ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα φας τους καλύτερους λουκουμάδες της Αθήνας

123RF

Θα χρειαστείς ένα ποτήρι νερό και μπόλικες χαρτοπετσέτες αφού πρώτα κάνεις την παραγγελία σου. Λουκουμάδες με μέλι η καρδιά μου σε θέλει η φάση σου οπότε εμείς εδώ είμαστε για να δοθούν οι σωστές διευθύνσεις. Με κανέλα και μπόλικο μέλι, με πραλίνα, με λευκή σοκολάτα, η επιλογή δική σου ανάλογα την όρεξη της στιγμής. Ζεστοί και αφράτοι λουκουμάδες γιατί η διατροφική παρασπονδία πρέπει να είναι απολαυστική.

Κρίνος

 

Στο συγκεκριμένο κτίριο, στα μισά της Αιόλου, το 1855 λειτούργησε το πρώτο φαρμακείο της Αθήνας. Χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1923 ανοίγει ο Κρίνος με τους ξακουστούς λουκουμάδες. Με τρύπα στη μέση για να μπαίνει το μέλι ή η σοκολάτα.

Αιόλου 87, Αθήνα

Lukumades

 

Μία μοντέρνα εκδοχή των παραδοσιακών λουκουμάδων λίγα βήματα από την πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Είτε γεμιστοί, είτε με το topping της αρεσκείας σου (δοκίμασε κρέμα μαστίχα), οι λουκουμάδες στους Lukumades είναι η στάση που πρέπει να κάνεις.

Αιόλου 21, Αθήνα

Κτιστάκης

 

Η ιστορία του Κτιστάκη ξεκινά το 1912 στα Χανιά της Κρήτης, έχοντας μάθει τη συνταγή από τη θητεία του σε ζαχαροπλαστείο της Αλεξάνδρειας. Οι λουκουμάδες του Κτιστάκη είναι μπουκιές μελωμένης απόλαυσης. Μία δοκιμή θα σε πείσει.

Σωκράτους 59, Ομόνοια

Μπαλατσούρα

 

Η οικογενειακή παράδοση κρατάει από το 1930 και η συνταγή των λουκουμάδων Μπαλατσούρα παραμένει ακριβώς η ίδια. Οι κλασικοί με κανέλα αλλά και οι πιο μοντέρνοι με λευκή σοκολάτα και μπισκότο θα σε κάνουν ευτυχισμένη.

Γρηγορίου Κυδωνιών 1, Αιγάλεω

Στάνη

 

Η Στάνη είναι ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο με πιστούς θαυμαστές εδώ και χρόνια. Λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι και μία μπάλα βανίλια παγωτό (μη σε νοιάζει το κρύο, μην του δίνεις σημασία). Η Στάνη φημίζεται και για το ρυζόγαλό της οπότε φεύγοντας κάνει τη σωστή κίνηση.

Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια