Το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στο κρεβάτι σου

Σε περίπτωση που λατρεύεις τον ύπνο, αυτό το θέμα θα σε ενθουσιάσει.

Θα ξεκινήσουμε αυτό το post με μια παραδοχή- ότι ο ύπνος είναι ό,τι καλύτερο μετά το φαγητό και το σεξ και χωρίς αυτόν δεν θα  μπορούσαμε να ζήσουμε.

Αν συμφωνείς μαζί μας και μες στην μέρα ανυπομονείς να πάρεις αγκαλιά το αφράτο μαξιλάρι σου, τότε θα χαρείς πολύ αν μάθεις ότι ο ύπνος συνδέεται με την ευτυχία μας, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire.

Όπως σημειώνει και ο καθηγητής Richard Wiseman, ''Παλιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι σύντομοι ύπνοι (το πολύ 30 λεπτά) ενισχύουν την αυτοσυγκέντρωση, παραγωγικότητα και δημιουργικότητά μας''ενώ σύμφωνα με τα δικά τους ευρήματα, ο ύπνος συνδέεται και με την ευτυχία.

Στην έρευνα, που έγινε για το Edinburgh International Science Festival, συμμετείχαν 1000 άτομα, τα οποία έδωσαν απαντήσεις σχετικά με τον ύπνο και τις συνήθειές τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές, όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται μες στην μέρα είναι πολύ πιο χαρούμενοι από όσους δεν προλαβαίνουν να κλείσουν μάτι, ενώ όσοι προτιμούν τους σύντομους ύπνους είναι 66% περισσότερο χαρούμενοι σε σχέση με όσους κοιμούνται πολλές ώρες.

Μήπως, λοιπόν, να ρίξεις έναν σύντομο υπνάκο;

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ