ΚΑΦΕΣ

Οι 5 πρωινές συνήθειες που σνομπάρεις αλλά σε γεμίζουν ενέργεια

Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που ακούνε το ξυπνητήρι τους και πετάγονται χαρούμενοι και ενεργητικοί σαν να έπιναν κουβάδες με καφέ, αλλά και εκείνοι που πατάνε snooze κάθε 5 λεπτά γιατί δεν βρίσκουν το κουράγιο να συρθούν έξω από τα σκεπάσματα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, η σωστή εκκίνηση  είναι το ήμισυ του παντός και δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού για να το γνωρίζεις.

Κάνε ντους

Πριν φύγεις από το σπίτι, κάνεις ένα γρήγορο μπάνιο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου καθαρή και μυρωδάτη. Εκτός αυτού, το νερό «ξεπλένει» όλη τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που πρέπει να αποβάλεις, ακολουθώντας την εξής μικρή ιεροτελεστία: πριν μπεις στο στους, στάσου όρθια για λίγο και σκέψου πώς νιώθεις σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Όση ώρα κάνεις μπάνιο, οπτικοποίησε την αρνητική ενέργεια μέσω του νερού, που περνάει από πάνω σου και καταλήγει στο σιφόνι. Όταν τελειώσεις, χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια για να ενισχύσεις την ανανέωση της ενέργειας.

Μήπως να αλλάξεις ξυπνητήρι;

Μπορεί να λατρεύεις τους Iron Maiden, αλλά δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να ξυπνάς με ηρεμία και πνευματικότητα. Ένα ξυπνητήρι που σε ταράζει μπορεί να «ρουφήξει» τα αποθέματα ενέργειας, ενώ κάτι πιο διακριτικό και απαλό καθιερώνει μία θετική μετάβαση από τον ύπνο στον έξω κόσμο.

Πόνοι περιόδου: 6 φυσικοί τρόποι για άμεση ανακούφιση

Δεν τρώμε βιαστικά

Ξέρω ότι δεν έχεις πολύ χρόνο για να απολαύσεις κάθε μπουκιά αργά και ήρεμα (εκτός αν φροντίσεις να ξυπνάς νωρίτερα) αλλά πιες τον πρωινό καφέ σου σκεπτόμενη το τι θέλεις να καταφέρεις μέσα στην ημέρα με απόλυτη ηρεμία και, κυρίως, χωρίς να κάνεις scroll στο Instagram.

Σημείωνε τα όνειρά σου

Αυτή είναι μάλλον η πιο κλασική συμβουλή των ψυχολόγων γιατί τα όνειρα, ως γνωστόν, είναι η πύλη στο υποσυνείδητό μας. Αυτά που βλέπουμε όταν κοιμόμαστε υποδηλώνουν όλα όσα νιώθουμε και μας προβληματίζουν, μέσα από σύμβολα. Όταν ξυπνάς και θυμάσαι κάποια στοιχεία, βοηθά το να τα σημειώνεις κάπου αμέσως ώστε να πας για ύπνο έχοντας στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να ζητήσεις από το σύμπαν.

Διαλογίσου

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που σηκώνεται το πρωί με ευκολία ή φροντίζεις να έχεις τουλάχιστον μία ώρα περιθώριο για να ετοιμαστείς, αφιέρωσε μερικά λεπτά στον πρωινό διαλογισμό που δίνει το σήμα για το πώς θα πάει η μέρα σου. Γεμίζεις με ενέργεια, ηρεμία και έρχεσαι πιο κοντά στις ανάγκες του εαυτού σου.