TIPS

Πώς να ξεφλουδίσεις το σκόρδο χωρίς να μυρίσουν τα χέρια σου

Η μαγειρική είναι ένα εξαιρετικό χόμπι, μπορεί να μας χαρίσει λαχταριστά φαγητά (αν το'χεις με τις γεύσεις και τους συνδυασμούς βέβαια) ενώ παράλληλα σε χαλαρώνει και σε ξεκουράζει (εκτός αν είσαι αυτή που θα πλύνεις τα πιάτα στο τέλος της ημέρας).

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που την κάνουν εξαιρετικά κουραστική και σχεδόν μας κάνει να την μισούμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μυρωδιά από το κρεμμύδι ή το σκόρδο που μένει στα χέρια σου ακόμα και όταν τα πλύνεις 15 φορές.

Αν θέλεις λοιπόν να φτιάξεις μια παραδοσιακή ιταλική καρμπονάρα, αλλά δεν θέλεις να λιποθυμήσεις από τη σκορδίλα πρέπει να κάνεις το εξής απλό κόλπο.

Πάρε ένα βάζο, βάλε μέσα το κεφάλι σκόρδο και ξεκίνα να κουνάς ΔΥΝΑΤΑ. Θα δεις ότι μετά από λίγο το σκόρδο θα σπάσει και σιγά- σιγά τα ξεφλουδιστεί από μόνο του. Δεν μας πιστεύεις; Δες και μόνη σου στο βίντεο που ακολουθεί!