ΑΠΙΣΤΙΑ

6 ενδείξεις που σου λένε ότι απιστείς. Κι ας μην κάνεις σεξ

Οι ειδικοί ορίζουν ως συναισθηματική τη σχέση όπου υπάρχει έντονη ψυχική επαφή και κατά την οποία ξεχνάς το σύντροφό σου επενδύοντας περισσότερο στον άνθρωπο εκτός σχέσης. Συνήθως ο νέος (ή πρώην) άνθρωπος υποκαθιστά την οικειότητα που λείπει από την ήδη υπάρχουσα σχέση σου και δημιουργεί απομόνωση και μοναξιά. Εν ολίγοις, απιστία δεν είναι μόνο όταν ενδίδεις σωματικά. Είναι και η δημιουργία μίας συναισθηματικής σύνδεσης με έναν άλλον άνθρωπο. Για την ακρίβεια, μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρές από τις σεξουαλικές, όπου εκεί υπάρχει και η πιθανότητα να συμμετέχει μόνο το σώμα, και όχι το μυαλό ή η καρδιά.

 

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια και κανόνες ως προς το τι θεωρεί απιστία. Εσύ μπορεί να θεωρείς το απλό φλερτ με τον περιπτερά απιστία ενώ άλλοι βρίσκονται σε ανοιχτές σχέσεις και τους επιτρέπεται να κάνουν σεξ με άλλους (πάντα με προφυλάξεις). Κάθε κατάσταση έχεις τους δικούς της κανόνες και όρια, αλλά υπάρχουν και αυτές οι ενδείξεις που συνήθως σε ενημερώνουν ότι έχεις μπει σε μπει σε μία πλατωνική σχέση και απιστείς, ακόμα και αν δεν έχεις φτάσει στο σημείο να κάνεις σεξ.

Διάβασε κι αυτό: Caspering: Η νέα τάση στις σχέσεις που σε μπερδεύει ακόμα περισσότερο

Κρατάς κρυμμένα μυστικά

Και ντοκουμέντα. Αν το ένστικτό σου σου λέει να μη μοιραστείς με το σύντροφό σου πράγματα που είπες ή έκανες με το τρίτο πρόσωπο, αυτό είναι σημαντική προειδοποίηση. «Δεν είναι ότι πρέπει να λες στο ταίρι σου ποιον συνάντησες τυχαία στο δρόμο αλλά αν το κάνεις επειδή φοβάσαι την αντίδραση ή επειδή νιώθεις ενοχές για τη συμπεριφορά σου, υπάρχει πρόβλημα», σου εξηγεί η σύμβουλος γάμου Jean Fitzpatrick.

Δεν αναφέρεις τον σύντροφό σου στο τρίτο πρόσωπο

Γενικά, εάν ο ένας δεν ξέρει για τον άλλο, κάτι δεν πάει καλά. Τα μυστικά πάντα δημιουργούν πρόβλημα και συνήθως το αντιλαμβανόμαστε όταν ήδη έχουμε μπει σε κατάσταση άγχους ή σε αδιέξοδο.

Διατηρείς συνεχή επικοινωνία

Πάνε οι εποχές που έπρεπε να πας μέχρι το περίπτερο για να πάρεις τηλέφωνο τον έρωτά σου. Με το Facebook, το Instagram, το Viber και όλες τις άλλες εφαρμογές, μπορείς να στέλνεις μηνύματα ακόμα και αν είσαι σε ένα πολύ σημαντικό meeting. Και φυσικά, χωρίς να το πάρει κανείς πρέφα.

Και δεν είναι σίγουρα φιλικό

Το ξέρω ότι μιλάς συνέχεια και με την κολλητή ή την αδερφή σου, αλλά κατανοείς ότι η επικοινωνία είναι εντελώς διαφορετική. Ή μήπως έχεις την ίδια αναμονή όταν χτυπάει το messenger και ξέρεις ότι είναι ΕΚΕΙΝΟΣ;

Η σχέση σε δεύτερη μοίρα

Όταν μία συναισθηματική σχέση παίρνει περισσότερη ενέργεια από την κανονική (λέμε τώρα), έφτασε η ώρα να επανεξετάσεις τη ζωή σου και να δεις τι πάει λάθος. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Κάτι δεν πάει καλά γενικά

Είτε νιώθεις ότι η σχέση σου έχει φτάσει σε πραγματικό τέλμα και δεν ξέρεις προς τα πού να πας, είτε νιώθεις ότι πρέπει να βάλεις όρια στο νέο πρόσωπο και νιώθεις άβολα με αυτήν την κατάσταση, το ένστικτό σου (ενίοτε και το στομάχι) σου λέει ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι, πρωτίστως επειδή δεν κάνεις καλό στον εαυτό σου.