SEX

Τα 6 μυστικά που πάντα απογειώνουν το σεξ

Προφανώς και δεν υπάρχουν συνταγές που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιπτώσεις, διότι δεν αποζητάμε όλοι τα ίδια πράγματα. Η βελτίωση του σεξ όμως είναι μία δια βίου μάθηση και, μην γελιέσαι, δεν το κάνεις μόνο για το σύντροφό σου, αλλά και για τη δική σου απόλαυση, που μοιραία οδηγεί στην αμοιβαία απογείωση.

Από την Κλέλια Φατούρου

Ξέρεις τι θες

Δεν περιμένεις από έναν άντρα να έρθει να σου μάθει πώς λειτουργεί το σώμα σου και τι σου αρέσει. Ο δρόμος για τον οργασμό περνάει πρώτα από το δικό σου χέρι (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ) και είναι μία διαδικασία αυτοανακάλυψης. Εκτός του ότι είσαι προετοιμασμένη και σε θέση να καθοδηγήσεις τον παρτενέρ σου, έχεις αυτοπεποίθηση και η σχέση σου με το σώμα σου είναι μία σχέση αγάπης και όχι μίσους (ή απορίας).

Μην πιεις όλο το Βόσπορο

Η μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να μας διεγείρει και να μας χαλαρώσει μετά από μία διασκεδαστική έξοδο. Η υπερκατανάλωση όμως θα μας οδηγήσει στη λεκάνη της τουαλέτας ή στο να κάνουμε σεξ με ένα κεφάλι καζάνι αλλά κυρίως, χωρίς να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του παρτενέρ σου, που μάλλον θα του δημιουργήσει πρακτικό πρόβλημα.

Κάνεις τις ασκήσεις Κέγκελ σου;

Η Samantha Jones του Sex and the City μας είχε ενημερώσει σχετικά πριν χρόνια. Σφίγγουμε τους μυς του πυελικού εδάφους για μερικά δευτερόλεπτα και χαλαρώνουμε, κάνοντας επαναλήψεις για μερικά λεπτά. Όχι μόνο αυξάνουμε τη σεξουαλική μας απόλαυση, αλλά βελτιώνουμε τη φυσική λίπανση και επανερχόμαστε πιο εύκολα μετά τον τοκετό.

Λίπανση, λίπανση και λίπανση

Όσο μεγαλώνουμε, μειώνεται η φυσική κολπική λίπανση ή μπορεί το άγχος της καθημερινότητας να στέκεται εμπόδιο στην απόλαυσή μας. Το κατάλληλο λιπαντικό κάνει το σεξ και τη ζωή σου πιο εύκολη.

Επικοινωνούμε

Όχι μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι πολύ σημαντικό να λέμε τι είναι αυτό που μας αρέσει (και δε μας αρέσει) αλλά εξίσου σημαντικό είναι να επικοινωνούμε με το σύντροφό μας και σε όλα τα άλλα θέματα. Να μη φοβόμαστε να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά μας, να λέμε αυτό που σκεφτόμαστε και να περνάμε καλά και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.

Δεν υπάρχει βιασύνη

Το σεξ στα γρήγορα έχει την ομορφιά του, αλλά το απολαυστικό σεξ θέλει το χρόνο του, τη σωστή προετοιμασία και πολλά προκαταρκτικά. Ιδανικά, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε εγωιστικά αλλά να νοιαζόμαστε ο ένας για την ηδονή του άλλου. Όσο περισσότερο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας, τόσο λιγότερο αγχωνόμαστε και δεν σκεφτόμαστε αυτά που στέκονται εμπόδιο στον οργασμό μας.