ΕΞΟΔΟΣ

5 μαγαζιά για να φας brunch στο κέντρο της Αθήνας

Το brunch (breakfast+lunch) δεν αποτελεί νέα μόδα, αλλά η όρεξή μας παραμένει ίδια και το Σαββατοκύριακο είναι η σωστή στιγμή για να βγεις από το σπίτι, να βολτάρεις με φίλους και να καταλήξεις στο brunchάδικο που συνδυάζει καλή ποιότητα φαγητού με ωραία αισθητική. Το κέντρο της πόλης σε περιμένει με γευστικές προτάσεις που θα θες να δοκιμάσεις ξανά και ξανά.

New York Sandwiches

Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεθείς στο μικρό μαγαζί που σερβίρει πιάτα brunch όλη την εβδομάδα και σε κάνει να νιώθεις όντως πως τρως κάπου στη Νέα Υόρκη. Τα αφράτα bagels με τηγανητό αυγό αλλά και σε απλή εκδοχή με τυρί κρέμα, τα pancakes με σιρόπι σφενδάμου και τα λαχταριστά burgers σε περιμένουν να τα απολαύσεις.

Νίκης 23

Διάβασε επιπλέον: 7 μαγαζιά στην Αθήνα με λαχταριστές χειροποίητες πίτες

Beauty Killed the Beast

Ο υπέροχος νεοκλασικός χώρος στον Κεραμεικό σε περιμένει όλες τις ώρες για καφέ, φαγητό και ποτό. Ο σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδης έχει ετοιμάσει ιδιαίτερες συνταγές με λίγο «πειραγμένο» brunch, όπως είναι το αυγό μέσα σε φωλιά από κουλούρι Θεσσαλονίκης που θα συνοδεύσεις με ταλιατέλες λαχανικών ή ανατολίτικο καγιανά με λαδοτύρι Μυτιλήνης. Προφανώς και δεν λείπουν τα pancakes από το brunch αλλά ούτε και πιο ιδιαίτερα γλυκά, όπως η σούπα φουντουκιού.

Παραμυθιάς 14

IT restaurant

Το όμορφο μαγαζί του Κολωνακίου ανεβάζει το επίπεδο του brunch και δίνει πολύ μεγάλη βάση στις πρώτες ύλες. Υιοθετεί τον υγιεινό τρόπο διατροφής, αγαπά τα βιολογικά προϊόντα αλλά δεν λέει όχι και σε ιδιαίτερες γλυκές γεύσεις που θα «απογειώσουν» τους γευστικούς σου κάλυκες. Συνόδευσε ένα ατόφιο ελληνικό πιάτο με μία παραλλαγή του κλασικού Bloody Mary.

Σκουφά 29

Zampano

Το εστιατόριο που στεγάζεται σε ένα από τα πιο καλαίσθητα hostels της πόλης στου Ψυρρή έχει προτάσεις για όλα τα γούστα. Με διαφορετικά μενού, ποικιλία κρασιών, εκλεπτυσμένες συνταγές και live jazz μουσική που συνοδεύει ιδανικά το κυριακάτικο brunch σου.

Σαρρή 18

Noel

Τα Χριστούγεννα μπορούν να υπάρχουν όλο το χρόνο, χάρη στο όμορφο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Με vintage αισθητική και διαφορετικά επίπεδα για να φας ή να πιεις το ποτό σου, το brunch είναι εκεί κάθε μέρα και σου φτιάχνει βιολογικά αυγά με τηγανητές πατάτες ή pancakes  με φρούτα του δάσους.

Κολοκοτρώνη 59Β