ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χειμωνιάτικη βελουτέ σούπα κάστανο με σελινόριζα!

Το madameginger.com σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή για να ξεκινάτε την κάθε σας μέρα.

Η σχέση μου με τις σούπες, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα συναισθήματα που τρέφω για τον χειμώνα και το κρύο. Τις λατρεύω, με κάνουν και αισθάνομαι όμορφα, μου προσφέρουν μια θαλπωρή που την αναζητώ συχνά όταν έξω κάνει κρύο. Για τον χειμώνα, δεν έχω λόγια. Ας πούμε ότι απλά κάθε Δεκέμβριο αρχίζω και μετράω αντίστροφα για τον Απρίλιο.

Η σούπα που σας δίνω σήμερα είναι στο τοπ 3 μου. Βελούδινη και κρεμώδης σούπα κάστανο που ενισχύεται με σελινόριζα και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Με αντιθέσεις στο γλυκό και το αλμυρό αλλά και στις υφές, αφού σερβίρεται είτε με καβουρδισμένα αμύγδαλα είτε με κολοκυθόσπορο. Με λίγα λόγια, είναι η τέλεια σούπα για χειμωνιάτικες μέρες, νύχτες, Κυριακάτικα ή γιορτινά τραπέζια ή όταν απλά θέλετε να νιώσετε αυτήν την θαλπωρή.

 

Σούπα Κάστανο Βελουτέ με Σελινόριζα

Μερίδες: 6, Χρόνος Προετοιμασίας: 10′, Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

Υλικά

1/2 σελινόριζα

1 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

4 πατάτες

2 πράσσα

2 κρεμμύδια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι & Πιπέρι

2 κ.σ. βούτυρο

1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή νερό

Υλικά για το σερβίρισμα

Παρμεζάνα

Κολοκυθόσπορο ή αμύγδαλα καρβουδισμένα

 

Εκτέλεση

1) Κόβουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα με μεσαίους κύβους, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τα πράσσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε χοντρές ροδέλες.

2) Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί με τα κάστανα, με ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή το νερό.

 

3) Βράζουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

4) Περνάμε την σούπα με το μπίμερ, αφού πρώτα αφαιρέσουμε λίγο από το υγρό για να μην αραιώσει πολύ και αν χρειαστεί το προσθέτουμε σταδιακά. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και χτυπάμε άλλα 2 λεπτά.

 

Σερβίρουμε την σούπα κάστανο με παρμεζάνα τριμμένη και τον κολοκυθόσπορο ή τα αμύγδαλα.

Διαβάστε ακόμα στο madameginger.com:

Μοσχάρι Λεμονάτο με πηρουνάτο πουρέ πατάτας

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές σε video