ΕΞΟΔΟΣ

4 μυστικά σημεία της Αθήνας που πρέπει να μάθεις

Θυμάσαι τις ξεναγήσεις που μας έκαναν στο σχολείο και βαριόμασταν τη ζωή μας; Μάλλον αυτές είχε υπόψη της, μια ομάδα νέων ανθρώπων και έφερε τα πάνω κάτω σε αυτό τον κλάδο, θέλοντας να κάνει την εμπειρία των τουριστών ευχάριστη και αξέχαστη (με την καλή έννοια).

Ο λόγος για την Athens Insiders, μια επιχείρηση που μετράει περίπου 3 χρόνια ζωής και έκανε τα πρώτα της βήματα, με την ένταξη της στο Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου επιχειρηματικότητας EGG, μια πρωτοβουλία της Eurobank σε συνεργασία με το Corallia. Ένα πρόγραμμα στο οποίο μπορείς να υποβάλεις την αίτηση σου και εσύ αν έχεις κάποια όμορφη ιδέα, ως τις 4 Απριλίου!

Αλλά ας επανέρθουμε στους Athens Insiders! Ναταλί Κόντου, Ανθία Βλασσοπούλου και Αλέξης Φρυδάς, βάζουν τα δυνατά τους για να προσφέρουν βιωματικές δραστηριότητες μεταμορφώνοντας τον επισκέπτη στην Αθήνα από απλό παρατηρητή σε συμμετέχοντα. Έχουν πάνω από 20 συνεργάτες και μια διαδραστική ηλεκτρονική φόρμα για να λαμβάνουν πληροφορίες για τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε ταξιδιώτη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, είπαμε να τους γνωρίσουμε από κοντά. Το ραντεβού δόθηκε με τη Ναταλί, η οποία ανέλαβε και να με ξεναγήσει. Της ζήτησα να με πάει σε μέρη της Αθήνας που είναι όμορφα αλλά όχι τόσο γνωστά και όπως θα δεις παρακάτω το αποτέλεσμα με αντάμειψε!

Ηπίτου

Η Ηπίτου απέχει περίπου 10 λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος και δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε μέχρι να με καθοδηγήσει η Ναταλί. Πρόκειται για ένα ήσυχο στενάκι, το οποίο είναι γραφικό, ήσυχο και έχει αρκετό πράσινο. Έντονη πινελιά δίνει το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθήνας Γεννάδειο και τα χρώματα του νεοκλασικού κτιρίου το οποίο το φιλοξενεί.

Εδώ, μπορείς να έρθεις για βόλτα την ημέρα και να καθίσεις ήρεμα σε κάποιο παγκάκι να ξεκουραστείς ή αργότερα, όταν ανοίγουν τα μαγαζιά της οδού και γίνεται το αδιαχώρητο!

Γέροντα και Χατζημιχάλη

 

Συνεχίσαμε στην Πλάκα με κατεύθυνση τον οδό Γέροντα. Εδώ, θα ξεχάσεις για λίγο ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα. Είναι πεζόδρομος, κάτω υπάρχουν πλάκες και αριστερά και δεξιά νεοκλασικά σπίτια. Το πράσινο και τα graffiti δένουν φανταστικά.

Στην πρώτη οδό που βρίσκεις κάθετη, υπάρχει ένα παραδοσιακό καφενείο, ο Γλυκύς. Εκεί μπορείς να κάτσεις να πιεις ελληνικό καφέ ή να διαβάσεις ένα βιβλίο – είναι άγραφος κανόνας, όταν υπάρχει βιβλίο στο τραπέζι, να μιλάνε όλοι ψιθυριστά!

Επιμενίδου

Μετά από τη στάση στην οδό Γέροντα, ξεκινήσαμε για τα Αναφιώτικα. Η περιοχή είναι γνωστή για το πόσο όμορφη και γραφική είναι, όμως πολύ πιθανό να μη ξέρεις που ακριβώς να πας για να απολαύσεις το τοπίο ή να βγάλεις εκπληκτικές φωτογραφίας (ξέρουμε ότι αγαπάς το Instagram).

Αξίζει να πας στο πλάτωμα που βρίσκεται Θέσπιδος και Επιμενίδου. Υπάρχουν grafitti και χώρος να καθίσεις και να απολαύσεις τα παλιά νεοκλασικά.

Από εκεί μπορείς να συνεχίσεις ευθεία μέχρι να βρεις τα σκαλάκια της Επιμενίδου και να ανηφορίσεις με θέα τα τείχη της Ακρόπολης.

Παρκάκι

Ανεβαίνοντας από την Επιμενείδου θα δεις στο αριστερό σου χέρι την “Σπηλιά της Ακροπόλεως” που έχει πολύ καλό φαγητό, παρά το ότι μιλάμε για τουριστική ζώνη.  Στο δεξί σου χέρι, θα βρεις ένα δρομάκι το οποίο και πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις σε μια υπέροχη όαση η οποία έχει διπλή θέα.

Από τη μια μπορείς να βλέπεις τα τείχη της Ακρόπολης και από την άλλη τον Λυκαβηττό. Μετά μπορείς να κατηφορίσεις μέσα στο πράσινο και να ποζάρεις όπως κάναμε η Ναταλί και εγώ.

 

Καλές βόλτες, λοιπόν! Κι αν εκεί στο φρέσκο αέρα σου έρθει μια καλή επιχειρηματική ιδέα όπως αυτή του Athens Insiders, τόλμησε το και υπόβαλε τη στο EGG! Μόνο κάνε γρήγορα, γιατί το deadline είναι μέχρι 4 Απριλίου!

*Φωτογραφίες: Action Images