COCKTAILS

Οι 5 ταράτσες για να πιεις κοκτέιλ στο κέντρο της Αθήνας

Η λέξη κλειδί για τις καλοκαιρινές εξόδους σου είναι η «ταράτσα». Θα βγεις πιο εύκολα για ποτό μετά το γραφείο ή θα ξεκινήσεις για κοκτέιλ με τους φίλους σου το Σαββατόβραδο, αν και το χειμώνα δεν ξεκουνιόσουν για να πας ούτε μέχρι το περίπτερο. Είναι γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο ταράτσες (κρυφές και μη) και σε κάνουν να νιώθεις για λίγο ότι βρίσκεσαι κάπου εκτός. Εντάξει, η θέα της Ακρόπολης σου υπενθυμίζει ότι παραμένεις στην πόλη, αλλά μην τα θες όλα δικά σου. Τόσο ωραία θέα έχεις!

 

Bios (Πειραιώς 84, Αθήνα)

 

Ο χώρος με τα διαφορετικά επίπεδα έχει χειμερινό μπαρ στο ισόγειο, φαγητό στον πρώτο όροφο και την πρώτη ταράτσα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα με συγκλονιστική θέα. Αποτελεί την πιο urban επιλογή που μπορείς να κάνεις σε ταράτσα της πόλης  ενώ μπορείς να πιεις το ποτό σου και να «τσιμπήσεις» κάτι κάτω, στην κουζίνα της Γωγώς Δελογιάννη.

Δες κι αυτό: The Foundry Hotel Athens: Η πρώτη ταράτσα για πικ νικ στο πιο urban ξενοδοχείο της πόλης

Gazarte (Βουτάδων 34, Αθήνα)

 

Λίγο πιο κάτω στο Γκάζι, βρίσκεται ο πολιτιστικός χώρος Gazarte με 5 stages και συναυλίες όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι όμως ανοίγει η όμορφη ταράτσα που αποτελεί όαση στην Αθήνα και μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ σου ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα το συνδυάσεις με ένα ατμοσφαιρικό live.

Couleur locale (Νορμανού 3, Αθήνα)

 

Η πιο hot ταράτσα που προσελκύει πιο μικρές ηλικές και είναι πάντα γεμάτο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Αν δεν ξέρεις πού ακριβώς είναι, σου παίρνει λίγη ώρα να το ανακαλύψεις στο μικρό δρόμο της Νορμανού, να διασχίσεις μία μικρή στοά και να πάρεις ασανσέρ. Τα κοκτέιλ είναι σχετικά φθηνά και η θέα στην Ακρόπολη, υπέροχη.

Διάβασε κι αυτό: 7 μαγαζιά στην Αθήνα που- πραγματικά- δεν επιτρέπεται το κάπνισμα

Andaman (Αλόπης 65, Αθήνα)

 

Το ταϊλανδέζικο στα Πετράλωνα είναι φανταστική επιλογή γιατί συνδυάζει τα φαγητά της κουζίνας με κοκτέιλ σε μία όμορφη εξωτική αυλή. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα ποτά που έχουν ταϊλανδέζικη προέλευση και χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα φρούτα που δε θα βρεις εύκολα εδώ.

Χοροστάσιον (Σκουλενίου 2Β, Αθήνα)

 

 

Η διαχρονική αξία της οδού Σκουλενίου έχει μία μικρή και χαριτωμένη ταράτσα και είναι αυτό που λέει το όνομά της. Πρέπει να πας προετοιμασμένη να χορέψεις γιατί εκεί γίνονται διάφορα πάρτι ή dj sets με 90s και 80s μουσικές και πίνεις το ποτό σου ακόμα και στο μπαρ που είναι αρκετά cute.