LIFE

Να πώς, φροντίζοντας τον σκύλο σου, φέρνεις κοντά δύο παντοτινούς φίλους

Άνθρωπος και σκύλος, σκύλος και άνθρωπος: Μια σχέση που είναι εξαιρετικά δύσκολο να την περιγράψει κάποιος με λόγια. Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι ένα "δώρο" για τον άνθρωπο, προσφέρουν ανιδιοτελώς την αγάπη τους και είναι πάντα εκεί. Δεν έχουν στόμα να μιλήσουν, όμως ξέρεις ότι καταλαβαίνουν τα συναισθήματά σου καλύτερα από τον καθένα. Ένας σκύλος είναι ικανός να σου αλλάξει ολοκληρη τη ζωη.

Αυτό ακριβώς, το πώς ένας σκύλος μπορεί να αλλάξει μια ζωή, έχει στόχο να αναδείξει το Pedigree® μέσα από το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Στάσου Πλάι Μου. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το Pedigree® θα ενισχύσει το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης SAPT Hellas, η οποία από το 2005 προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο προγράμματα θεραπευτικής επαφής μέσω των σκύλων.

 

Κάθε σκύλος αξίζει ένα ζεστό σπίτι και μια κορυφαία διατροφή. Και κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη αυτή την αγάπη, την επικοινωνία, τη ζεστασιά που του προσφέρει ένας σκύλος. Όλα ήταν η αφορμή για να προβάλει το Pedigree® αυτή την ιδιαίτερη σχέση, έχοντας ως όχημα μια ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα με πρωταγωνιστές τον μικρό Δημήτρη και τον Πατατούφη, έναν υπέροχο, γλυκό σκυλάκο. Όταν ο ένας συνάντησε τον άλλον, οι ζωές και των δύο άλλαξαν για πάντα.

Ο μικρός Δημήτρης, ο οποίος διαγνώστηκε σε πολύ μικρή ηλικία με Asperger, ένα σύνδρομο που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ενώθηκε με τη βοήθεια της SAPT Hellas και της ενέργειας #stasoudiplamou με τη ζωή του Πατατούφη, ενός σκύλου που βρέθηκε βαριά τραυματισμένος σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας. Πλέον, είναι αχώριστοι.

 

Αυτή η ιστορία είναι απλά ένα παράδειγμα της προσφοράς της SAPT Hellas, η οποία υλοποιεί δύο προγράμματα που σχεδιάστηκαν ώστε να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο οφέλη της θεραπευτικής επαφής διαμέσου των σκύλων. Η εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία μέσω ζώων ή δια μέσου των ζώων έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, είτε μέσω Συναισθηματικής Υποστήριξης ατόμων που βρίσκονται σε θεραπευτικό πλαίσιο είτε ως βοήθειας σε καθημερινές μικρές εργασίες.

Δες όλη την ταινία εδώ.

* Mε την αγορά 1 συσκευασίας Pedigree®, προσφέρεις 1 δωρεά για την ενίσχυση του προγράμματος “Σκύλοι θεραπευτικής επαφής” της SAPT Hellas, βοηθώντας τη να σταθεί πλάι σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!