TIPS

Η στάση ύπνου που πρέπει να αποφεύγεις αν πονάει η μέση σου

Πονάει η μέση σου και το μόνο πράγμα που θες να κάνεις για το υπόλοιπο της ημέρας είναι να ξαπλώσεις στο κρεβατάκι σου. Μετράς τις ώρες για να γυρίσεις σπίτι και να πέσεις για ύπνο. Ακόμα χειρότερα, είσαι διακοπές λόγω στρώματος σ' έχει πιάσει ένας πόνος άλλο πράγμα. Το μόνο που θες είναι να πέσεις μπρούμυτα στην άμμο. Λάθος.

Πόνος στη μέση λοιπόν, αυτή η μάστιγα, αυτό το σαράκι που σε τρώει εκεί κάτω χαμηλά και σε κάνει να νιώσεις σαν 100χρονη που δεν έκανε στη ζωή της όσο γυμναστική χρειαζόταν προκειμένου να μην υποφέρει αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα να ξέρεις, γίνονται πάντα πολύ χειρότερα.

Για παράδειγμα, αν η στάση που συνηθίζεις να κοιμάσαι είναι μπρούμυτα, ο πόνος δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Ίσα ίσα. Όταν κοιμάσαι μπρούμυτα και άρα στρίβεις το κεφάλι σου στο πλάι, βάζεις πίεση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και αποτρέπεις την ευθυγράμμισή της, η οποία είναι απαραίτητη ειδικά όταν έχεις ευαισθησία στη μέση. Σταμάτα λοιπόν να κοιμάσαι πάνω στην κοιλιά σου κι αν αυτό σου είναι δύσκολο, σου έχω κόλπο.

Θα σου ακουστεί αστείο αλλά ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να μην κοιμάσαι με τον εντελώς λάθος τρόπο είναι να κολλήσεις 1-2 μπαλάκια του τένις στο στήθος ή την κοιλιά σου, τα οποία θα σε αποτρέπουν από το να κάνεις την γνωστή κίνηση που μπορεί εσύ να την νιώθεις απολαυστική αλλά πληγώνει τη μεσούλα σου.

Χίλιες φορές ανάσκελα.