ΣΠΙΤΙ

10 πρωτότυποι τρόποι να βολέψεις τα κοσμήματα σου

Έλα πες αλήθεια. Έχεις χάσει το λιγότερο 10 ζευγάρια σκουλαρίκια και 20 κολιέ στη ζωή σου, επειδή κάπου τα βόλεψες αλλά δε θυμάσαι που.

Το task οργάνωση κοσμημάτων σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μερικές φορές ίσως είναι και βαρετή. Επειδή όμως δεν είναι καιρός για να χάνουμε κοσμήματα, βρήκαμε πως θα τα βάλεις σε τάξη με τέτοιο τρόπο που να νιώθεις ότι παίζεις, έως ότι δημιουργείς! Ναι ναι, διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Τρίφτης

Φωτογραφία endlessacresfarmtiques.com

O παλιός τρίφτης μπορεί να γίνει μια πρωτότυπη βάση για τα κοσμήματα σου. Κάντον ότι χρώμα θες με ένα σπρέι και ξεκίνα να κρεμάς τα σκουλαρίκια σου.

Κάδρο με σεμεδάκι

Φωτογραφία tipjunkie.com

Το σεμεδάκι της γιαγιάς επιτέλους μπορεί να αναδειχθεί! Βάλτο σε κορνίζα και είσαι έτοιμη. Μπορείς να τακτοποιείς στο εξής εκεί τα σκουλαρίκια σου.

Κλαδάκι

Βρες ένα κλαδάκι στο μέγεθος που σου αρέσει. Πάρε ένα χοντρό σκοινάκι για να να το κρεμάσεις στον τοίχο. Όπως βλέπεις και στην εικόνα, χρειάζεται απλά να το τυλίξεις στις δύο πλευρές (λίγη κόλλα θα έκανε το τύλιγμα πιο σταθερό.

Ονειροπαγίδα

Φωτογραφία Brit.com

H ονειροπαγίδα δεν είναι μόνο μια χαρά τρόπος να παγιδεύσεις τα… κακά όνειρα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρεμάσεις τα σκουλαρίκια σου και τα κολιέ σου. Όνειρο!

Μαξιλάρι

Φωτογραφία Diy-enthusiasts.com

Μια πολύ όμορφη λύση για την οργάνωση των κοσμημάτων σου μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή πάνω στο κρεβάτι σου. Μιλάμε για τα μαξιλάρια! Βρες ένα που να σου αρέσει και χρησιμοποίησε το μόνο για να κρεμάς σκουλαρίκια. Αν θες να κρεμάς και κολιέ, χρησιμοποίησε χοντρές καρφίτσες.

Χέρι

Φωτογραφία GMindy.com

Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, μια βάση για τα κοσμήματα σου. Πάρε ένα γάντι κουζίνας (ξέρεις αυτά τα κίτρινα) και γέμισε το με γύψο και νερό. Φρόντισε να απλώσεις με ένα μικρό ξύλο, στα σημεία εκείνα που βλέπεις τυχόν φουσκαλίτσες. Κρέμασε το όπως τα ρούχα (από το κάτω μέρος του γαντιού φυσικά). Άσε περίπου 48 ώρες και είσαι έτοιμη. Σκίσε προσεκτικά το γάντι και η νέα σου βάση περιμένει τα αγαπημένα σου κοσμήματα. Φυσικά μπορείς να μην την αφήσεις στο χρώμα του γύψου αλλά να τη βάψεις όπως εσύ θες.

Tip: Το άπλωμα να γίνει σε μέρες που δε βρέχει ή έχει αέρα

Κρεμάστρα

Φωτογραφία morningcreativity.com

Μια ξύλινη κρεμάστρα ρούχων, με τα κατάλληλα γατζάκια χρησιμεύει και σαν πρωτότυπη κρεμάστρα αξεσουάρ.

Αυγοθήκη

Κρατάει μια χαρά τα αυγά, άρα μπορεί να φυλάξει αποτελεσματικά και τα εύθραυστα μικρά σκουλαρίκια και κολιέ σου. Η αυγοθήκη μπορεί εύκολα να χρωματιστεί και να κρυφτεί σε συρτάρια.

Επιφάνεια κοπής

Φωτογραφία Diyenthusiasts.com

Αν δεν έχεις πια ανάγκη να κόβεις το ψωμί στη σχετική βάση, τι θα έλεγες να τη χρησιμοποιήσεις για κοσμηματοθήκη; Απλά βάζεις πάνω καρφάκια.

Μπουκάλι

Φωτογραφία Pinterest

Και επειδή μια χαρά “βόλεψες” παραπάνω σκουλαρίκια και κολιέ, ήρθε η ώρα να τακτοποιήσεις και τα βραχιόλια – ρολόγια σου. Πολύ απλά, κάντο χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο μπουκάλι!

Διάβασε ακόμα στο Ladylike.gr: 10 έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις τα παπούτσια σου