ΠΙΤΣΑ

Ο πιο σωστός τρόπος να ζεστάνεις την χθεσινή πίτσα

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις. Δεν έχουμε τίποτα με την χθεσινή, κρύα πίτσα. Αντιθέτως, είμαστε πιστοί φαν. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μαζί με τα γεμιστά, το παστίτσιο, τα φασολάκια, την τυρόπιτα (και κάθε είδους πίτα) ανήκει στην κατηγορία φαγητών που κρύα είναι πολύ πιο νόστιμα από ζεστά.

Υπάρχει άλλωστε καλύτερη πρωινή έκπληξη από το να σηκώνεσαι, να πηγαίνεις στην κουζίνα με πεινασμένο στομάχι, αλλά καμία ιδέα για το τι να φας και να βρίσκεις πάνω στον πάγκο το χαρακτηριστικό χαρτονένιο κουτί από την πίτσα που παρήγγειλες το προηγούμενο βράδυ; Απάντηση: Όχι (αρκεί το περιεχόμενο του να μην είναι τα ψωμένια κομμάτια που κάποιος δεν έφαγε).

Έτσι, αν και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζεστάνει κάποιος την χτεσινή πίτσα, μπορεί να υπάρξουν φορές που την προτιμάς σε μια πιο comfort ζεστή εκδοχή, που θέλεις να τη γευτείς σαν μόλις να παραδόθηκε στο σπίτι σου, με το τυρί να λιώνει.

Ναι, έτσι ακριβώς. 

Σεβαστό. Πώς ζεσταίνουμε την χθεσινή πίτσα λοιπόν; Ας ξεκινήσουμε από το πώς ΔΕΝ ζεσταίνουμε την χθεσινή πίτσα. Στο φούρνο, στο φούρνο μικροκυμάτων, στο τηγάνι. Όχι, όχι και όχι.

Ο πιο σωστός τρόπος να ζεστάνεις την πίτσα και να της δώσεις τη δεύτερη ζωή που της αξίζει είναι στην τοστιέρα. Η γλυκιά, ταπεινή τοστιέρα μπορεί να κάνει το θαύμα.

Άπλωσε λίγο αλουμινόχαρτο, βάλε το κομμάτι ή τα κομμάτια που θέλεις, άναψε τη συσκευή και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις φρέσκια πίτσα, τόσο καλή όσο τη μέρα που την έφτιαξες ή στην έφτιαξαν (έστω).