ΓΑΜΟΣ

Γάμος και Social Media: Οι απαράβατοι κανόνες για το ζευγάρι και τους καλεσμένους

Υπερβολική πληροφόρηση, άτυχα στιγμιότυπα, απανωτά φλας. Ή αλλιώς πώς το πολύτιμο εργαλείο των social media μπορεί να μετατραπεί σε μία γαμήλια καταστροφή. Είτε είστε εσείς που παντρεύεστε είτε είστε απλά καλεσμένοι καλό θα ήταν να ακολουθείστε τους παρακάτω απαράβατους κανόνες που μας μαθαίνει το Yes I do.gr.

Παντρεύεστε;

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΞΗΣ

Αποφύγετε να δημοσιεύετε λεπτομερή updates και φωτογραφίες από τα όσα ετοιμάζετε για το γάμο σας, όπως το στολισμό, το γαμήλιο μενού και την playlist του πάρτι, ώστε να μην ”κάψετε” την αγωνία των καλεσμένων σας.

ΤΕCH-FREE ΓΑΜΟΣ; ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ

Αν θέλετε ο γάμος σας να είναι tech-free, φροντίστε να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας όσο πιο ευγενικά μπορείτε. Τονίστε ότι είναι επιθυμία σας ο γάμος σας να μείνει ”μεταξύ” σας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ WEDDING HASHTAG

Βρείτε ένα απλό αλλά χαρακτηριστικό wedding hashtag και προτρέψτε τους καλεσμένους σας να το χρησιμοποιούν σε κάθε τους post ή tweet. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσετε να συγκεντρώσετε όλες τις δημοσιεύσεις τους και να δείτε το γάμο σας μέσα από τα δικά τους μάτια, ακόμα και το επόμενο πρωί

O EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Όσο ταλέντο και αν έχετε εσείς και οι καλεσμένοι σας στη φωτογραφία, σε καμία περίπτωση οι φωτογραφίες σας δεν θα αποτυπώσουν τις ιδιαίτερες στιγμές του γάμου σας με την ίδια ακρίβεια, ταλέντο και ζωντάνια όσο αυτές ενός επαγγελματία φωτογράφου.

ΔΕΙΞΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Μην εκνευριστείτε με τα όσα δημοσιεύουν οι καλεσμένοι σας. Να θυμάστε πως είναι η μέρα σας και έχετε το δικαίωμα αν δείτε κάτι που δεν σας αρέσει απλά και ευγενικά να τους ζητήσετε να το κατεβάσουν.

Είστε καλεσμένοι;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ POST

Αν είστε καλεσμένοι αποφύγετε να δημοσιεύσετε αρνητικά χιουμοριστικά σχόλια για το ζευγάρι, το γάμο, τους συγγενείς και τους υπόλοιπους καλεσμένους. Black humour is not an option.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ

Τίποτα δεν είναι τόσο εκνευριστικό όσο ένας καλεσμένος που ”μπλέκεται στα πόδια” του επαγγελματία φωτογράφου. Μείνετε μακριά του και μην τον ανταγωνίζεστε για το ποιος θα έχει την καλύτερη λήψη. Με λίγα λόγια αφήστε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του.

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Μην υποπέσετε στο μεγαλύτερο faux pas για τους καλεσμένους και μην αναρτήσετε φωτογραφίες της νύφης με το νυφικό της πριν καν τη δει ο γαμπρός. Για τα υπόλοιπα ”στιγμιότυπα” του γάμου, ακολουθήστε τον απλό κανόνα. Μην δημοσιεύσετε τίποτα αν πρώτα δεν το έχει κάνει ένας πολύ κοντινός τους φίλος ή συγγενής. Αυτός κάτι παραπάνω θα γνωρίζει για τις επιθυμίες του ζευγαριού.

ΤΟ WEDDING HASHTAG ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

Αν το ζευγάρι έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα wedding hashtag, χρησιμοποιήστε το σε κάθε σας ανάρτηση.

ΟΧΙ ΣΤΟ RE-DO

Αν θέλατε να απαθανατίσετε με το κινητό σας μία ιδιαίτερη στιγμή αλλά δεν τα καταφέρατε, μην ζητήσετε από το ζευγάρι να επαναλάβει τις κινήσεις του μόνο και μόνο για ένα social media post.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I do.gr

Τα 15 κομμάτια του γαμήλιου παζλ
Τάσος Τρανούλης: Η νέα γενιά αναλαμβάνει τα ηνία ενός ιστορικού οίκου