ΣΠΙΤΙ

Το κυριακάτικο brunch το θέλουμε στο σπίτι

Το brunch δεν έχει κανόνες, ούτε καν αυστηρό χρονικό προσδιορισμό. Τοποθετείται φυσικά ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, αλλά ακόμα και αυτό παραμένει χαλαρό ως έννοια. Αλμυρές και γλυκιές γεύσεις αναμιγνύονται σε φούρνους, τηγάνια και ψυγείο, με μόνη προϋπόθεση τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό.

Δεν έχει σημασία αν θα το ονομάσεις brunch ή κάπως αλλιώς. Γιατί αυτό που για ένα ζευγάρι είναι ένα βιαστικό πρωινό και για μια παρέα μία ιεροτελεστεία που κρατά μερικές ώρες, για μια οικογένεια μπορεί να είναι ένα υπέροχο κομμάτι του Σαββατοκύριακου. Ένα κομμάτι γεμάτο δημιουργία, ωραίες μυρωδιές, γεύσεις και στιγμές που μένουν στο μυαλό.

Κι αν αυτό φάνταζε δύσκολο πριν μερικά χρόνια, με τις ώρες που έπρεπε να δαπανήσει η μαμά και ο μπαμπάς ετοιμάζοντας το πρωινό μακριά από τα παιδιά, πλέον, η τεχνολογία φέρνει όλη την οικογένεια μαζί, λύνει τα χέρια σε εκείνον που θα ετοιμάσει το πρωινό και κάνει δώρο στους γονείς τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά τους. Mε τη βοήθεια της πρωτοποριακής εφαρμογής Home Connect και τις υπερσύγχρονες οικιακές συσκευές της Siemens αλλάζουν όσα ξέραμε μέχρι τώρα, καθώς δεν χρειάζεται να είμαστε καν παρόντες. Πιο συγκεκριμένα, οι οικιακές συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi και τεχνολογία Home Connect, ανοίγουν το δρόμο σε νέες δυνατότητες, που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί, όπως το να ελέγχουμε το φούρνο από το κινητό μας ή να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο μας. Με αυτόν τον τρόπο, οι δουλειές του σπιτιού γίνονται εύκολα και γρήγορα, ενώ εμείς έχουμε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούμε με όλα όσα πραγματικά αγαπάμε.

Αλλά πάμε να δούμε συγκεκριμένα πώς εφαρμόζεται αυτό στο αγαπημένο μας κυριακάτικο brunch.

Όλα ξεκινούν από το χουζούρεμα στο κρεβάτι. Εκεί που έχεις αποφασίσει να ξυπνήσεις αλλά όχι ακόμα να σηκωθείς και τα παιδιά έρχονται για τις πρώτες πρωινές αγκαλιές. Εκεί, μπορείς να δεις, από την άνεση του κινητού σου, αν το ψυγείο σου έχει τα απαραίτητα. Ανοίγεις την εφαρμογή, επιλέγεις το ψυγείο και η κάμερα φροντίζει να σου δείξει τι έχει μέσα το ψυγείο για να χρησιμοποιήσεις στο πρωινό και αν θα γλιτώσεις την πρωινή βόλτα για ψώνια. Από τα αυγά, το βούτυρο για το ψωμί ή τα φρούτα που θα συνοδεύσουν τα pancakes (δεν νοείται brunch χωρίς pancakes), μέχρι τον αγαπημένο σου χυμό ή λεμονάδα.

Και κάπου εκεί είναι που κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, θα αποφασίσεις τι θα φτιάξεις. Γιατί αν έχεις αυγά και αποφασίσεις ότι θες να κάνεις μια ομελέτα φούρνου ή κάτι άλλο στο φούρνο, μάλλον θα χρειαστεί να τον προθερμάνεις και να επιλέξεις το σωστό πρόγραμμα ψησίματος. Και πάλι θα το κάνεις από την άνεση του κρεβατιού σου χωρίς καν να σηκωθείς. Εντάξει, κάποια στιγμή θα πρέπει να σηκωθείς, δεν θα μαγειρευτούν εντελώς μόνα τους τα φαγητά!

Ευτυχώς ο εντοιχιζόμενος φούρνος HM638GRS6 της Siemens που έχουμε στο σπίτι μας, είναι σχεδιασμένος για να μας απαλλάσσει από περιττές εργασίες και να διευρύνει τις μαγειρικές μας επιλογές, με τα ειδικά προγράμματα ψησίματος που μπορείς να επιλέξεις για το κάθε φαγητό ξεχωριστά. Τα προγράμματα αυτά ή το πώς ψήνεται το φαγητό, μπορείς να το αλλάξεις και real time όσο ετοιμάζεται το φαγητό. Και το τελειότερο; Θα λάβεις μια ειδοποίηση στο κινητό σου όταν είναι έτοιμο το φαγητό ώστε όπου κι αν βρίσκεσαι στο σπίτι εκείνη την ώρα, να πας στην κουζίνα.

Έτσι, την ώρα που κάτι μαγειρεύεται στην κουζίνα, εσύ έχεις τη δυνατότητα να περάσεις χρόνο με τα παιδιά στον κήπο ή το σαλόνι, να κάνεις κάποιες απαραίτητες μικροδουλειές ή φυσικά να ετοιμάζεις κάποιο από τα υπόλοιπα πιάτα για το τραπέζι. Η επιτυχία του brunch είναι ανάλογη της διάρκειάς του. Τα πιάτα γεμίζουν και αδειάζουν για να γεμίσουν και πάλι, η κουζίνα παραμένει διαρκώς ζωντανή και οι συσκευές της SIEMENS έχουν την τιμητική τους, καθώς κάνουν με τη σειρά τους τις Κυριακές μας πιο απολαυστικές και ξεκούραστες από ποτέ, χάρη στην ιδιαίτερή τους τεχνολογία.

Όσο για το μετά…

 

Το μετά είναι ακόμα πιο εύκολο όταν υπάρχει το ιδανικό πλυντήριο πιάτων Siemens. Εντοιχισμένο ή ελεύθερο δεν έχει σημασία καθώς χάρη σε πρακτικές λειτουργίες, όπως τα ρυθμιζόμενου ύψους συρτάρια και οι αναδιπλούμενες ακίδες, υπάρχει χώρος για όλα – από τις μεγάλες κατσαρόλες μέχρι τα μικρά κουταλάκια του γλυκού. Φυσικά με το Home Connect και το πλύσιμο των πιάτων γίνεται πλέον εύκολη υπόθεση. Επιλέγεις το πρόγραμμα που επιθυμείς και παρακολουθείς την πρόοδό του, από το smartphone ή tablet σου ενώ εσύ μπορεί να βρίσκεσαι αλλού στο σπίτι ή και ήδη στην κυριακάτικη βόλτα σου στο πάρκο.

Καμία μελαγχολία τις Κυριακές. Μόνο όμορφες γεύσεις, πολλή φαντασία και στιγμές που θα μας συντροφεύουν για όλη την εβδομάδα!