ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για μηλόπιτα με ζύμη κραμπλ και δίαιτα από Δευτέρα

123RF

Το Tastyday.gr ετοιμάζει μηλόπιτα με ζύμη κραμπλ. Η συνταγή απαιτεί πολλά υλικά αλλά αν την ακολουθήσεις είναι εύκολη.

Υλικά

Για τη βάση της μηλόπιτας

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι σόδα

½ κουτ. γλυκού αλάτι

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 αυγά

Για τη γέμιση

5 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας (30ml) χυμό λεμονιού

¼ κουταλιού γαρύφαλλο σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τα τρίμματα ζύμης

1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

3/4 φλιτζάνι (100 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζάνι (100 γρ.) ψιλοκομμένα καρύδια

1/3 του φλιτζανιού (75γρ.) βούτυρο λιωμένο

νερό όσο πάρει

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ρίχνουμε τα μήλα τα οποία προηγουμένως έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα ανακατεύουμε καλά για να πάνε τα μπαχαρικά και το λεμόνι παντού.

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Για τη ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και προσθέτουμε σταδιακά νερό, ζυμώνοντας. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μέτρια ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια. Όταν είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Στη συνέχεια, την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε ένα χοντρό φύλλο. Με αυτό καλύπτουμε τη βάση της ταρτιέρας, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά.

Προσθέτουμε τη γέμιση με τα μήλα και τρίβουμε από πάνω τη ζύμη για τα τρίμματα. Ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού τα τρίμματα της ζύμης. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 ° C και ψήνουμε για επιπλέον 30-35 λεπτά. Στο ενδιάμεσο, αν χρειαστεί, σκεπάζουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο για να μην «αρπάξει» το γλυκό.

Αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το σερβίρισμα. Η συγκεκριμένη τάρτα ταιριάζει υπέροχα με παγωτό βανίλια.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Κρέμα λεμόνι, της Ασπασίας Εμπειρίδη

Μήλα σε καραμελλωμένο φύλλο κρούστας, της Ασπας Εμπειρίδη

Ψητά μήλα με κανέλα και καρύδια