SEX

6 φυσικοί τρόποι για να “απογειώσεις” την ερωτική σου διάθεση

Η ερωτική διάθεση είναι σαν τη Σελήνη στον Ταύρο. Πηγαινοέρχεται. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις ακόρεστη διάθεση για σεξ κάθε μέρα, από το πρωί έως το βράδυ αλλά δεν είναι και φυσικό να χάνεις τη libido σου. Μπορεί να οφείλεται σε πολλά απλά καθημερινά πράγματα που παραμελείς και επιδρούν αρνητικά στη διάθεσή σου ή μπορεί να χρειάζεσαι ένα boost αυτοπεποίθησης (κυρίως από τον ίδιο σου τον εαυτό).

 

Για ρίξε μια ματιά στις παρακάτω αλλαγές, που σου προσφέρουν και άλλα οφέλη, πλην της ερωτικής διάθεσης.

Να τρως τα φρούτα σου

Το ξέρεις ήδη ότι πρέπει να τρως κάθε μέρα φρούτα. Δεν το έμαθες τώρα. Ωστόσο, τα σύκα, οι μπανάνες και το αβοκάντο θεωρούνται αφροδισιακές τροφές και παρέχουν σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που αυξάνουν τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και προάγουν την υγιή σεξουαλική ζωή. Συκαλάκι κανείς;

Μην το παρακάνεις με το ποτό

Αυτή είναι πάντα μία πολύ χρήσιμη συμβουλή που σώζει ζωές. Κανένα καλό δε βγαίνει όταν πίνεις πολύ και ένα κακό που προκαλείται είναι η απώλεια της ερωτικής διάθεσης. Ή μπορεί να αποκτήσεις διάθεση αλλά να μην καταφέρεις να φτάσεις ποτέ… στο τέλος λόγω του αλκοόλ. Το ίδιο ισχύει και για τον σύντροφό σου.

Κοιμάσαι όσο πρέπει;

Όταν κοιμάσαι λιγότερο από 7 ώρες, δε συγκεντρώνεσαι όσο θα έπρεπε στη δουλειά, έχεις ενοχλητικούς πονοκεφάλους και γενικότερα βιώνεις μία τραγωδία. Μέσα σε όλα αυτά, πού διάθεση για σεξ; Τα έχουμε ξαναπεί, η ισορροπημένη διατροφή και ο ποιοτικός ύπνος είναι οι λέξεις κλειδιά για μία καλή ζωή με υψηλά αποθέματα ενέργειας.

Δες κι αυτό: Τα 6 οφέλη του να κοιμάσαι γυμνή

Μην αγχώνεσαι

Ποτέ κανείς δε σταμάτησε να αγχώνεται επειδή κάποιος του το είπε, αλλά, αν μιλήσουμε σοβαρά, το υψηλό άγχος μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο σε οτιδήποτε κάνεις στη ζωή σου. Βρες αυτήν τη δραστηριότητα που σε βοηθά να «ξεμπλοκάρεις», να εκτονώνεσαι και να κρατάς μακριά το άγχος, έστω για λίγες ώρες, και μάλλον θα δεις αισθητή διαφορά στο πώς αντιμετωπίζεις το σεξ.

Τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου

Δε χρειάζεται να γίνεις μία άλλη (εξωτερικά και εσωτερικά) προκειμένου να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Αλλά για να απολαμβάνεις πραγματικά το σεξ (και να βρίσκεις και την όρεξη), είναι καλό να αγαπάς το σώμα σου με τις ατέλειές του και να έχεις ένα σύντροφο που δε σε «ζυγίζει» κάθε φορά που γδύνεσαι. Η ψυχολογία και η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας είναι το Α και το Ω του ερωτισμού.

Επικοινωνείτε μεταξύ σας;

Αν μία σχέση στερείται επικοινωνίας, πώς είναι δυνατό να διατηρεί μία υγιή και καλή σεξουαλική ζωή; Χρειάζεται ειλικρίνεια, έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων και «ζεστασιά». Η libido δεν είναι κάτι που έρχεται αυτόματα. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, ειδικά όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει ή βρίσκεται μέσα σε μία μακροχρόνια σχέση.