SEX

4 πράγματα που σου συμβαίνουν όταν αυνανίζεσαι συχνά

Black and white portrait of a beautiful girl iStock

Το γεγονός ότι ένα υπόλογισιμο ποσοστό εξ ημών δεν φτάνει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ (κάποιες έρευνες κάνουν λόγο για ποσοστό μεγαλύτερο του 20%) κάνει ακόμα πιο απαιτητική μια κουβέντα γύρω από το θέμα της αυτοϊκανοποίησης και προφανώς και τον ίδιο απαραίτητο σαν ενεργεια. Γιατί καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις το σώμα και τη σεξουαλικότητά σου, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, από το να αυνανίζεσαι.

Ο αυνανισμός έχει εξαιρετικά οφέλη για το σώμα και την ύπαρξή σου γενικότερα. Μια έρευνα από το μακρινό 2011 υποστηρίζει πως το 92% των γυναικών αυνανίζεται. Από την άλλη, το 2017, μια έρευνα εκτιμούσε πως μόνο το 40% των γυναικών αυνανίστηκε έναν μήνα πριν τη δημοσίευσή της, ενώ ένα 20% δήλωσε πως δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ. Γιατί βρε κορίτσια; αφού:

Ο αυνανισμός σε βοηθάει να κοιμάσαι

Ο αυνανισμός, ειδικά τις βραδινές ώρες καλμάρει το νευρικό σύστημα και εκτονώνει την ένταση που έχεις συσσωρεύσει όλη μέρα. Ναι, σαν το σεξ. Αν δεν υπάρχει ταίρι για μπιρίμπα, ρίχνεις πασιέντζα, μόνη σου. Επίσης ρίχνει την πίεση.

Όταν αυνανίζεσαι νιώθεις πιο χαρούμενη μετά

Μετά τον οργασμό τι νιώθουμε; ευφορία νιώθουμε. Ο τακτικός αυνανισμός επιδρά θετικά στην απελευθέρωση οξυτοκίνης και ενδορφινών. Αποτέλεσμα; καλύτερη διάθεση, λιγότεροι πόνοι στο σώμα σου.

Σου ξυπνά τη λίμπιντο

Το σεξ είναι σαν το ποδήλατο, ναι. Δεν το ξεχνάς, ΑΛΛΑ αν κάνεις καιρό να καβαλήσεις σέλα, ξεχνάς πόσο ωραία περνάς εκεί πάνω, πόσο ελεύθερη νιώθεις όταν κάνεις βόλτες και ακριβώς επειδή δεν θυμάσαι, χάνεις την όρεξή σου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με δίπτυχο σεξ & αυνανισμός. Αν δεν κρατάς σε εγρήγορση τη σεξουαλική σου δραστηριότητα, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο, θα ξεχάσεις κι αυτά που ήξερες. Ο αυνανισμός σού υπενθυμίζει τι ωραία αίσθηση προκαλεί το σεξ και ίσως σε κάνει να το επιδιώξεις λίγο παραπάνω.

Ο αυνανισμός σε γυμνάζει εκεί κάτω

Ο συχνός αυνανισμός τονώνει το πυελικό πάτωμα και τον κόλπο σου, ενώ παράλληλα ευνοεί την υγεία της ουροδόχου κύστης σου. Επίσης, όσο πιο πολύ δίνεις ερεθίσματα στον κόλπο σου, τόσο περισσότερο σε εγρήγορση θα είναι. Απλή λογική. Μην το αφήνεις για να μη σε αφήσει. Τέλος, μάθε πως όταν αυνανίζεσαι, γυμνάζεις την ευαίσθητη περιοχή όσο και οι πυελικές ασκήσεις Kegel.