ΡΑΝΤΕΒΟΥ

5 λάθη που κάνεις στα ραντεβού και σαμποτάρεις την ερωτική ζωή σου

Στη δύσκολη και σκληρή εποχή του dating, δεν είναι απλό να βγαίνεις και να γνωρίζεις κόσμο. Και αν το πρώτο ραντεβού είναι μία δύσκολη και ελαφρώς αμήχανη κατάσταση στη δεκαετία των 20, σκέψου πώς νιώθεις εκεί γύρω στα 30 (ή και πιο μετά) όταν έχεις μερικά κιλά εμπειρίας, ενδεχομένως μειωμένη ανοχή στη βλακεία αλλά και ανάγκη για λίγο cuddling στον καναπέ. Πριν φτάσεις όμως στο σημείο να κρίνεις τη συμπεριφορά του ανθρώπου που έχει βγει ραντεβού μαζί σου, μήπως να κάνεις focus στα λάθη που κάνεις εσύ (ακόμα κι ασυναίσθητα) και σαμποτάρεις την πορεία του dating;

 

Δίνεις βάση στα ασήμαντα

Είναι ψηλός, τσεκ. Λατρεύει το σκύλο του και θέλει να υιοθετήσει κι άλλο, τσεκ. Είναι Υδροχόος με ωροσκόπο Κριό, επόμενος. Ε τώρα, αν δεν είσαι στην εφηβεία όπου δεν ξέρεις τι σου αρέσει και δεν έχεις εμβαθύνει ποτέ σε μία σχέση, δε δικαιολογείται να κολλάς σε κάτι πράγματα μικρά, άνευ ουσίας. Το ζώδιο δε θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο στην επιλογή σου και ίσως αυτό να σημαίνει ότι βάζεις εμπόδια για να μην έρθεις ποτέ κοντά με κάποιον. Και απορρίπτεις ανθρώπους που δυνητικά θα γίνονταν πολύ σημαντικοί για εσένα.

Δες κι αυτό: 5 χρήσιμες συμβουλές για να αντέξει μία σχέση στο χρόνο

Περιμένεις σπίθα από την πρώτη στιγμή

Σου είπε η φίλη και συνάδελφος ότι θα ταιριάξεις πολύ με τον Μήτσο και το’ δεσες σχοινί κορδόνι ότι έτσι θα γίνει. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ακόμα και αν ερωτευτείς κάποιον, χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα ραντεβού για να τον γνωρίσεις, να τον μυρίσεις και να αντιληφθείς το είδος του χιούμορ που έχει. Δεν λέω να περιμένεις μήνες, αλλά δώσε λίγο χρόνο.

Κάνεις σχέση με ό,τι κάτσει

Όπως υπάρχει ο κίνδυνος να μένεις στις λεπτομέρειες και να ξεγράφεις εύκολα τους άλλους, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να τρέμεις τη μοναξιά και να ξεκινάς μία σχέση χωρίς στην πραγματικότητα να ενδιαφέρεσαι. Και περνάει ο καιρός και δεν είσαι σίγουρη για το αν σου αρέσει. Και μετά έρχεται η δυσκολία του να απεμπλακείς αλλά και η πιθανότητα του να πληγώσεις έναν άνθρωπο που ίσως είναι ερωτευμένος μαζί σου.

Ακούς τη γνώμη όλων των άλλων

Προφανώς και θα συζητήσεις την ερωτική ζωή σου με φίλους αλλά αν αλιεύεις απαντήσεις από 10 άτομα, ώστε να σου πουν τι πρέπει να κάνεις και πώς να νιώσεις, υπάρχει πρόβλημα. Καταρχάς, δείχνεις να μην εμπιστεύεσαι το ίδιο σου το ένστικτο και καταλήγεις να μπερδεύεσαι και να μην ξέρεις πώς να το χειριστείς. Γενικά μιλώντας, η υπερανάλυση δε βοηθά ποτέ, ειδικά όταν έρχεται από γνώμες τρίτων ανθρώπων που δε βιώνουν την κατάσταση όπως εσύ.

Δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Το κλασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι. Δεν αποδεχόμαστε την πραγματικότητα και θεωρούμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Γνωρίζεις δηλαδή κάποιον που θέλει μόνο σεξ, αλλά όχι εκεί, με το στανιό, θα τον ψήσεις να μπει σε σχέση. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, αυτά τα πράγματα φαίνονται πώς θα πάνε από την αρχή. Δε χρειάζεται να παίζουμε κρυφτό. Μόνο να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας.