LIFE

10 έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις τα παπούτσια σου

Πολύ θα θέλαμε όλες μας, να είχαμε ένα δωματιάκι έως διαμέρισμα για να απλώνουμε τα παπούτσια μας όπως εμείς θέλουμε και να τα χαζεύουμε σαν άλλες Carrie Bradshaw.

Ωστόσο, επειδή δεν είναι και πολύ εφικτό, τουλάχιστον ας φροντίσουμε να αποθηκεύσουμε τα αγαπημένα μας ζευγάρια με στιλ και πρωτοτυπία. Ψάξαμε και βρήκαμε 10 ιδέες που πολύ μας άρεσαν για να οργανώσουμε τη συλλογή παπουτσιών μας και τις μοιραζόμαστε μαζί σου. Αν έχεις κάποια άλλη, την περιμένουμε!

Κουτιά με φωτογραφίες

Φωτογραφία: Housetome.co.uk

Μπορείς να αγοράσεις φτηνά χάρτινα κουτιά ή να αξιοποιήσεις αυτά που ήδη έχεις για να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου. Μια ταμπελίτσα με τη φωτογραφία του παπουτσιού έξω από το κάθε ένα, θα σε βοηθήσει να βρίσκεις εύκολα το ζευγάρι που θες!

Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις στο εμπόριο κουτιά που έχουν μια διάφανη πλευρά, όπως αυτό που βρήκαμε με 4,99 ευρώ.

 

Κουβάδες

Φωτογραφία: Sevencherubs.com

Εκτός από κουτιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κουβάδες, βάζοντας επίσης ταμπελάκια. Θα είναι τέλειο αν μπορούσες να τους τακτοποιήσεις όπως στη φωτογραφία, σε ένα έπιπλο δηλαδή, τον έναν πάνω από τον άλλον.

Κι άλλοι κουβάδες

Φωτογραφία: Craftynester.com

Εξίσου χρήσιμοι μπορεί να αποδειχτούν και οι κουβάδες από μπογιές που μπορεί να έχεις στην αποθήκη σου ή να βρεις στο εμπόριο. Τους βάζεις στον τοίχο και βολεύεις με στιλ τα φλατ παπούτσια.

Ξύλινη παλέτα

Φωτογραφία: Palletfurniturediy.com

Εκτός από ένα σωρό άλλες χρήσεις, οι ξύλινες παλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν εναλλακτικές παπουτσοθήκες.

Καφάσια

Φωτογραφία: Modernhouseinsight.com

Σε άλλα ξύλινα είδη που μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως, είναι και τα καφάσια. Αν τα χρωματίσεις όπως εσύ θες και τα βάλεις στον τοίχο, μετατρέπονται σε πρωτότυπα ράφια.

Κρεμάστρα

Φωτογραφία και How to: ΕPBOT

Μια καλή λύση για να έχεις τακτοποιημένα τα παπούτσια σου, είναι να τα κρεμάσεις! Μπορείς πολύ εύκολα να μετατρέψεις τις κλασικές σιδερένιες κρεμάστρες, σε εξαιρετικές για τα παπούτσια σου. Εξοικονομείς χώρο και βρίσκεις το ζευγάρι που χρειάζεσαι στη στιγμή.

Σαν κουρτίνα

Φωτογραφία: Allmyheartblog.com

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Μπορείς να βολέψεις τα αγαπημένα σου σταράκια ή τα παιδικά παπουτσάκια,  σε ένα… κουρτινόξυλο. Υπάρχουν κάποια στην αγορά αρκετά οικονομικά ή μπορείς να το κάνεις και με βραχίονα μπάνιου, όπως αυτόν που βρήκαμε με 8,50 ευρώ. Φυσικά θα χρειαστείς και ειδικά κλιψάκια για να βάλεις στους κρίκους, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Σκάλα

Φωτογραφία: Belviewtech

Μια ξύλινη σκάλα είναι μια πολύ καλή λύση για να βάλεις σε τάξη τα ψηλοτάκουνα σου!

Ράφια

  Φωτογραφία: Decoist.com

Άσε τα βιβλία στα ντουλάπια και βάλε στα ράφια τα παπούτσια σου. Θα τα βρίσκεις εύκολα, θα τα θαυμάζεις συχνά και θα είναι πάντα τακτοποιημένα.

Τσέκαρε και πιο… κλασσικούς τρόπους

Αν πιστεύεις ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι για σένα, ε φρόντισε τουλάχιστον να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου με πιο κλασσικούς τρόπους και να πάρεις τα σχετικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Θήκη παπουτσιών 10 θέσεων, 4.99 ευρώ

Θήκη τακτοποίησης Lucy Lilac, 4,25 ευρώ