SEX

Ντρέπεσαι το dirty talk στο σεξ; 5 τρόποι να ξεπεράσεις την αμηχανία και να το δοκιμάσεις

Κανείς δε σε αναγκάζει να δοκιμάσεις κάτι που δε σου αρέσει. Το dirty talk δεν είναι για όλους, αν και έχει διαβαθμίσεις. Απλώς είναι κρίμα κι άδικο να χάνεις κάτι επειδή ντρέπεσαι. «Όποιος ντρέπεται στερεύεται», έλεγε η προγιαγιά μου και δεν έχει καθόλου άδικο. Αν η ντροπή σε κρατά πίσω από το να εξερευνήσεις την ερωτική σου ζωή και να δοκιμάσεις κάτι που ίσως σε ενθουσιάζει, σκέψου πόσα άλλα πράγματα μπορεί να χάνεις στη ζωή σου.

 

Το κλειδί σε αυτήν την περίπτωση είναι η ανοιχτή και τίμια επικοινωνία, λέει η θεραπεύτρια του σεξ, Sandi Kaufman. «Το να μιλάς κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να είναι άκρως ερεθιστικό, αρκεί να ξέρεις τις προτιμήσεις του συντρόφου σου και να είστε ξεκάθαροι μεταξύ σας. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος». Οι ειδικοί σου δίνουν τις συμβουλές τους για το πώς να κάνεις την εκκίνηση χωρίς να νιώθεις απίστευτη αμηχανία.

Αποδέξου την αμηχανία

Πρώτον, χρειάζεται να μάθεις πώς να είσαι οκ με το πώς νιώθεις, σου λέει η σεξολόγος Δρ. Jill McDevitt. Υπάρχουν στρατηγικές διαλογισμού που σε βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά αν ανησυχείς μονίμως για το πώς φαίνεσαι ή ακούγεσαι κατά τη διάρκεια του σεξ, μην περιμένεις να το απολαύσεις. Κάποιες στιγμές θα είναι αμήχανες (όχι μόνο για εσένα αλλά για όλους) και αυτό χρειάζεται αποδοχή εκ μέρους σου.

Δες κι αυτό: Οι 5 λόγοι που οδηγούν σε αμήχανο σεξ

Ξεκίνα σιγά σιγά

Χρησιμοποίησε λέξεις που σου έρχονται φυσικά και μην επαναλαμβάνεις ατάκες που έχεις δει σε ταινίες. Αυτό που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι και ο ιδανικός τρόπος για να νιώσεις πιο ερωτικά, χωρίς προσπάθεια και ζόρι. Μία καλή σκέψη είναι να ξεκινήσεις με ερωτήσεις του τύπου «Σου αρέσει αυτό/έτσι» ή «Τι μπορώ να κανω για εσένα» ή «το θέλω έτσι». Απλά και λακωνικά.

Δες το σαν παιχνίδι

Η Sandi Kaufman σε ενημερώνει ότι τα πράγματα γίνονται κάπως πιο εύκολα αν παίξεις ένα παιχνίδι λέξεων. Αν σε δυσκολεύουν κάποιες λέξεις, μπορείς να να βρεις άλλες, λιγότερο «ντροπιαστικές» και κάντο μαζί με τον παρτενέρ σου. Επίσης μπορείτε να λέτε εναλλάξ πράγματα που σας αρέσουν και να φτιάξετε μία λίστα. Βάλτε δίπλα και ένα βαθμό, ανάλογα με το πόσο σας αρέσει κάτι.

Πειραματίσου

Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μιλήσεις βρώμικα στο κρεβάτι. Μπορείς να δουλέψεις με την εναλλαγή και να το πας από το πιο ρομαντικό, στο περιγραφικό ή να δώσεις οδηγίες επιτακτικά. Μην περιορίζεσαι μόνο στις πικάντικες λέξεις.

Διάβασε κι αυτό: Οι 5 κινήσεις που πρέπει να αποφύγεις στο σεξ (γιατί δεν αρέσουν σε κανέναν)

Γέλα και λίγο

Μην ανησυχείς. Λίγο γέλιο στο σεξ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ίσα ίσα που σε φέρνει πιο κοντά στον άλλο και δημιουργεί περισσότερη οικειότητα μεταξύ σας. Μπορείτε να γελάσετε ή να έχετε έναν πιο παιχνιδάρικο τόνο την ώρα του dirty talk ώστε να μη νιώθετε ότι περνάτε από εξετάσεις.