα τους και θα έμεναν μαζί για πολλά χρόνια. Αμ δε. Δεν πέρασαν 12 μήνες και η αίτηση διαζυγίου κατατέθηκε. Δεν το περίμενα, έτσιεεε.

Άντζελα Δημητρίου – Γιώργος Τρούπης

 

Πόνεσε η ψυχή μου. Έβγαινε η Άντζελα με την ανθοδέσμη στο χέρι και φώναζε ”Παντρεύτηκα, αγαπώ” και δήλωνα με βεβαιότητα πως βρήκε το λιμάνι της. Σε γνώριμα μονοπάτια είχε κινηθεί καθώς ο Γιώργος ο Τρούπης είχε υπάρχει και στο παρελθόν στεφάνι της Λαίδης. Για δεύτερη φορά με τον ίδιο; Γερά θεμέλια. Πόζαρε και με πλατύ χαμόγελο, περήφανη για το γάμο της και δεν μπορούσα να το χωνέψω πως έπαιρνε διαζύγιο για ακόμα μία φορά. Γιατί βρε Άντζελα; Έχτιζες παλάτια με νερό και άμμο φύσηξε ο Τρούπης και στα ‘ριξε όλα χάμω.

Κατερίνα Στανίση –  Κυριάκος

 

Το μεγάλο σοκ. Μετά από 8 χρόνια σχέσης η Κατερίνα και ο Κυριάκος δεν ήταν πια μαζί. Πώς κατάφεραν να λήξει αυτή η μεγάλη αγάπη; Καμία διαφορά ηλικίας, καμία απόσταση. Ερχόταν σου λέει ο Κυριάκος από τη Θεσσαλονίκη, τόπο διαμονής του, στις 14 Φεβρουαρίου μόνο και μόνο για πει στην Κατερίνα ‘σ’ αγαπώ’ και να φύγει. Υπήρχε πάθος και δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη.

Ελένη Μενεγάκη – Γιάννης Λάτσιος

 

Βράδυ ήταν θαρρώ, όταν τα πρώτα δημοσιεύματα έλεγαν πως η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος παίρνουν διαζύγιο. Λίγες ημέρες πριν είχα δει την Ελένη να κάνει ακόμα μία γλαφυρή περιγραφή της κοινής τους ζωής. Μπα, αποκλείεται. Ψέμα θα είναι. Σιγά να μην χωρίζουν. Και χώρισαν. Και έβγαλαν δελτίο τύπου και κυκλοφόρησαν περιοδικά αφιερωμένα μόνο σε αυτούς. Έγινε πανικός. Περίμενα να δω την Ελένη στην εκπομπή. Εμφανίστηκε με μαύρο φόρεμα, κοντό καρέ και βλέμμα θλιμμένο. Μα να χωρίσει η Ελένη;

Απόστολος Γκλέτσος – Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου

 

Αυτό το ιδιόμορφο ζευγάρι δεν άντεξε πάνω από 2 μήνες. Παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 1998 στο Πόρτο Ράφτη και έκαναν γαμήλιο γλέντι που άφησε εποχή. Βέβαια, δεν άφησε μόνο το γλέντι εποχή αλλά και το διαζύγιο. Μόνο 2 μήνες έγγαμου βίου και μετά έξω από την πόρτα ή από ‘δω παν κι άλλοι, διάλεξε όποιο σου ταιριάζει καλύτερα. Στην εν λόγω περίπτωση με τάραξε το εξπρές του πράγματος κι όχι τόσο πολύ το γεγονός αυτό καθαυτό. Άξιζε να παντρευτούν για να δούμε ένα από τα καλύτερα ζεϊμπέκικα του Απόστολου. Διδάσκεται σε σχολές χορού, τι δεν καταλαβαίνεις;

Δήμητρα Λιάνη – Κώστας Σπυρόπουλος

 

Άφησα τη Δήμητρα για το τέλος. Για να σας αφήσω με μία γλυκιά ανάμνηση μίας σχέσης που τάραξε το πανελλήνιο. Δεν μπορούσε να συνέλθει ο κόσμος από τον θάνατο του Αντρέα, ήρθε και η Μιμή να συνάψει σχέση με τον Σπυρόπουλο. Ο δεσμός θυελλώδης και ο χωρισμός αθόρυβος. Δεν κατάλαβε ποτέ κανείς γιατί απομακρύνθηκαν. Ούτε φωτογραφία τους δεν υπάρχει στο διαδίκτυο.