Τα 4 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις ομελέτα και δεν πετυχαίνει ποτέ

Ετοιμάζεις ομελέτα και δεν έχει καμία σχέση με αυτή που τρως όταν την παραγγέλνεις έξω;

Κάθε φορά που πηγαίνεις για brunch παραγγέλνεις ομελέτα και κάθε φορά λες «εγώ τι δεν κάνω σωστά και στο σπίτι βγαίνει τελείως διαφορετική;» Δε θα σε αφήσω με την απορία. Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις όταν τη φτιάχνεις σπίτι και για αυτό δε μοιάζει με αυτή που τρως εκτός σπιτιού.

Τα «χτυπάς» υπέρ το δέον

Αν θες να κάνεις ομελέτα ή scrambled eggs καλό θα είναι να χτυπήσεις τα αυγά με ένα απλό σύρμα και όχι με οποιόδηποτε μίξερ (έστω και χειρός) γιατί τότε θα χάσεις όλη την ελαστικότητα και το αποτέλεσμα που θα έχεις δεν θα είναι καθόλου αφράτο.

Δε χρησιμοποιείς αντικολλητικά σκεύη

Αν θες η ομελέτα σου να θυμίζει αυτή που έφαγες το προηγούμενο Σάββατο στο brunch τότε οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιήσεις αντικολλητικό σκεύος.

Ψήνεις την ομελέτα σε δυνατή φωτιά

Ψήσε την ομελέτα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας την με απαλές κινήσεις, με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα για να μη στεγνώσει.

Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι τη λάθος στιγμή

Ρίξε τα καρυκεύματα πριν το μαγείρεμα. Όταν φτιάχνεις ομελέτες, πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι καθώς χτυπάς τα αυγά ώστε να είσαι σίγουρη πως έχουν ομογενοποιηθεί και η γεύση είναι παντού.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ