ΕΞΟΔΟΣ

The Foundry Hotel Athens: Η πρώτη ταράτσα για πικ νικ στο πιο urban ξενοδοχείο της πόλης

Σε ένα ήσυχο αδιέξοδο της οδού Σαρρή, θα βρεις ένα μαγικό ξενοδοχείο που άνοιξε τον περασμένο Μάιο με το όνομα The Foundry. Αναρωτιέσαι τι σημαίνει; Η ονομασία του προέρχεται από την αρχική χρήση του κτιρίου (1930), τότε που ήταν διώροφο στοιχειοχυτήριο, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν γνωστό ως «θέατρο Πολιτεία».

 

Οι αρχιτέκτονες Μιλτιάδης Πορτοκάλης και  Έφη Μαλανδράκη το μετέτρεψαν σε ένα πανέμορφο boutique ξενοδοχείο 12 αυτοτελών διαμερισμάτων, αλλά κυρίως τους ενδιέφερε να είναι ένας φιλόξενος, λειτουργικός χώρος με υψηλή αισθητική.  Μιλάμε για ένα κτίριο 860 τ.μ. σε 5 ορόφους. Υπόγειο (για βοηθητικούς χώρους), ισόγειο (υποδοχή και καθιστικό) ενώ τα διαμερίσματα αναπτύσσονται σε 3 ορόφους.

Δες κι αυτό: Rudu Bar – Εμφανίστηκε στα Πετράλωνα και ήδη έγινε το νέο στέκι της πόλης

Οι αρχιτέκτονες του The Foundry έδειξαν ιδιαίτερο σεβασμό στην αρχική μορφή του χώρου συντηρώντας το πέτρινο στοιχείο, αλλά μπήκαν προσθήκες από σύγχρονα υλικά προκειμένου να υπάρχει καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση. Το ισόγειο χαρακτηρίζεται από μία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις «σαν στο σπίτι σου» με φωτιστικά, έπιπλα φτιαγμένα αποκλειστικά για το ξενοδοχείο και μία υπέροχη βιβλιοθήκη που αποτίει φόρο τιμής στην τυπογραφική ιστορία του κτιρίου. Περπατώντας στο χώρο, θα εντοπίσεις την κάβα μέσα από μία γυάλινη επιφάνεια θέασης.

 

Τα διαμερίσματα

 

Μιλάμε περισσότερο για έργα τέχνης, από τα οποία όμως δε λείπει η άνεση. Δύο εξ αυτών βρίσκονται στο ισόγειο με δύο εσωτερικές ιδιωτικές αυλές και υπέροχο φυσικό φωτισμό. Τα υπόλοιπα δωμάτια μοιράζονται στους ορόφους και κυμαίνονται από 25 τ.μ. έως και 60 τ.μ. Αυτό που παρατηρούμε (ή μάλλον «χαζεύουμε») είναι το «πάντρεμα» του vintage στοιχείου (για να διατηρείται και το παραδοσιακό στοιχείο του κτιρίου) με τα αντικείμενα σύγχρονου design και ιδιαίτερες κατασκευές. Πράγματα που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για το Foundry και δεν πρόκειται να δεις αλλού.

Διάβασε κι αυτό: Το Bella Vespa στη Γλυφάδα ανοίγει τον κήπο του και μας υποδέχεται με νέο μενού

Η πρώτη ταράτσα για πικ νικ

 

Αν θέλεις να βγεις ρομαντικό ραντεβού με το ταίρι σου ή να κάνεις κάτι εναλλακτικό με την κολλητή σου, μπορείς να σκεφτείς καλύτερη πρόταση από πικ νικ σε πράσινη ταράτσα, με θέα την Ακρόπολη; Όπως και στον υπόλοιπο χώρο, έτσι και το roof garden είναι ένα υπέροχο spot με πέργκολες, αναπαυτικές καρέκλες κήπου, άνθη και ξυλόφουρνο όπου μαγειρεύεται το πιάτο της ημέρας.  “Η στέγη του κτιρίου του ‘30 επανερμηνεύει ουσιαστικά την τυπική αυλή μιας παραδοσιακής Ελληνικής κατοικίας, προσφέροντας την ίδια στιγμή ένα ανυψωμένο χλοερό σημείο συνάντησης, χαλάρωσης και διασκέδασης, όπου συνδιαλέγονται, όπως και σε κάθε χώρο του ξενοδοχείου, στοιχεία της αθηναϊκής ιστορίας” εξηγεί ο αρχιτέκτονας και συνιδιοκτήτης Μιλτιάδης Πορτοκάλης.

 

Μπορείς να επισκεφθείς την ταράτσα από τις 5 το απόγευμα έως και τις 11 το βράδυ, απολαμβάνοντας ένα καλάθι που περιλαμβάνει: εκλεκτά ελληνικά τυριά και αλλαντικά, αφράτα ψωμάκια και κριτσίνια, chutneys, ελιές, τσιπς λαχανικών, φρέσκια σαλάτα, φρούτα και διαλεγμένα κρασιά ή μπύρες. Θα φας το πιάτο της ημέρας ή σπιτική πίτσα σε ξυλόφουρνο. Και θα επιστρέψεις σίγουρα για να ξανακάνεις πικ νικ στο κέντρο της πόλης.

 

THE FOUNDRY: Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ. +30 211 18 24 604,

e-mail: [email protected]

www.thefoundryhotelathens.com

Διαμερίσματα από 160€/βράδυ