ΕΞΟΔΟΣ

5 μαγαζιά στο Κουκάκι για να απολαύσεις τον καφέ σου

Ο καφές είναι υπόθεση ιερή. Πέρα από τη βοήθεια που παρέχει για να ανοίξουν τα βλέφαρα σε θέση που να επιτρέπεται ανεμπόδιστα η όραση, είναι και μία ιεροτελεστία. Ο καφές είναι συνδυασμένος με μεγάλη παρέα γύρω από το τραπέζι και πολλές ομιλίες. Άλλοτε ακούγονται δυνατά κι άλλοτε επικρατεί περισυλλογή. Οι καφέδες στο τραπέζι όμως. Το Σαββατοκύριακο θα κάνεις τις βόλτες σου και θα πιεις καφέ. Ρυθμίζεις τις συντεταγμένες σου και φτάνεις στο Κουκάκι. Οι επιλογές πολλές αλλά εμείς ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας μαγαζιά και προτείνουμε. Να παραγγείλουμε παρακαλώ;

Βανίλια bistro

 

Στο τέλος του πεζόδρομου της Δράκου θα βρεις το Βανίλια bistro. Ένα γωνιακό μαγαζί (για πολλά χρόνια φαρμακείο) με ψηλά ταβάνια, πλακάκια στο πάτωμα και vintage αισθητική. Μαζί με τον καφέ σου θα απολαύσεις και μία μηλόπιτα ή έναν κορμό σοκολάτας με μπισκότα φράουλα και λεμόνι ή ένα τιραμισού ή ένα brownie ή όλα μαζί στη μέση.

Βεΐκου 40 και Ερεχθείου 2

Lotte

 

Μικρό και κουκλίστικο. Κρυμμένο στην Τσάμη Καρατάσου, το Lotte bistro σε προκαλεί να ανακαλύψεις κάθε στολισμένη γωνία του. Floral πορσελάνες, χρωματιστές ξύλινες καρέκλες και πολύ φως. Η Lotte είναι ηρωίδα στο έργο του Γκαίτε «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου» και είναι το αγαπημένο έργο της ιδιοκτήτριας του bistro. Πίνεις τον καφέ σου και χαλαρώνεις αν και βρίσκεσαι δύο δρόμους από την πολυσύχναστη Συγγρού.

Τσάμη Καρατάσου 2

Μπελ Ρεϋ

 

Ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά του Κουκακίου κι όχι άδικα. Στο Μπελ Ρεϋ θα φας νόστιμο πρωινό, θα πιεις εξαιρετικό καφέ και λίγο αργότερα θα συνεχίσεις με κοκτέιλ. Το λευκό κυριαρχεί με τις κίτρινες πινελιές να δίνουν το απαραίτητο τουιστ. Οι τζαμαρίες σε κάθε του πλευρά αφήνουν το φως να κάνει τη δουλειά του.

Φαλήρου 88

ΚΙΝΟΝÓ

 

Στον κατάλογο θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία καφέδων. Το ζεστό λάτε έχει την ψήφο εμπιστοσύνης μου. Χώρος «καθαρός» χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία. Το ξύλο κυριαρχεί. Βιομηχανικό στιλ σε ένα μαγαζί με πολύ χώρο και πολύ φως.

Φαλήρου 48

Little Tree Books and Coffee

 

Πίνεις τον καφέ σου και διαβάζεις κι ένα βιβλίο. Στο Little Tree Books and Coffee αυτές οι δύο αγαπημένες συνήθειες μπορούν να συνδυαστούν με μαεστρία. Αν η παρέα το πρωί του Σαββάτου είναι απασχολημένη, πηγαίνεις και μόνη σου. Το μουσείο της Ακρόπολης είναι δύο βήματα μακριά.

Καβαλλότι 2