SEX

7 tips για τη στιγμή που θα αρχίσεις να βαριέσαι το σεξ μαζί του

Ας είμαστε ρεαλίστριες. Οι σχέσεις με μεγάλο παρελθόν, όσο κι αν αντέχουν στο χρόνο, όσο πετυχημένες κι αν είναι, όση αγάπη κι αν έχει ζηστεί για να χτιστούν, αναπόφευκτα, κάποια στιγμή χάνουν λίγο «αέρα» από το συννεφάκι που λέγεται Πάθος. Η επαναληψιμότητα δημιουργεί μία ερωτική ρουτίνα που απλώνει τα πλοκάμια της πάνω από το ζευγάρι και είναι στο χέρι του να την αποτίνάξει- όσο γίνεται. Συμβαίνει συχνά, δεν θα πω σε όλους γιατί θα ήταν ισοπεδωτικό αν και αληθινό. 

Αλλά τι σου λέω τώρα. Εσύ μπορεί ακόμα να ζεις την άνοιξη μαζί του, το καλοκαίρι του έρωτά σας και να πιστεύεις πως θα είναι αιώνιο, πως το φθινόπωρο κι όχι χειμώνας θα κάνουν skip στην περίπτωσή σας. Μην σκέφτεσαι εγωιστικά. Και πρώτα απ’ όλα κάνε τον εξής απαραίτητο διαχωρισμό στο μυαλό σου: Άλλο το καλό σεξ, άλλο το σεξ που το έχει επηρεάσει ο χρόνος. Το ένα είναι δεδομένο μιας σχέσης που καλύπτει, το άλλο έρχεται, συμβαίνει αργά ή γρήγορα ακόμα και στα πιο φλογερά ζευγάρια με την απίστευτη χημεία. Αλλά ξέρεις ποια αντέχουν στο χρόνο; αυτά που νιώθουν την αλλαγή που φέρνει το πλήρωμα του χρόνου, είναι ψύχραιμα και κάνουν ευχάριστες προσπάθειες για να ανανεώσουν την ερωτική τους επαφή. Γι’ αυτό σου λέω, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή νιώθεις ότι δεν σε αφορούν, τα παρακάτω sex tips έχε τα στο νου σου.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Αν νομίζεις πως αυτό που εννοώ μ’ αυτή τη συμβουλή είναι ότι φροντίζοντάς σε, θα είσαι πιο ελκυστική στα μάτια του, γιατί αυτός είναι ο στόχος, τότε μάλλον δεν διαβάζεις συχνά Ladylike. Το θέμα είναι να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου, να κάνεις πράγματα για σένα, ό,τι κι αν είναι αυτό. Από μία θεραπεία ομορφιάς μέχρι συνεδρία ψυχανάλυσης, ό,τι και όπως σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Αν αισθάνεσαι παραμελημένη από τον ίδιο σου τον εαυτό, αν δεν βλέπεις κάτι στον καθρέφτη που να σου αρέσει, αν οι σκέψεις που κάνεις για σένα δεν είναι θετικές, πώς περιμένεις να νιώθεις ελκυστική στα μάτια του οποιουδήποτε; Θέλει δουλειά, ναι και όχι παραίτηση. 

Καθιερώστε το πρωινό σεξ

Είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο πως το σεξ με το καλημέρα σας- ή και χωρίς να ‘χετε πει, σιγά- είναι μια εξαιρετικά ευεργετική δραστηριότητα γιατί μέσα σ’ όλα τα άλλα όταν είμαστε μισοκοιμισμένοι τότε λειτουργούμε σαν ελαφρώς μεθυσμένοι. Το κρατάς αυτό. Άσε που το πρωί ο σύντροφός σου είναι κάπως πιο ορεξάτος (you know, morning glory). Το βράδυ είσαι πτώμα, σέρνεσαι, έχεις φάει έχεις φουσκώσει. Πολλές δικαιολογίες μαζεύονται

Κανόνισε date night

Θυμάσαι καθόλου εκεί στην αρχή της σχέσης που ετοιμαζόσουν πέντε τέρμινα για να βγεις μαζί του; Τι άγχος, τι ανυπομονησία, τι προσμονή είχες για να δεις τα μούτρα του; Προσπάθησε να το αναβιώσεις- όσο γίνεται- προτείνοντάς του να πάτε για ένα ποτό μονάχοι σας. Λογικά δεν το κάνετε και πολύ συχνά. Φάε καλά, θα πιεις λίγο παραπάνω. Και φλέρταρέ τον. Θα πάρει μπρος κάποια στιγμή.

Φιλιά σε κάθε ευκαιρία

Ξέρεις πόσο ασυναίσθητα και ύπουλα έρχεται μια στιγμή που σταματάς να έχεις σωματική επαφή με τον σύντροφό σου; και δεν εννοώ το σεξ, αλλά τα φιλιά, τα χάδια, τις τρυφεράδες. Να φιλιέστε όσο πιο πολύ μπορείτε, κι όχι μόνο όταν ετοιμάζεστε να πέσετε στο κρεβάτι. Το ερωτικό κλίμα ανάμεσά σας δεν πρέπει να είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Ειδικά όταν νιώθεις ότι κάτι αρχίζει να χάνεται- και η σχέση σε αφορά ακόμα προφανώς- τότε παίξε επιθετικά.

Mην είσαι εγωίστρια

Ναι, κι αυτό sex tip είναι και μάλιστα πολύ χρήσιμο. Γιατί όταν είσαι εγωίστρια και ψωροπερήφανη και περιμένεις από τον άλλο “γιατί αυτός είναι ο κυνηγός”, μπορεί να περιμένεις για καιρό. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Γίνε πιο επιθυμητή στα μάτια του βγαίνοντας από την comfort zone σου. Η σχέση δεν λειτουργεί στον αυτόματο, θέλει δουλειά. Τουλάχιστον η συγκεκριμένη είναι κι ευχάριστη.

Επιχείρησε να του λείψεις

Αν μένετε μαζί και άρα κοιμάστε κάθε βράδυ δίπλα δίπλα, σπάσε τη συνήθεια και τον ψυχαναγκασμό που σε κατατρώει κι ένα βράδυ μείνε σε μια φίλη σου ή στους γονείς σου, κάπου αλλού τέλος πάντων. Επιδίωξε να φύγεις κι ένα ταξιδάκι χωρίς εκείνον, να του λείψεις λίγο, να σε αναζητήσει. Απομακρύνσου χιλιομετρικά, όχι επικοινωνιακά. Έτσι σώζονται τα σπίτια και δεν κλείνουν. 

Αποπλάνησέ τον επικοινωνικά

Δηλαδή sexting, selfies μπροστά στον καθρέφτη, γενικώς στείλ΄του μηνύματα ερωτικά, με νόημα και περιεχόμενο. Κι αυτό μέρος των προκαταρκτικών είναι.