LIFE COACHING

Επιλέγεις πάντα λάθος συντρόφους; Αυτό το τεστ σε αφορά

Μπαίνεις σε ένα καφέ και σε ρωτούν: «Τι θα θέλατε, παρακαλώ;» Τι απαντάς; Μήπως λες «Έναν καφέ»; Απορημένος ο barista, σε κοιτάζει ρωτώντας: «Τι καφέ; Coffee, espresso, macchiato, frappuccino, φίλτρου, με γεύση, χωρίς; Τι μέγεθος; Μικρό, μεσαίο, μεγάλο; Ζεστό, κρύο;» «Βάλε ό,τι θέλεις εσύ», απαντάς, καθώς μπερδεύεσαι με τις πολλαπλές επιλογές.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Και ο barista σου δίνει έναν ζεστό καφέ (έχει 35°C) σε μια κούπα (εσύ έχεις βγει για ψώνια) και είναι και πικρός (εσύ τον πίνεις γλυκό).

Ζητάμε, λοιπόν από τον Θεό (ή την όποια ανώτερη δύναμη σε εμπνέει) να μας στείλει τον σύντροφό μας. Και μας στέλνει. Έναν άντρα ή μια γυναίκα, ανάλογα. Και μετά λέμε… Ααα, δε μου αρέσει. Δεν είναι ευγενικός, όμορφη, καλλιεργημένος, έξυπνη. Κάναμε τη λάθος παραγγελία. Και έρχεται ξανά ο άντρας ή η γυναίκα. Και έχουμε ξανά το ίδιο (αλλά φαινομενικά διαφορετικό) πρόβλημα.

Για να προσελκύσουμε το ταίρι μας, είναι εξόχως σημαντικό να γνωρίζουμε πώς ακριβώς τον/τη θέλουμε. Θα εκπλαγείς από την ομοιότητά του/της με την επιθυμία σου όταν έρθει. Η λίστα με τα χαρακτηριστικά του συντρόφου σου είναι το πλέον σημαντικό βήμα. Σε βοηθά να ξεκαθαρίσεις τι είναι εκ των ων ουκ άνευ για εσένα. Σε βοηθά να ξεπερνάς μελλοντικά προβλήματα και δράματα. Σε βοηθά να μάθεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα, όχι για τους γονείς ή τους φίλους σου. Αλλά για εσένα. Σε βοηθά να μπορείς να διακρίνεις αν έχεις τον άνθρωπό σου απέναντί σου ή όχι μόλις τελειώσεις το dating detox. Θα βρούμε τη λίστα μας μαζί με την παρακάτω μέθοδο.

Στο σημειωματάριό σου κατάγραψε τα ονόματα των προηγούμενων συντρόφων σου. Δίπλα από κάθε όνομα γράψε τι σου άρεσε σε καθέναν από αυτούς, γράψε το τοπ 3 τους. Δηλαδή, για τον Γιάννη μπορεί να ήταν ότι είχε χιούμορ, κάνατε πολύ καλό σεξ και σε στήριζε στα επαγγελματικά σου. Για τον Στέλιο μπορεί να ήταν ότι σου άρεσε το σώμα του, κάνατε μαζί καταδύσεις και μαγείρευε καταπληκτικά. Τέλεια. Αφού έγραψες όλα τα υπέροχα χαρακτηριστικά των πρώην σου, μπορείς τώρα να δεις κάποια κοινά στοιχεία τους. Απλώς παρατήρησέ τα. Τώρα γράφεις 3 στήλες:

Εξωτερικά χαρακτηριστικά / Χαρακτήρας/ Life style

Για παράδειγμα:

Πάνω από 1,80/ Με χιούμορ/ Θέλει παιδιά

Εύσωμος/ Επικοινωνιακός/ Του αρέσουν τα ταξίδια

Ξανθός/ Κοινωνικός/ Του αρέσουν τα καλά εστιατόρια

Με μεγάλα μάτια/ Υπομονετικός/ Εργάζεται εντός Ελλάδας

Τώρα κλείσε τα μάτια και ονειρέψου τον/την ιδανικό/-ή σύντροφο για εσένα. Μην αρχίζεις να κάνεις εκπτώσεις σε αυτό που θέλεις. Θα έλεγες ποτέ στον barista του καφέ «Νομίζω πως αν παραγγείλω και decaf και με έξτρα γεύση φουντούκι, δε θα κάνετε καλό τον καφέ»;

Θα σε περνούσε για τρελό/-ή! Παίξε 100%.

Κατάγραψε παραπάνω από 5 χαρακτηριστικά για κάθε στήλη. Θέλεις ο άνθρωπός σου να είναι και ψηλός και με αγαλματένιο σώμα και καλοπροαίρετος και ευκατάστατος; Κατάγραψέ τα όλα εδώ. Αφού τα κατέγραψες όλα, τώρα βάλε από κάθε στήλη τα τοπ 2 χαρακτηριστικά που είναι απολύτως απαραίτητα για εσένα. Αυτά τα χαρακτηριστικά που, αν δεν υπάρχουν, δε θα έχεις τη σχέση που ονειρεύεσαι. Δεν είναι εύκολο, το ξέρω. Είναι, όμως, απαραίτητο να φτάσεις στα 6 χαρακτηριστικά, τα οποία αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για εσένα. Φυσικά δώσε περισσότερη βάση στον χαρακτήρα, από ότι στην εξωτερική εμφάνιση. Ο λόγος; Ο χαρακτήρας μπορεί να μείνει για πάντα ίδιος. Η εμφάνιση όμως; Αυτή αλλάζει όσο ο καιρός περνά. Μην το ξεχνάς.

Ευχαριστούμε την Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέα παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Κάνε την εγγραφή σου για να λάβεις δωρεάν τις πρώτες 40 σελίδες του best seller Ευ Ζην Τώρα εδώ: https://bit.ly/2OwQKVz

Θέλεις να κάνεις μια life coaching συνεδρία, χωρίς κανένα κόστος; Συμπλήρωσε εδώ.