LIFE

Tα emojis γίνονται λιγότερο σεξιστικά

Από τότε που τα emojis έχουν γίνει δημοφιλή, αρκετοί χρήστες και δη γυναίκες, έχουν συνειδητοποιήσει κάτι αρκετά ενοχλητικό. Όσες θηλυκές φιγούρες υπάρχουν ως επιλογή, εμφανίζονται είτε σε κόνσεπτ γάμου είτε καλλωπισμού.

Πολλοί έκαναν λόγο για σεξισμό και όπως φαίνεται οι διαμαρτυρίες έφτασαν στα αυτιά των αρμοδίων. “Περισσότερο από το 90% του πληθυσμού που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, χρησιμοποιεί emoji. Αλλά παρά το ότι υπάρχει μεγάλη γκάμα, δεν υπάρχουν αρκετά εικονίδια που να δείχνουν την ποικιλομορφία των γυναικείων επαγγελματικών σταδιοδρομιών ή να δίνουν δύναμη στα νέα κορίτσια” αναφέρει η Google στο σχετικό δημοσίευμα της και παραθέτει το παρακάτω παράδειγμα:

Προσπαθώντας να διορθώσει, λοιπόν, αυτή την παράλειψη, προχωρά στη δημιουργία νέων emojis τα οποία θα εμφανιστούν στα πληκτρολόγια μας πριν το τέλος του 2016. Οι νέες εικόνες, εμφανίζουν τις γυναίκες σε διάφορα επαγγέλματα.

Επίσης, προστίθενται γυναικείες και αντρικές εκδοχές σε 33 υπάρχοντα emojis. Για παράδειγμα, θα μπορείς να διαλέξεις μαι γυναίκα δρομέα ή έναν άντρα δρομέα και όχι απλά μια εικονίτσα ενός “ουδέτερου” ανθρώπου που τρέχει. Ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα, ένα μεγάλο για τα emojis.