SEX

Αυτή είναι η μέρα του κύκλου που έχεις τον καλύτερο οργασμό, σύμφωνα με έρευνα

Μπορεί να έχεις ανακαλύψει όλους τους πιθανούς τρόπους που σε οδηγούν σε σίγουρο οργασμό και να νιώθεις ότι δεν αφήνεις τα πράγματα στην τύχη σου. Κι όμως, δεν εξαρτώνται όλα από τη δική σου προσπάθεια. Σύμφωνα με έρευνα στο Περιοδικό της Σεξουαλικής Ιατρικής (The Journal of Sexual Medicine), η απάντηση βρίσκεται στη 14η ημέρα του κύκλου σου. Γιατί; Επειδή η κλειτορίδα μεγαλώνει σε ποσοστό 20%, διαστέλλεται και έχεις αυξημένη σεξουαλική όρεξη.

 

Ιταλοί ερευνητές ανέλυσαν τις περιπτώσεις 24 γυναικών, ηλικίας 18-35, μετρώντας το μέγεθος της κλειτορίδας αλλά και της αρτηρίας που μεταφέρει αίμα στην περιοχή και αυξάνει τη λίμπιντο. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι τη 14η ημέρα του κύκλου, η κλειτορίδα μεγάλωνε και περνούσε περισσότερο αίμα μέσω της αρτηρίας.

Διάβασε κι εδώ: 6 φυσικοί τρόποι για να “απογειώσεις” την ερωτική σου διάθεση

Τι λένε οι ειδικοί;

Ο γυναικολόγος Δρ. Kim Langdon επιβεβαιώνει ότι εκείνη η μέρα (ίσως και λίγο νωρίτερα) τα επίπεδα των ορμονών, των οιστρογόνων και της προγεστερόνης φτάνουν στο peak τους. Αυτές οι ορμόνες επηρεάζουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική απόκριση, διευκολύνοντας τη φυσική λίπανση της περιοχής. Αυτό από μόνο του κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα τόσο στη διέγερση όσο και στην επίτευξη του οργασμού.

Δεν υπάρχει περίπτωση να το απολαύσεις εξίσου άλλη μέρα;

Δεν υπάρχει έρευνα που να επιβεβαιώνει ότι μόνο η 14η μέρα ενδείκνυται για κορυφαίους οργασμούς. Πάντα συνυπολογίζονται και άλλοι παράγοντες, όπως η ψυχολογική κατάσταση, η σχέση με τον παρτενέρ, η φαρμακευτική αγωγή, η χρήση αντισυλληπτικών και άλλα. Απλώς είναι λογικό, γιατί αυτή η μέρα είναι η στιγμή της ωορρηξίας που διευκολύνει τη σύλληψη και τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να ανακαλύψεις και τον απόλυτο οργασμό την 20ή ή 8η μέρα του κύκλου σου. Από εσένα εξαρτάται.