CELEBRITIES

3 σέξι μάγειρες και οι ιδιαίτερες συνταγές τους

Δεν είναι μυστικό, μας αρέσουν οι άντρες που μαγειρεύουν. Ακόμα περισσότερο, όμως, μας αρέσουν οι ωραίοι άντρες που μαγειρεύουν. Έτσι, ψάξαμε και βρήκαμε για αρχή τρεις σεφ που όχι μόνο μαγεύουν με τις γεύσεις που επιμελούνται αλλά κάνουν και... θραύση στο πέρασμα τους.

Μαζί με τα ονόματα τους και μερικές χρήσιμες πληροφορίες που αξίζει να ξέρεις, σου δίνουμε και ιδιαίτερες συνταγές τους αν θες να τις δοκιμάσεις ή καλύτερα να τις δώσεις στον καλό σου, ώστε να στις ετοιμάσει.

Michael Chernow

Μερικές βασικές πληροφορίες: Γέννημα θρέμμα του Manhattan. Συνιδρυτής των The Meatball Shop, των οποίων αναλαμβάνει και τη διακόσμηση. Πρόσφατα άνοιξε και ένα εστιατόριο αφιερωμένο στα ψάρια, το Seamore. Είναι παντρεμένος και έχει και ένα μικρούλη γιο, του οποίου δημοσιεύει συχνά στιγμιότυπα σε Instagram και Facebook. Ασχολείται με τη γυμναστική και τη μόδα.

Συνταγή: Επιλέγουμε ως καλύτερη κάποια με κεφτεδάκια, γιατί μετράει χρόνια στις κουζίνες ετοιμάζοντας τα, στα εστιατόρια του. Εντάξει, αν θες να το παίξεις Νεοϋορκέζα, πες τα meetballs.

Chicken Meatballs

Συστατικά: 1 κιλό κιμά κοτόπουλου από μπούτια, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους, 1/4 της κούπας λευκό κρασί, μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό, μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη, 2 αυγά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

 

Εκτέλεση: Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 230 βαθμούς. Βάλε στο μίξερ όλα τα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο χρησιμοποίησε στο ταψί και άπλωσε το από άκρη σε άκρη. Με τα χέρια σου, θα μπορέσεις να απλώσεις καλύτερα. Κάνε μικρά μπαλάκια με το μίγμα, σε μέγεθος μπάλας του γκολφ ας πούμε. Επειδή τα κεφτεδάκια κοτόπουλου είναι δύσκολο να τα κάνεις ομοιόμορφες μπάλες, θα σε βοηθήσει το κουτάλι που έχεις για το παγωτό.

Βάλε τα κεφτεδάκια σου στο ταψί, σε σειρά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάει το ένα το άλλο. Άσε στο φούρνο για περίπου 14 λεπτά. Μόλις τα δεις ότι είναι έτοιμα, βγάλ’ τα και δώσε λίγο χρόνο (5 λεπτάκια) να κρυώσουν. Μετά είσαι ελεύθερη να τα βγάλεις από το ταψί και να σερβίρεις.

Michael Voltaggio

 

Μερικές βασικές πληροφορίες: Είναι 37 χρονών και έχει βάση του την Καλιφόρνια. Ήταν ο νικητής του 6ου Top Chef, Βravo το 2010. Στη δεύτερη θέση ήταν ο αδερφός του. Έχει χωρίσει από την σύζυγο του Kerri Adams, με την οποία απέκτησε δύο κόρες. Έχει το εστιατόριο ink, στο Λος Άντζελες.

Ιndian-Spiced Short Ribs

Συνταγή: Στις κορυφαίες του συνταγές, συμπεριλαμβάνονται τα ινδικά πικάντικα μοσχαρίσια φιλετάκια. Θα χρειαστείς περίπου 3 ώρες για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για 4 άτομα.

Συστατικά: 1/4 της κούπας σπόρους κόλιανδρου,  2 κουταλιές της σούπας κύμινο, ; κουταλιά μαύρο πιπέρι σε κόκκους, 1 κουταλιά της σούπας πιπερόριζα, 1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, 1 κουταλιά του τσαγιού γαρύφαλλα, μισή κουταλιά του τσαγιού κόκκινο πιπέρι τριμμένο, τρίμμα από 3 φύλλα δάφνης, 2 κουταλιές λάδι κανόλα (κραμβέλαιο), 4 κομμάτια φιλετάκια (περίπου 300 γραμμάρια το καθένα) χωρίς λίπος, αλάτι, 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, 2 καρότα ψιλοκομμένα, 1 σέλερι ψιλοκομμένο, 2 ντοματίνια σε μεγάλες φέτες, 2 κεφάλια σκόρδο κομμένα στη μέση, 2 φλιτζάνια ξηρό κρασί, 1 λίτρο ζωμό κότας.

 

Εκτέλεση:

1. Βάλε το φούρνο να προθερμανθεί στους 160 βαθμούς. Βάλε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξε μέσα το κόλιανδρο και το κύμινο. Τσιγάρισε για περίπου 2 λεπτά. Μετά, βγάλ’ τα από τη φωτιά και άφησε τα να κρυώσουν. Ρίξ’ τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το πιπέρι, το τζίντζερ, το κάρδαμο, την κανέλα, το γαρίφαλο, κόκκινο πιπέρι, και τα φύλλα δάφνης. Μόλις γίνουν πούδρα, είσαι έτοιμη.

2. Σε μια μεγάλη εμαγιέ κατσαρόλα, ζέστανε το λάδι. Μετά, ρίξε τα φιλετάκια αφού τα έχεις αλατίσει. Τσιγάρισε τα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να κάνουν κρούστα. Βάλ’ τα μετά, σε ένα πιάτο.

3. Ρίξε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Περίπου 7 λεπτά δηλαδή. Πρόσθεσε τις ντομάτες, το σκόρδο και 3 κουταλιές της σούπας μίγμα μπαχαρικών (γκάραμ μασάλα. Θα έχει περισσέψει αρκετό). Μαγείρεψε μέχρι να αρχίσουν να αναδύονται μυρωδιές και οι ντομάτες να αρχίζουν να διαλύονται, δηλαδή περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε το κρασί και άφησε να βράσει περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε το να σιγοβράσει. Βάλε μετά το κρέας ξανά στην κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει – αλλά όχι να λιώσει.

4. Στη συνέχεια, βάλε το κρέας στο ταψί, αφού το στραγγίξεις. Αφαίρεσε επίσης το λίπος που υπάρχει στην επιφάνεια του. Το μίγμα στην κατσαρόλα άφησε το να βράσει ακόμα 15 λεπτά. 

5. Βάλε το ταψί περίπου 20 εκατοστά από τη φωτιά. Επάλειφε το κρέας με λίγη από τη σάλτσα και άφησε το να ψηθεί από κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να… τσιτσιρίσει. Πασπάλισε το με το μίγμα μπαχαρικών και μετά κόψε σε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών. Σέρβιρε το με την σάλτσα που έχει απομείνει.

Todd Erickson

Μερικές βασικές πληροφορίες: Η καταγωγή του είναι από το Scottsdale της Arizona. Η πρώτη του επαφή με την μαγειρική ήταν σε μικρή ηλικία, στην κουζίνα της μαμάς του. Ανήκει στην ομάδα του HAVEN στο Μαΐάμι, όπου σερβίρονται μικρά οργανικά πιάτα και πρωτότυπα κοκτέιλ. Έχει λάβει αρκετές βραβεύσεις στο χώρο του. Από το 2013, μαγειρεύει και για τη Huahua’s taqueria.

Συνταγή: Δύσκολα θα βρεις συνταγή του, κάπου στο διαδίκτυο. Αυτή που… κλέψαμε, την είχε παρουσιάσει σε εκδήλωση και προφανώς είναι ενδεικτική των όσων κάνει στο πιάτο. Μανιταροσαλάτα με αγκινάρα, για 8 άτομα.

Warm Artichoke mushroom salad

Συστατικά: 4 αγκινάρες κομμένες σε έξι κομμάτια, 250 γραμμάρια μανιτάρια  Shiitake χωρίς τα κοτσάνια, κομμένα στη μέση, μισή κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι χωρίς τα φύλλα και ψιλοκομμένο, 1/4 της κούπας μαϊντανός χοντροκομμένος, ξύσμα ενός λεμονιού, χυμό από 2 λεμόνια, μισή κούπα μουστάρδα ολικής άλεσης, 2 κουταλιές της σούπας αύριο πιπέρι και χοντροκομμένο αλάτι.

Για τη σως μαύρης τρούφας: 1 κούπα μαγιονέζα, 1/4 κούπας ξύδι σαμπάνιας, 50 γρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μια σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι τρούφας.

*Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.

1/4 του κουταλιού της σούπας πορτσίνι κρέμα ( θα τη βρεις μόνο σε γκουρμέ μαγαζιά ή online)

Για τη βινεγκρέτ λεμονιού:

1/4 της κούπας σαμπάνια ξυδιού, 30 γραμμάρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι, 1μιση κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

*Σε ένα μεσαίο μπολ βάλε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι και ανακάτεψε. Σιγά σιγά ρίξε το λάδι.

Σαλάτα:

100 γραμμάρια κόκκινο νεροκάρδαμο, 100 γραμμάρια λάχανο φριζέ κίτρινο (το πράσινο απομάκρυνε το) 200 γραμμάρια πουρές αρακά, 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη, 120 γραμμάρια μαύρη τρούφα, 4 ραπανάκια, πολύ λεπτά κομμένα και να αποθηκευτούν σε κρύο νερό, πράσο ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα.

Εκτέλεση:

Βάλε τα μανιτάρια και τις αγκινάρες σε δύο χωριστά μπολ και άλειψε με το μίγμα σκόρδου – λαδιού – μπαχαρικών. Ψήσε χωριστά στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμα και να έχουν ροδοκοκκινισμένες άκρες.

Βάλε 100 γραμμάρια βινεγκρέτ σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τις αγκινάρες και τσιγάρισε τόσο ώστε να ζεσταθούν αρκετά. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακάτεψε κάρδαμο, φριζέ λάχανο, αρακά και φέτα. Πρόσθεσε την υπόλοιπη βινεγκρέτ στα λαχανικά και ανακάτεψε. Με ένα κουτάλι, ρίξε ένα κουτάλι της σούπας τρούφα.