ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα περάσεις σίγουρα καλά ένα Σάββατο βράδυ στην Αθήνα

Αποφάσισα να σε βγάλω έξω για το Σαββατόβραδο. Για την ακρίβεια θα σε πάω σε τρία αγαπημένα μου σημεία της πόλης. Σε τρία μέρη που αν θες να περάσεις καλά και όχι δήθεν, αν θες να είσαι ο εαυτός σου, αν θες να θυμάσαι τα καλύτερα τέλος πάντων, πρέπει οπωσδήποτε να πας. Έλα μαζί μου για να δοκιμάσεις το υπερτελειότερο μπέργκερ της γης στον Πειραιά, να συνεχίσεις με κρασιά και μουσικάρες στον Λόφο του Στρέφη και να καείς με Ρακιντζή και μπίρες στο Μεταξουργείο. Με αυτή τη σειρά.

Ένα Σάββατο βράδυ που έχεις τα κέφια σου (ακόμη και να μην έχεις θα σου φτιάξουν), ντύσου και στολίσου (όχι και ιδιαίτερα), άνοιξε το bethere και ψάξε τα μαγαζιά που θα σου πω. Μπαρ Μπεε Κιου, Εξωστρεφής, Πλυντήριο. Αν θες μπορούμε να κλείσουμε και ραντεβού εκεί. Ναι καλέ, θα κοινοποιήσω την παρουσία μου (βλ. check in τύπου) και θα με συναντήσεις.

 

Καλά δεν χρειάζεται σώνει και ντε να έρθεις, απλώς σου λέω που θα είμαι. Καμιά φορά τούτη την εφαρμογή την χρησιμοποιώ και σαν ατζέντα για αυτά τα μαγαζιά που θέλω να επισκεφτώ μέσα στην εβδομάδα για το LadyLike (κατέβασέ την και θα καταλάβεις). Άσε που τσεκάρεις ποιος είναι πού. Αποφεύγεις συναντήσεις που δεν είσαι έτοιμη να κάνεις και δίνεις ένα χεράκι βοήθειας σε αυτές που έχουν λόγο (κλείνω μάτι).

Στα δικά μας τώρα…

Αν είσαι νότια, ξεκίνα από κάτι πειραιώτικοΌπως ας πούμε τον ναό του μπέργκερ. Το Μπαρ Μπεε Κιου (Φρεαττύδος 13, 210 4518129). Που δεν έχω βρει άλλο να του μοιάζει. Από τον ιδιοκτήτη τον Μιχάλη που είναι πολύ εντάξει τύπος, μέχρι το κολασμένο αυτό μπιφτεκόψωμο που στάζει λιωμένο τσένταρ και κλείνει μετά βίας. Δεν έχει δεύτερο νομίζω σε όλη την πλάση. Θα βρεις και μερικά με παραπάνω από μία στρώσεις μπιφτεκιών. Όσο πάνε ψηλώνουν. Πρέπει να γίνεις χάλια για να το ευχαριστηθείς. Και να σκάσεις για να πας στον επόμενο σταθμό με γεμάτο στομάχι.

 

Στον Εξωστρεφή (Λόφος Στρέφη, 215 5515656), που θα πιεις κρασιά σε ένα από τα πολλά τραπεζάκια, που θα νιώσεις λίγο ότι είσαι δίπλα στην φύση, που θα παραγγέλνεις ξανά και ξανά και θα τσιμπήσεις και κάτι (αν έχει μείνει καθόλου χώρος μετά το μπέργκερ), που θα γελάσεις δυνατά και θα περάσεις ωραία, που θα ακούσεις τον Πεχλιβάνη (έχει τέτοια live), ενώ θα σε φυσάει ένας κάποιος αέρας (μπορεί κι αυτός, πού ξέρεις) μιας και είσαι και ψηλά. Α αν πας και λίγο πιο κει θα δεις και Λυκαβηττό, αμέ. Μετά αν έχεις κουράγιο σου έχω και αφτεράδικο.

 

Πλυντήριο κυρίες μου. Γιατί όποια πει ότι δεν έχει πάει (ή ότι δεν το σκέφτηκε) θα πει ψέματα. Το Πλυντήριο (Κολοκυνθούς 30 & Λεοννάτου 5-7, 6978218867) είναι στο Μεταξουργείο και είναι το πιο διασκεδαστικό μαγαζί. Παίζει από Pretty Fly for a White Guy μέχρι Ρακιντζή και Αντρική Κολώνια (Κοκκίνου ναι). Ναϊντίλα. Κάψιμο. Κέφι. Χαρά. Μπίρες. Μπίρες. Μπίρες. Θα σου έλεγα κάπου στις 2 να πας (για να βρεις σημείο να ακουμπήσεις, όχι τίποτα άλλο). Γιατί κανονικά στις 3.30 πρέπει να πας. Αλλά όχι, όχι, μην πας τότε, γιατί δεν θα χωράς και μάλλον θα περιμένεις στον πεζόδρομο. Στις 5 να πας, είναι η πιο κατάλληλη ώρα. Αλλά να πας.

 

Θα μπορούσα να σου προτείνω σούσι, κοκτέιλ και παραλιακό club, αλλά δεν θα ήμουν τόσο εγώ. Κάποια Σάββατά μου είναι (περίπου) όπως αυτό που σου περιέγραψα, θα μπορούσε να είναι και ένα δικό σου. Ετοιμάσου για έξοδο. Θα είμαι κι εγώ εκεί.

Κεντρική φωτογραφία: Gertrude Gary Milk