SEX

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να μιλάτε για το σεξ, εάν θέλετε να έχετε επιτυχημένη σχέση

Το έχεις ακούσει τόσες φορές. Τα ζευγάρια που δεν επικοινωνούν ουσιαστικά και αγνοούν τα δύκσολα θέματα που προκύπτουν μεταξύ τους, έχουν και λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μακροπρόθεσμα. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα μίας ερωτικής σχέσης είναι το σεξ. Οι ειδικοί λοιπόν μας λένε ότι οι παρακάτω συζητήσεις βελτιώνουν την ερωτική ζωή και μας πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω.

Ποια είναι τα όριά σου;

Ας πούμε ότι δοκιμάζετε κάτι καινούριο στην κρεβατοκάμαρα χωρίς προηγουμένως να το έχετε συζητήσει. Μπορεί και να λειτουργήσει άψογα και να δεις πυροτεχνήματα, μπορεί όμως να είναι μία επική αποτυχία ή, ακόμα χειρότερα, να νιώσεις πάρα πολύ άβολα. Ιδανικά λοιπόν, συζητάμε εκ των προτέρων για τις φαντασιώσεις μας ακολουθώντας την εξής πορεία: μιλάμε ανοιχτά για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις και δε λογοκρίνουμε ούτε τον εαυτό μας, ούτε το σύντροφό μας. Στη συνέχεια λέμε τι δε θα κάναμε τίποτα ή τι μας προκαλεί αμηχανία και στο τέλος συμφωνούμε μεταξύ μας για το είναι επιτρεπτό και ποια τα όρια του καθενός.

Πέσαμε σε τέλμα

Είναι πολύ εύκολο να «κολλήσεις» σε μία στάση επειδή σου έχει γίνει συνήθεια ή επειδή λειτουργεί και για τους δύο. Αν και δεν είναι κακό, με το πέρασμα του χρόνου, δημιουργείται μία ρουτίνα που λειτουργεί περισσότερο μηχανικά και λιγότερο επειδή το θέλετε. Εκεί είναι που πρέπει να μιλήσετε για το πώς νιώθετε, προτείνοντας νέες στάσεις. Σε καμία περίπτωση μην αρχίσετε τα κατηγορώ, γιατί φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Δες κι αυτό: 7 tips για τη στιγμή που θα αρχίσεις να βαριέσαι το σεξ μαζί του

Δεν έχεις διάθεση

Όσο φανταστικό και αν είναι το σεξ με το ταίρι σου, κάποιες φορές απλά δεν έχεις όρεξη. Μπορεί να οφείλεται στην κούραση, το άγχος ή απλά θέλεις να κάνεις κάτι πιο χαλαρωτικό. Το σημαντικό είναι να είσαι απόλυτα ειλικρινής με το σύντροφό σου και να του εξηγήσεις ότι δεν αφορά την επιθυμία σου για εκείνον. Το ίδιο ισχύει και στη δική του περίπτωση φυσικά. Αν κοιμάστε μαζί και υπάρχει έντονη σωματική επαφή (χωρίς απαραιτήτως σεξ), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ούτε πρέπει να το παίρνετε προσωπικά όταν τα πράγματα δεν καταλήγουν εκεί.

Η συχνότητα

Οι έρευνες λένε ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα. Τίποτα όμως δεν είναι απόλυτο, από τη στιγμή που κάθε ζευγάρι έχει το δικό του πρόγραμμα, διαφορετική δουλειά και έχει άλλες ανάγκες. Το ζητούμενο, για ακόμη μία φορά, είναι να μιλάτε μεταξύ σας για τις επιθυμίες σας. Είναι χρήσιμο για τον παρτενέρ σου να ξέρει πόσο συχνά έχεις διάθεση ή ποια ώρα της ημέρας σου ταιριάζει περισσότερο. Μαζί θα βρείτε έναν κοινό τόπο, αρκεί να υπάρχει όρεξη και συμφωνία.