SEX

Σεξ χωρισμού: Οι 5 αλήθειες που κανείς δε θα σου πει

Είσαι σε αυτό το σημείο της σχέσης, όπου οδεύει προς το τέλος της και το ξέρεις. Ή μπορεί να έχεις χωρίσει και να βρίσκεστε στη φάση «ποιος θα πάρει τι» ή «θα περάσω απόψε να μαζέψω και τα υπόλοιπα πράγματα». Και κάπου εκεί ανάμεσα προκύπτει ένα τελευταίο (μπορεί και κάτι παραπάνω) σεξ. Για να βάλεις οριστική τελεία; Γιατί το σεξ ήταν πάντα εξαιρετικό μεταξύ σας και θέλεις να πεις αντίο στο μόνο καλό πράγμα αυτής της σχέσης; Γιατί το θες περισσότερο τώρα που το χάνεις (τι σου είμαστε οι άνθρωποι);

 

Όποια και αν είναι η δική σου περίπτωση, μη βασίζεσαι σε αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Εδώ μιλάμε για real life και αλήθειες που είναι καλό να θυμάσαι προτού περάσεις στην πράξη.

Ναι, μπορεί να είναι τέλειο

Ας ξεκινήσουμε με την αισιόδοξη εκδοχή που, γιατί όχι, μπορεί και να συμβεί. Ναι, αποφασίσατε να χωρίσετε για πολλούς και διάφορους λόγους, υπάρχει θυμός, απογοήτευση αλλά αυτά μπορούν να γίνουν τα αφροδισιακά της στιγμής και να λειτουργήσουν άψογα. Να έχει να κάνει με τις δεύτερες σκέψεις; Με το ότι είμαστε ανώμαλοι και δεν ξέρουμε τι θέλουμε; Όλα παίζουν.

Κι αν δεν μπορείς να βάλεις stop;

Στη συνέχεια του πρώτου, υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Ενώ έχεις αποφασίσει να χωρίσεις γιατί αυτά που σας χωρίζουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που σας ενώνουν, επιστρέφεις για λίγο ακόμα σεξ (χωρισμού) και πλέον έχει χαθεί το νόημα της έννοιας «σεξ χωρισμού». Το θέμα είναι ότι αν δεν το κάνεις εσύ, θα πάρει την πρωτοβουλία ο πρώην σου ώστε να μην κάθεστε αγκαλιά και βλέπετε σειρές μετά το σεξ, λες και δε χωρίσατε ποτέ. Και όλο αυτό μπορεί να το κάνεις μόνο και μόνο λόγω συνήθειας.

Δες κι αυτό: Οι 7 ενδείξεις που σου «φωνάζουν» ότι πρέπει να χωρίσεις

Η αμηχανία που νιώθεις μετά

Υπάρχει και αυτή η περίπτωση σύμφωνα με την οποία καταλήξατε να κάνετε σεξ, ήταν να συμβεί για μια και μόνη φορά, αλλά μετά τι γίνεται; Σηκώνεσαι να φύγεις κάνοντας walk of shame σαν να έζησες ένα περίεργο one night stand; Σκύβεις να τον φιλήσεις με ένα οικείο πεταχτό στο στόμα ή σταυρωτά σαν συμπεθέρες; Είδες; Αμήχανο.

Κάποιος δε θέλει να χωρίσει

Αφού μιλάμε για αλήθειες, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν χωρίζεις και θέλεις να κάνεις σεξ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θέλεις να μείνεις σε αυτήν τη σχέση. Στον πραγματικό κόσμο, αυτή η απόφαση δεν παίρνεται πάντα από κοινού. Αν είναι έτσι τα πράγματα, μην περιπλέκεις τα πράγματα ή μην αφήνεις τον άλλο να ελπίζει, σε περίπτωση που είναι εκείνος αυτός που δε θέλει να χωρίσει.

 

Έχεις αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά;

Το’ χε πει και η Miranda στην Carrie. Όταν ο χωρισμός είναι νωπός, δεν προλαβαίνεις να δεις τα πράγματα νηφάλια ή αποστασιοποιημένα και δρας μόνο με το συναίσθημα και την ένταση της στιγμής. Το σεξ μπορεί να ακυρώσει και να σου προκαλέσει προσωρινή «αμνησία» ως προς το γιατί θέλεις να χωρίσεις. Οι ενδορφίνες είναι μεθυστικές και «θολώνουν» την κρίση σου.