ΑΓΧΟΣ

Αυτό είναι το κόλπο για να κοιμάσαι εύκολα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να σαμποτάρεις τον ύπνο σου όταν θέλεις να κοιμηθείς πολύ και βαθιά; Με το να πεις στον εαυτό σου «θα πάω στο κρεβάτι, θα ξαπλώσω και θα κοιμηθώ τουλάχιστον 8 ώρες». Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος και να ξεκινήσεις, ασυναίσθητα, να μετράς σε πόσες ώρες πρέπει να ξυπνήσεις. Και μάντεψε ποια δε θα καταφέρει να κοιμηθεί.

 

Πολλοί από εμάς μετράμε προβατάκια ή σκεφτόμαστε απέραντα λιβάδια, καλοκαιρινές παραλίες ή πράγματα που ονειρευόμαστε να καταφέρουμε μελλοντικά. Γενικά, μπορείς να φτιάξεις μία λίστα με τα αγαπημένα σου πράγματα ή τους ανθρώπους που σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη. Τι λειτουργεί όμως ακόμα περισσότερο; Η ευγνωμοσύνη. Η θετική σκέψη για κάτι πάρα πολύ απλό που συνήθως παίρνουμε ως δεδομένο. Ευγνωμοσύνη για το ζεστό κρεβάτι σου, για την ασφάλεια του σπιτιού σου ή για το ωραίο δείπνο που απήλαυσες. Αυτό οδηγεί σε αισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης. Έρευνες έχουν συνδέσει την ευγνωμοσύνη με αυξημένη ικανοποίηση, μειωμένο άγχος και πολύ καλύτερο ύπνο.

Δες κι αυτό: Οι 5 πρωινές συνήθειες που σνομπάρεις αλλά σε γεμίζουν ενέργεια

Αν είσαι υπερενθουσιώδης και νευρικός άνθρωπος ή σε προβληματίζει πολύ έντονα κάτι, καλύτερα να αποφύγεις οποιαδήποτε σκέψη, να σηκωθείς και να καταγράψεις τις σκέψεις σου στο χαρτί. Ξαναγύρισε στο κρεβάτι και δοκίμασε να σκεφτείς κάτι ουδέτερο ή που κάτι που σου προκαλεί χαρά. Αν θες να μετρήσεις κάτι, άσε τα προβατάκια και δοκίμασε πολύπλοκες διαιρέσεις. Θα κουραστείς σίγουρα.