INSTAGRAM

Συνέχισε να τραβάς φωτογραφίες με το γεύμα σου, κάνει καλό

Ναι, η εμμονή σου να φωτογραφίζεις τα φαγητά σου και να τα κοινοποιείς στο instagram είναι κάπως weird, ας πούμε. Και πράγματι, το θέμα είναι να ζεις τη στιγμή, στον πραγματικό κόσμο, ανεξάρτητα από τα social media.

Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα ήρθε να ανατρέψει όσα πίστευες έως τώρα γι’ αυτή την αγαπημένη συνήθεια πολλών (ίσως και δική σου) με την αποτύπωση των γαστρονομικών επιλογών στο φωτογραφικό φακό.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “Journal of Personality and Social Psychology” αναφέρει ότι η λήψη φωτογραφιών την απόλαυση των θετικών καταστάσεων, όπως ένα πεντανόστιμο γεύμα, στην προκειμένη.

Αυτό συμβαίνει εστιάζεις οπτικά σε αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή, γεγονός που σε κάνει να εκτιμάς τη στιγμή ακόμη περισσότερο.

Υπάρχει, όμως, μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Το ζητούμενο είναι να τραβήξεις την φωτογραφία και να προχωρήσεις. Αν δαπανήσεις την επόμενη μισή ώρα επιλέγοντας το κατάλληλο φίλτρο για το instagram, τότε παρεμβαίνεις στην εμπειρία που βιώνεις και αναιρείς τη χαρά της στιγμής, σύμφωνα με τους ερευνητές.