ΣΥΝΤΑΓΗ

Μάθε να φτιάχνεις λαχταριστές τηγανίτες κρεμμυδιού

Το cookbox.gr σου δείχνει πως να φτιάξεις τηγανίτες κρεμμυδιού! Μοιράζεται μαζί σου και τη συνταγή για το ιδανικό συνοδευτικό ντιπ γιαουρτιού. Τι κάθεσαι;

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1/8 ματσάκι δυόσμο (1κ.γ.)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

560 ml. Άλτις κλασικό (τα 500ml για το τηγάνισμα) και λίγο για το ντιπ

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

300 ml νερό

1 φάκελο κρεμμυδόσουπα Knorr

8 κρεμμύδια ξερά (700γρ.) κομμένα σε λεπτές φέτες και καλά στημένα για να φύγει το νερό τους

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 αβγά

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

1/2 κ.σ. κύμινο

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ντιπ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό μαζί με την κρεμμυδόσουπα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά έως ότου να γίνει ένας δεμένος χυλός.

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια με την βοήθεια ενός κουταλιού «κόβουμε» μερίδες και τις ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.

Τις αφήνουμε να κάνουν κρούστα και τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά έως ότου φουσκώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με το δροσερό ντιπ από το γιαούρτι με δυόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ COOKBOX.GR:

Σάλτσα αβοκάντο
Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar