JESSICA ALBA

Οι συμβουλές της Jessica Alba για τους μήνες που δε γυμνάζεσαι. Από τη ζωή της βγαλμένες

Όπως καταλαβαίνεις, συμβαίνει σε όλες όχι μόνο σε σένα. Εδώ ολόκληρη Jessica Alba, που στηρίζει μια ολόκληρη καριέρα πάνω στην εικόνα της και το δηλώνει ανοιχτά, δεν προλαβαίνει να χωρέσει γυμναστική μέσα στη μέρα με τόσες υποχρεώσεις. Τρέχουμε και δε φτάνουμε όλες, αυτή είναι η αλήθεια. Προφανώς και η σωματική άσκηση πρέπει να είναι στις προτεραιότητές σου γιατί σου κάνει καλό, αλλά δε βγαίνει πάντα το πρόγραμμα. Για τις φάσεις αυτές, λοιπόν, η Jessica έχει βρει τον τρόπο να ισορροπεί, ώστε να διατηρεί σιλουέτα.

Η 37χρονη ηθοποιός και μητέρα 3 παιδιών τα έχει καταφέρει αρκετά καλά. Βασικά, είναι από εκείνες που έχουν πιάσει κανονικά το νόημα, αξιοποιώντας τη διασημότητά τους ώστε να βγάλουν χρήματα σαν επιχειρηματίες, βλέπε Kylie Jenner, Rihanna, Gwyneth Paltrow και πάει λέγοντας. Η Alba, με τη σειρά της έχει ιδρύσει την Honest Company, μία εταιρία που δημιουργεί «ασφαλή προϊόντα για όλη την οικογένεια», από πάνες μέχρι κρέμες ρετινόλης. Αυτή την εποχή, έχει και γυρίσματα για τη σειρά “L.A’s Finest”, η οποία κάνει πρεμιέρα μέσα στον Μάιο, οπότε ο χρόνος για προπόνηση είναι ανύπαρκτος. Στη συνέντευξη που έδωσε στο Health.com, μεταξύ άλλων, είπε τι ακριβώς κάνει για να διατηρήσει αναλογίες, που είναι και το ζητούμενο εν προκειμένω.

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι για εκείνη η έννοια της ευεξίας δεν περιλαμβάνει χυμούς με σέλερι, το οποίο απεχθάνεται γιατί απλά δεν έχει ωραία γεύση κι άρα τι ευεξία να της δώσει κάτι τέτοιο; Ναι, η Jessica Alba σε αντίθεση με την Paltrow έχει κάποιες πιο γήινες αντιλήψεις. Επίσης, αποκάλυψε πως όταν δεν έχει να κάνει τίποτα- πράγμα σπάνιο- το μόνο που απολαμβάνει είναι ο ύπνος, αφού όλες τις υπόλοιπες μέρες ξυπνάει στις 5:15 τα ξημερώματα. Ας πάμε τώρα και στο θέμα μας.

«Απεχθάνομαι να γυμνάζομαι με πάθος. Είναι δύσκολο να βρω ένα κίνητρο για να το κάνω, αλλά είναι σα φάρμακο και με κάνει να νιώθω καλύτερα πνευματικά. Η υγιεινή διατροφή είναι πιο εύκολος τρόπος. Αυτή την εποχή και τους τελευταίους 5 μήνες δε γυμνάζομαι γιατί έχω γυρίσματα. Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να τρώω καθαρές τροφές. Δεν πίνω κρασί μέσα στην εβδομάδα. Επίσης καταναλώνω 2 vegan ή φυτικά γεύματα την ημέρα».

Όπως καταλαβαίνεις, το αντιστάθμισμα έρχεται μέσω της σωστής διατροφής. Όταν σταματάς τη σωματική άσκηση για μεγάλο διάστημα, δώσε βάση σ’ αυτό που τρως. Αυτή είναι η συμβουλή της Jessica Alba, η οποία ακούγεται πολύ λογική. Θα προσθέσουμε πως ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις προπόνηση, προσπάθησε να κινείσαι όσο το δυνατόν περισσότερο στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, άσε το αμάξι και πήγαινε όπου μπορείς με τα πόδια ή με τις σκάλες.