ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για τις πιο κολασμένες τηγανητές πατάτες που έχεις φάει ποτέ

Η ατάκα ''Δεν γίνεται να σε συμπαθούν όλοι, δεν είσαι τηγανητές πατάτες'' έχει περάσει περίπου από 125.000 facebook feeds και 54677 instagram accounts, χώρια τα tweets και τα tumblr posts. Ε, ναι οι τηγανητές πατάτες αρέσουν σε όλους- στους περισσότερους τουλάχιστον, οι υπόλοιποι είναι robots και δεν ξέρουν να εκτιμάνε τη μαγεία της πατάτας. (Αναίτια έξαλλη, αλλά οκ, θα συνεχίσω).

Πώς μπορείς να απογειώσεις ακόμα περισσότερο τη γεύση τους; Το τριμμένο τυρί, η ρίγανη και το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο θυμάρι και η πάπρικα είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που αναδεικνύουν την τηγανητή πατάτα, ωστόσο σήμερα θα πάμε ένα βήμα παραπάνω.

Θα τολμήσουμε να συνοδεύσουμε τις πατάτες με μια λευκή, πλούσια κρέμα τυριών και κιμά. Νιώθεις το στόμα σου να στεγνώνει; Μήπως το σαλάκι έχει αρχίσει να τρέχει; Μήπως;

Δεν υπάρχει λόγος να σε κρατάω άλλο σε αγωνία. Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή για να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο.

Υλικά

Συστατικά

200 γρ. κιμάς

1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

2 φλ. τσένταρ, τριμμένο

αλατοπίπερο

3 φέτες μπέικον, τηγανισμένο και ψιλοκομμένο

κέτσαπ, μουστάρδα

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γρ. πλήρες γάλα

Εκτέλεση

1. Βάλε τον κιμά σε ζεστό τηγάνι και ανακάτεψέ τον καλά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Πρόσθεσε το βούτυρο, περίμενε να λιώσει, ανακάτεψε και πρόσθεσε το αλεύρι. Άφησέ το να μαγειρευτεί για 30 δευτερόλεπτα.

2. Πρόσθεσε το γάλα στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, πρόσθεσε τα τυριά, ανακάτεψε και αφαίρεσε τη σάλτσα από τη φωτιά.

3. Ρίξε τη σάλτσα πάνω από τις τηγανητές πατάτες που έχεις ετοιμάσει, πασπάλισε με το ψιλοκομμένο μπέικον, τη μουστάρδα και την κέτσαπ.