ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Πώς θα κάνεις τη μικρή κουζίνα να δείχνει μεγαλύτερη

Έψαχνες σπίτι πάνω από τρεις μήνες και τελικά βρήκες ένα που το αγάπησες. Ήθελες να είσαι στο κέντρο και να έχεις θέα την Ακρόπολη. Η διαρκής αναζήτηση απέδωσε και τώρα που μας διαβάζεις είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ σου και κοιτάς μία το μουσείο και μία τον βράχο. Και το ενοίκιο στα μέτρα σου γιατί το έχει μία γνωστή του πατέρα σου. Το μόνο πρόβλημα είναι η κουζίνα. Όλα τα σπίτια της ευρύτερης περιοχής έχουν κουζίνες με περιορισμένο χώρο. Τα κόλπα διακόσμησης θα σε βοηθήσουν να κάνεις το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Λευκό χρώμα

 

Το λευκό χρώμα και γενικά οι ανοιχτές αποχρώσεις δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου. Ο χώρος ”ανοίγει” και δείχνει πιο φωτεινός γεγονός που σε κάνει να θεωρείς το δωμάτιο περισσότερα τετραγωνικά από ό,τι είναι.

Ράφια

 

Πρώτα από όλα είναι πρακτικά γιατί μπορείς να αποθηκεύσεις τα πράγματά σου κι όχι να τα έχεις να ”τρέχουν” σε τραπέζια και ντουλάπια. Από τη μία είσαι οργανωμένη και δουλεύεις γρήγορα και από την άλλη δίνεις στο δωμάτιο ύψος και φαίνεται αμέσως μεγαλύτερο.

Ντουλάπια με τζάμι

 

Τα ντουλάπια με τζάμι δίνουν στο χώρο σου μία συνέχεια και δεν ”μπλοκάρουν” το μάτι με αποτέλεσμα να θεωρείς πως η κουζίνα ξαφνικά μεγάλωσε.

Κρέμασέ τα στον τοίχο

 

Κρέμασε στον τοίχο τα τηγάνια, τις κατσαρόλες, τις κουτάλες και αμέσως ο χώρος σου θα αποκτήσει στιλ και θα δείξει πιο ανοιχτός.

Κρυφός φωτισμός

 

Τοποθέτησε κρυφό φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια ή τα ράφια. Σε στρατηγικά σημεία θα κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο μεγάλο και πιο ανοιχτό.

Σκαμπό αντί για καρέκλες

 

Οι καρέκλες πιάνουν περισσότερο ενώ τα σκαμπό δίνουν ύψος και κερδίζουν χώρο. Άσε που είναι και πιο στιλάτα.