CASPERING

Caspering: Η νέα τάση στις σχέσεις που σε μπερδεύει ακόμα περισσότερο

Πάνω που είχες μπει στη διαδικασία να καταλάβεις γιατί κάποιος δεν έχει τα κότσια να σου πει ευθέως ότι δε σε θέλει βρε αδερφέ και επιλέγει την εξαφάνιση (ghosting), έφτασε η νέα τάση των σχέσεων που είναι ακόμα πιο ύπουλη. Λες και δε σου φτάνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, το άγχος της δουλειάς και οι δικές σου ανασφάλειες.

Έχεις να αντιμετωπίσεις και εκείνους που δεν ξέρουν πώς να πουν ότι δεν ενδιαφέρονται ή που γενικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

 

Το ghosting σε άφηνε να αναρωτιέσαι για το τι συνέβη και δεν έχεις λάβει ούτε ένα μήνυμα ούτε μία ευχή, αλλά αν μη τι άλλο, σου επέτρεπε να προχωρήσεις με τη ζωή σου και να το πάρεις απόφαση ότι έγινε μπουχός και δε θα ξαναεπικοινωνήσει μαζί σου. Τώρα όμως, βάλαμε νέο μπελά πάνω από το κεφάλι μας και ακούει στο όνομα caspering. Αν είσαι από τους ανθρώπους που λάτρευες τον Casper, το φαντασματάκι όταν ήσουν μικρή, τώρα θα τον δεις με άλλα (ενήλικα) μάτια.

Διάβασε κι αυτό: 5 λάθη που κάνεις στα ραντεβού και σαμποτάρεις την ερωτική ζωή σου

Το νέο φαινόμενο

Τώρα δε μιλάμε για κανονική εξαφάνιση. Στέλνεις το μήνυμά σου και λαμβάνεις απάντηση, αλλά μετά από 12 ώρες (το λιγότερο) σε ένα φιλικό ύφος που μπορεί να αφήνει υπονοούμενα. Μπορεί και όχι. Προχωράμε. Ή μήπως δεν προχωράμε και καθόμαστε και με τις ώρες προσπαθώντας να καταλάβουμε γιατί δείχνει ενδιαφέρον ενώ δεν αποδέχεται μία πρόσκληση για συνάντηση; Γιατί είναι ο Casper και πηγαινοέρχεται. Στην πραγματικότητα το κάνει επειδή φοβάται να γίνει ο κακός που θα σε απορρίψει και καταλήγει να σε ενθαρρύνει, χωρίς να έχει σκοπό να το πάει κάπου.

Μην ξεχνάς την κατηγορία των ανθρώπων που ζουν μέσα στις ανασφάλειές τους και θέλουν απλώς να έχουν γύρω τους άτομα που τους δίνουν έστω και λίγη επιβεβαίωση. Αν λοιπόν νιώσει (ο Casper) ότι είσαι stand by και ότι ενδιαφέρεσαι, παρόλο που το πράγμα δεν πάει πουθενά, θα σε κρατήσει σε αυτήν τη θέση για να νιώσει πιο σημαντικός. Από εκεί και πέρα, είναι δική σου ευθύνη για το πόσο τραβά αυτή η κατάσταση.

Γιατί πρέπει να δεις θετικά το caspering

Ξέρω ότι σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και μόνο που το σκέφτεσαι, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αρκετά δύσκολες και θα σου τύχουν κι αυτά σε αυτήν τη ζωή. Το θέμα δεν είναι να αφανίσουμε τους ανθρώπους που δεν ξέρουν πώς να επικοινωνούν, αλλά να αναρωτηθούμε γιατί μας ελκύουν εκείνοι που είναι συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι. Εκείνοι που δεν είναι ξεκάθαροι και μας κάνουν σκωτσέζικο ντους με τη συμπεριφορά τους. Όσο και να μη θέλουμε να το αποδεχθούμε, οι άνθρωποι και οι προθέσεις τους φαίνονται από την αρχή.