ΣΠΙΤΙ

Η άνοιξη θέλει τον κήπο της και εμείς μάθαμε πώς να τον κάνουμε ξεχωριστό

Άνοιξη σημαίνει ήλιος, λουλούδια, ψήσιμο και άραγμα στον κήπο. Άνοιξη σημαίνει φρέσκες μυρωδιές λουλουδιών, φωνές γύρω από το BBQ  και γέλια από όλη την παρέα στον κήπο. Όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά η Praktiker και γι' αυτό διοργάνωσε, το προηγούμενο Σάββατο, την Ημέρα Κήπου στο κατάστημα της Παλλήνης, ώστε να καλωσορίσουμε την Άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς ήμασταν εκεί και πραγματικά το απολαύσαμε και με το παραπάνω.

Μπορεί ο ήλιος να μας έπαιζε παιχνίδια και να κρυβόταν που και που πίσω από τα σύννεφα, αλλά το όλο σκηνικό που είχε στηθεί ήταν σαν μια πραγματική γιορτή της Άνοιξης. Άκρως ενδιαφέροντα activations για να υποδεχτούμε την άνοιξη και πολλά workshops για να μάθουμε πώς να βελτιώσουμε τα gardening skills μας. Γιατί κήπος χωρίς λουλούδια, χώμα, χρώματα και αρώματα δεν είναι σωστός κήπος. Για τις ανάγκες όλων αυτών, είχε μεταμορφωθεί το πάρκινγκ του Praktiker Παλλήνης σε έναν τεράστιο κήπο όπου με την επιμέλεια της ομάδας Garden Experts μπορέσαμε να ανακαλύψουμε και να αγαπήσουμε το outdoor living.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 το πρωί και με καθοδηγητές τον Γιώργο Βαγιάτα, την Ελιάνα Χρυσικοπούλου, την Τζένη Μελιτά και τον Τιμολέοντα Διαμαντή αρχίσαμε να γνωρίζουμε τις όμορφες γωνιές που είχαν στηθεί. Αυτό που μου τράβηξε πρώτο την προσοχή ήταν το Griller challenge όπου ο Τιμολέων Διαμαντής μας προκάλεσε να ψήσουμε καλαμάκια από κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδες και λαχανικά μαζί του. Οι αναμετρήσεις μεταξύ των επισκεπτών που διεκδίκησαν τον τίτλο του καλύτερου ψήστη διαδεχόταν η μία την άλλη και μεγάλος νικητής ήταν το κοινό που δοκίμαζε και έκρινε ποια είναι τα πιο νόστιμα καλαμάκια.

Στην συνέχεια αναζήτησα τους Garden Experts με τους οποίους δημιούργησα τη δική μου γλάστρα με φυτό που φύτεψα μόνη μου. Το δικό μου το γλαστράκι, που έφτιαξα μόνο με τα χεράκια μου – με τη βοήθεια των ειδικών βέβαια – το πήρα μαζί μου για ενθύμιο. Επίσης σε ένα άλλο workshop φύτεψα σπόρους για αγγουράκια και έμαθα λεπτομέρειες για τη  και μας μάθανε πράγματα για τον καθένα ξεχωριστά. Το υπέροχο δεν είναι μόνο ότι έμαθα πράγματα που δεν είχα ιδέα για τους σπόρους και την φροντίδα τους, αλλά και ότι πήρα μαζί μου μερικούς ώστε να δημιουργήσω στον δικό μου κήπο. Οκ, με έπιασες δεν έχω κήπο-αυλή αλλά όπως μας είπαν οι ειδικοί κάθε μικρή η μεγάλη γωνιά σε ένα μπαλκόνι μπορεί πανεύκολα να μετατραπεί σε έναν υπέροχο κήπο.

 

Αφού καθάρισα τα χώματα από τα χέρια μου πήγα και βρήκα τον Γιώργο Βαγιάτα για να διαγωνιστούμε. Eκείνος μας χώρισε σε ομάδες και παίξαμε το deco challenge στο οποίο έπρεπε η κάθε ομάδα να διακοσμήσει την αντίστοιχη βεράντα της με τα items της επιλογής της. Γελάσαμε, ψάξαμε τα προϊόντα Praktiker για τον κήπο μας, τα συνδυάσαμε μεταξύ τους και φυσικά η ομάδα μου νίκησε. Το κοινό ήταν η κριτική επιτροπή και αποφάσισε ποιος ήταν ο μεγάλος νικητής. Νομίζω οι πινελιές μου ήταν καθοριστικές και γι αυτό έκανα τον γύρο του θριάμβου στον κήπο μου. Άντε εντάξει, οι ιδέες και τα tips των ειδικών βοήθησαν λίγο παραπάνω και με βοήθησαν να διαλέξω ταιριαστές λύσεις για τον δικό μου χώρο. Άλλωστε με προσφορές έως 40% σε είδη κήπου δεν μπορούσα να μην αγοράσω για μένα – και ναι, υπάρχουν όλα στον Κατάλογο Κήπου.

 

Παράλληλα υπήρχε face painting για τα παιδιά έτσι ώστε να μπορούμε απερίσπαστοι να μάθουμε από τους ειδικούς όλα τα μυστικά των εργαλείων και των μηχανημάτων κήπου, αλλά και να μας δώσουν ξεχωριστές λύσεις για το αυτόματο πότισμα.

Λίγο μετά τις τρεις, η γιορτή ολοκληρώθηκε και εγώ με γεμάτα τα χέρια μου από δώρα και αγορές αλλά και γεμάτη από τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισα γύρισα και εφάρμοσα τα πάντα στον δικό μου κήπο.

Αυτό ήταν πραγματικά μια γιορτή της άνοιξης!