ΓΑΜΟΣ

Οι υποχρεώσεις της κουμπάρας

Unsplash

Η προετοιμασία ενός γάμου είναι από μόνη της στρεσογόνα για αυτόν που παντρεύεται, πόσο μάλλον όμως για εσένα που έχεις επιλεχθεί από τους φίλους σου για να γίνεις η κουμπάρα και να φροντίσεις να είναι όλα τέλεια στον γάμο τους. Ουφ, ανάσα.

Όλα θα πάνε καλά και θα έχεις να θυμάσαι αυτή την εμπειρία για χρόνια, αρκεί να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να βγάλεις το ζευγάρι ασπροπρόσωπο για την επιλογή του. Πώς θα το κάνεις αυτό; Θα είσαι η πιο κουλ και τέλεια κουμπάρα που έχει υπάρξει. Πέρα από τη χαρά και τον ενθουσιασμό που θα έχεις αφού καλείσαι να παντρέψεις τους φίλους σου, θα πρέπει να ‘σαι άψογη ως προς το διαδικαστικό κομμάτι.

Βέρες – Στέφανα

Με το που ακούς τη λέξη κουμπάρα το μυαλό σου πάει αμέσως στο αυτονόητο, δηλαδή στις βέρες και τα στέφανα του ζευγαριού. Καλείσαι να αλλάξεις τα στέφανα και να περάσεις τις βέρες στο ζευγάρι κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Φήμες λένε ότι πρέπει να έχεις κάνει μερικές πρόβες για να είσαι άψογη στην τελετή και να μη γελάσει το παρδαλό κατσίκι μαζί σου (ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν το θες).

 

Συμφωνητικό

Αμέσως μετά την τελετή η κουμπάρα καλείται να υπογράψει το συμφωνητικό του γάμου. Οκ, αυτό είναι στα εύκολα. Μια δυο υπογραφούλες και είσαι εντάξει.

 

Money, money, money

Με άλλα λόγια, οι πληρωμές. Συγκεκριμένα, η κουμπάρα αναλαμβάνει να πληρώσει συνήθως τις λαμπάδες, τον στολισμό της εκκλησίας, τα στέφανα, το κρασί, τα ποτήρια και τον δίσκο για το κρασί, τα κουφέτα, τον παπά αλλά και το δώρο για το ζευγάρι. Αν οι κουμπάροι είναι περισσότεροι από ένας τότε τα έξοδα μοιράζονται αφού γίνει η ανάλογη συνεννόηση. Ωστόσο, είτε ένας είτε πολλοί κουμπάροι, καλό θα ήταν οι όποιες συζητήσεις περί οικονομικών να γίνουν νωρίς και υπεύθυνα για να αποφευχθούν γκρίνιες και παρεξηγήσεις.

 

Φόρεμα

Η μέρα αυτή μπορεί να είναι αφιερωμένη στο ζευγάρι και μόνο και τα βλέμματα να είναι στραμμένα -κυρίως- στη νύφη, όμως, η θέση σου είναι δίπλα στο ζευγάρι και άρα το θέμα ντύσιμο και το όποιο concept έχει επιλέξει αυτό αφορά και εσένα. Δεν πρέπει να κλέψεις την παράσταση από τη νύφη ούτε με καλό ούτε με κακό τρόπο. Το πιο συνετό είναι να πάτε μαζί να πάρετε το φόρεμά σου, ώστε να ξέρεις πώς να κινηθείς και τί να διαλέξεις για να ταιριάζεις.

 

Bachelorette

Η κουμπάρα είθισται να είναι αυτή που οργανώνει το bachelorette της νύφης, ένα πάρτι που οφείλει να είναι αξέχαστο προς τιμήν της εργένικης ζωής που τελειώνει με τον γάμο. Αφού συζητήσεις με τη φίλη σου για το πώς περίπου το έχει φανταστεί, πάρε πρωτοβουλίες και στήσε το πιο τρελό πάρτι της ζωής σας. Την φίλη σου την ξέρεις, οπότε βάλε φαντασία και τρέλανέ την με τις εκπλήξεις που θα τις ετοιμάσεις. Φρόντισε το bachelorette να έχει μερικές μέρες διαφορά με το μυστήριο, για ευνόητους λόγους.

 

Μεγάλη ευθύνη

Βασικότερη και σημαντικότερη ευθύνη όλων, δεν είναι άλλη από το να έχεις υπό την επίβλεψή σου το ζευγάρι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τελετή. Είσαι εκεί για να φροντίσεις να χαλαρώσεις τον γαμπρό ή την νύφη αν νιώθουν περίεργα λόγω άγχους. Μια ενθαρρυντική κουβέντα, μια αγκαλιά ή ένα αστείο θα τους χαλαρώσει και όλα θα πάνε μια χαρά.

 

Δεξίωση

Στις «υποχρεώσεις» σου είναι να είσαι η ψυχή του πάρτι και να ξεσηκώσεις το ζευγάρι και τους καλεσμένους σ’ ένα γλέντι που όπως ξέρουμε κρατάει μέχρι τελικής πτώσης.